toma - 27 Iulie 2008 03:59 AM
Instalează-ți din Cydia BossPrefs și poți închide EDGE. Sper că asta vrei.
Dacă vrei să o faci definitiv (sau pe un termen mai lung) vezi APN Changer, apeși pe “Disable Data” și se va descărca un fișier, pe care ți-l trimiți pe mail -> deschizi mail-ul în iPhone -> click pe fake.mobileconfig ->install și-l vei găsi în Settings/general/network/profiles, de unde vei putea să-l dezinstalezi dacă în viitor ai nevoie de servicii de date Orange.
Succese!
Se pare că am reuşit, mulţumesc tare mult. Am găşit ceea ce am instalat în Settings-General şi undeva jos (deasupra la Reset) am “Profile Fake APN”.
Am închis Wi-fi şi nu se conectează la Edge, îmi zice că nu am setările necesare.
Pe 1.1.4 aveai parcă în Settings-General-Network de unde să setezi manual Edge, trebuia să scrii user şi parolă, iar dacă nu scriai nimic nu aveai Edge. Acum, după ce am instalat 2.0, setările s-au pus automat. Nu am fost atent şi vreo 2 zile, deşi aveam Wi-fi prin casă, am mers pe Edge, fără să îmi dau seama că nu setasem wi-fi-ul cu user şi parolă. Astfel am consumat vreo 15 Mb de date adica 15 euro… fraier! :D
Mi se pare totuşi o eroare din partea celor de la Apple că nu poţi opri Edge / 3G din telefon pentru că în afară de SUA, unde traficul de date este nelimitat, în majoritatea celorlalte ţări unde e lansat iPhone, abonamnetul la iPhone conţine un trafic de date limitat (în jur de 500Mb pe lună).
Mulţumesc încă o dată!