În primul rînd vreau să vă spun că nu am testat această metodă cu nici un serviciu de telefonie mobilă din România. Nici n-aveam cum. L-am încercat, în schimb, cu vodafone Portugalia și merge strună. Ar trebui să meargă și în Ro, nu văd de ce n-ar. Iată faptele:
După cum ați observat, probabil, iPhone 2.0 nu are în Settings nici o opțiune de EDGE/GPRS/APN ca versiunea 1.x. Ei bine, pentru cei care nu se plimbă toată ziua prin miriștea de WiFi, există posibilitatea de a folosi internetul de la nava mamă. Iată cum:
1 Se află adresa, username și pasword ale rețelei care vă interesează
2 În browser se deschide APN Changer
3 Se trec datele în cîmpurile respective, ca în atașament ( am dat un exemplu cu vodafone.ro, sper că sînt bune, le-am luat de aici)
4 Se apasă pe “download custom config”
5 Fișierul descărcat (custom mobileconfig) se trimite pe adresa voastră de mail
6 Se deschide mail-ul primit pe iPhone și se dă click pe acel fișier. Va apărea un mesaj, se apasă pe install.
7 Gata. dacă mergeți din nou la Settings/General veți observa un nou cîmp numit Profile cu o scurtă descriere, de unde se poate și dezinstala, în caz de nevoie.
Succese!
PS Căutați în Cydia BossPrefs și puteți închide sau deschide EDGE, ca să nu faceți trafic degeaba într-o zonă WiFi.
Acesta e un hack perfect legal, propovăduit de Apple într-o variantă mult mai complicată.
ce e Settings/ General/ Network/ Cellular Data Network, ca mie mi-a luat setarile din backup?!??
si 2: daca ifonu gaseste wifi, routeaza automat pe el si nu pe edge, despre ce vorbesti cu zona wifi si traficul???
După cum se poate vedea, mie nu-mi apare acea setare. Mie nu mi-a luat setările rețelei din backup.
2 Mie mi s-a întîmplat să mi se conecteze de pe EDGE într-un Hot Spot. Și nu o dată.
SF.
1. e interesant, ceilalti cu 2.0 aveti sau nu setarea? toma practic a dat solutia pentru cei care nu o aveti, dar cati sunteti?
2. E nasol, cum ti-ai dat seama ca facut trafic pe EDGE, din contor, pe factura? Hotspot-ul era live? sau trebuia activat cu parola/agreement? E nasol ce zici tu, cred ca ti s-a intamplat, dar pare a fi o defectiune, fie a hotspotului fie a telefonului, Apple a facut reclama extensiva la rutarea asta automata. Eu am folosit putin GPRS, dar n-am observat un asemenea cumportament. Pe 2.0 sau cand era 1.1.4? Mai are cineva problema asta? Intreb pentru ca as vrea sa stiu daca sa-mi iau iar GPRS cand Vodafone RO o sa revina cu picioarele pe pamant si o sa introduca niste servicii decente de date.
Păi mi-am dat seama că era pe EDGE the hard way, 3 Euro pe zi fiind taxa, primit mesaj pe loc că am fost taxat. Eram pe 1.1.4. Hotspot-ul trebuia activat, într-adevăr, dar era cunoscut de iPhone. Mai mult ca sigur a fost o bubă a lor.
Am scris mini-tutorialul ăsta în speranța că va ajuta pe cineva. Pe mine unul m-a ajutat. Dacă nu folosește nimănui, asta e, îmi pare rău, se poate șterge.
SF.
1. e interesant, ceilalti cu 2.0 aveti sau nu setarea? toma practic a dat solutia pentru cei care nu o aveti, dar cati sunteti?
2. E nasol, cum ti-ai dat seama ca facut trafic pe EDGE, din contor, pe factura? Hotspot-ul era live? sau trebuia activat cu parola/agreement? E nasol ce zici tu, cred ca ti s-a intamplat, dar pare a fi o defectiune, fie a hotspotului fie a telefonului, Apple a facut reclama extensiva la rutarea asta automata. Eu am folosit putin GPRS, dar n-am observat un asemenea cumportament. Pe 2.0 sau cand era 1.1.4? Mai are cineva problema asta? Intreb pentru ca as vrea sa stiu daca sa-mi iau iar GPRS cand Vodafone RO o sa revina cu picioarele pe pamant si o sa introduca niste servicii decente de date.
Traficul pe edge, la Orange se află şi din factură dar şi de pe telefon apelând “cronos” unde îţi alfi costul suplimentar. (se mai poate afla şi din meniul telefonului (settings-general-usage-mai jos e Celullar Network Data unde ai detalii.
Sunt chestiuni ciudate şi legat de traficul edge, dacă ai activat Microsoft Exchange spre exemplu şi telefonul e în stand-by, wi-fi-ul se dezactivează, iar ca Exchange-ul să rămână “up to date” va folosi edge / 3g
Păi mi-am dat seama că era pe EDGE the hard way, 3 Euro pe zi fiind taxa, primit mesaj pe loc că am fost taxat. Eram pe 1.1.4. Hotspot-ul trebuia activat, într-adevăr, dar era cunoscut de iPhone. Mai mult ca sigur a fost o bubă a lor.
Am scris mini-tutorialul ăsta în speranța că va ajuta pe cineva. Pe mine unul m-a ajutat. Dacă nu folosește nimănui, asta e, îmi pare rău, se poate șterge.
Esti mare omule de vreo 3 zile imi tot belesc ochii pe forumuri si nu am gasit nimic ... am patit si eu asta am bagat o cartela de orange si dupa s-au sters setarile din DATA NETWORK .... ITI MULTUMESC MIE MI-A FOST DE FOARTE MARE AJUTOR