Hello all !
Am achiztionat un PowerMac G3 400Mhz.
Are controller SCSI, un disc SCSI de 9Gb, cdrom & 384Mb de ram.
Se da urmatoarea problema de logica:
Am cd-uri de instalare 10.3
Am instalat 10.3 pe G3
Am DVD de instalare 10.4
G3-ul nu are decat cdrom
Am un DVD/RW extern pe USB & Firewire
G3-ul nu stie sa booteze de pe Firewire sau USB - doar SCSI & IDE
Am doar un CDROM extern SCSI.
Am un macmini cu DVD & Firewire dar fara SCSI ca sa pot vedea disc-ul din G3.
G3-ul nu stie target mode pe firewire si chiar daca ar sti nu ar putea deoarece firewire target mode merge doar cu hdd IDE si el are SCSI
Odata bootat G3-ul, 10.3 vede DVD-ul de instalare 10.4 pe cutia externa dar zice ca trebuie sa booteze de pe el ca sa instaleze.
Pe maneta de deschidere a carcasei G3-ului exista nu una ci DOUA etichete de garantie d’alea care se sfasie usor.
Cum instalez eu 10.4 pe el fara sa pierd garantia ?
Multumesc anticipat celor care se vor stradui sa ma ajute in aceasta complicata problema de logica.
1. Pe G3, faci o partitie de marimea DVD-ului cu Tiger.
2. Pe Mac Mini, produci o imagine DMG a DVD-ului folosind Disk Utility.
3. Transferi DMG-ul pe G3 prin retea.
4. Pe G3, dai Restore in Disk Utility, ca sa-ti lipeasca continutul DMG-ului pe partitia creata la punctul 1.
5. Bootezi de pe acea partitie si instalezi pe a doua partitie.
Solutie 2 (nu stiu cat de bine o sa mearga, dar o sa booteze X.4):
Conditii: ambele computere sa aiba 2 partitii (un HDD extern ar puta juca rolul de partitie 2?)
1. Instalezi Tiger pe Mini fresh.
2. copii partitia sistem cu SuperDuper! intr-un DMG pe alta partitie
3. Copii .dmg-ul prin retea pe partitia 2 G3
4. Montezi dmg.ul si dai Startup Disk imaginea respectiva
5. Copii cu SuperDuper! continutul .dmg-ului de pe care ai bootat pe partitia sistem G3
6. re-bootezi.
Solutia se bazeaza pe ipoteza ca poti sa transplantezi un OS de pe un sistem pe altul. Nu sunt convins ca e adevarat asta, dar practic installerul nu vace asta? Installul de OSX86 parca tot asta facea, deci cred ca se poate.
Pana la urma am rezolvat folosind o metodă matematică:
Am luad DVD-ul de Tiger si l-am pus lângă 4 CD-uri blank una peste alta - rezultatul fiind 2 cercuri tangente. Am efectuat o inversiune geometrica asupra celor 2 cercuri si a rezultat un DVD blank si 4 CD-uri cu Tiger pe ele. Bună și matematica asta la ceva.
PS: Mersi Tiz
PPS: Multumesc tuturora pentru idei - sunt bune de retinut pentru alte instalari imposibile (gen intr-un laptop care are cd/dvd-ul troznit)
Ai ales calea cea mai usoara… Noi am fi vrut sa auzim o poveste detaliata, despre smecheriile si gaselnitele pe care le-ai utilizat pentru a instala Tiger in aceste conditii deosebit de dificile… Macar 4-5 ore sa fi durat toata treaba, si era mai palpitant