compararea valorilor a doua coloane
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Buna,
Am doua coloane cu valori (in Excel) ce trebuiesc comparate, iar celulele care nu au aceleasi valori vreau sa fie marcate cu rosu (vezi fisierul).
Am gasit cum sa fac acest lucru (conditional formatting), dar asta inseamna sa compar celulele intre ele una cate una. M-ar interesa o automatizare a acestei comenzi.
Vreau sa mentionez faptul ca tabelul la care vreau sa aplic aceasta formatare contine mult mai multe coloane, deci e mult mai complex.

Multumesc

Fișiere atașate
exemplu.xls  (Dimensiune Fişier 14 - Downloads: 117)
 Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Te complici, foloseste formatarea conditionala de fiecare data cand ai nevoie. Un simplu copy-paste pe fiecare camp de celule.
Daca imi dai un exemplu mai complex poate iti fac eu o forumula.

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Daca coloanele sunt alternative (gen A cu B, C cu D, etc se poate folosi tot formatarea conditionala selectand capul de tabel si aplicand o formula care sa diferentieze coloanele impare de cele pare. Daca coloanele sunt “aleatoare” (A cu C, F cu M, etc) atunci trebuie sa seletezi fiecare camp de celule in parte.
Ca formula recomand =not(a1=b1) sau =a1<>b1 si iti alegi culoarea si ce mai vrei tu.

Semnătură 

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Doresc sa compar varianta 02 cu varianta 01 (si anume: coloana P1 de la varianta 02 vreau sa o compar cu coloana P1de la varianta 01; coloana P2 de la varianta 02 vreau sa o compar cu coloana P2de la varianta 01; coloana P3 de la varianta 02 vreau sa o compar cu coloana P3de la varianta 01), iar atunci cand pe coloanele din varianta 02 se gasesc alte valori decat in coloanele din varianta 01 acestea (celulele de la varianta 02) sa aiba automat background rosu.

Am facut cateva celule ca exemplu in fisierul atasat folosing “conditional formatting”, dar as dori sa stiu daca exista o automatizare a acestei comenzi, iar cu copy-paste nu merge.

Fișiere atașate
EXEMPLU.xls  (Dimensiune Fişier 28 - Downloads: 110)
 Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am inteles, tot conditional formatting e baza, selectezi plaja de celule, gen G55:G64, te duci in cond. form. selectezi “formula is” si pui una din formulele de mai sus, numa ca in loc de a1 si b1 pui g55 si d55.

Am incercat si cu alte tipuri de formule, dar nu poti sa formatezi celula. Daca vrei iti apare intr-o casuta separata daca sunt egale sau nu…

Semnătură 

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB