Foloseste VLC in loc de QuickTime. Cu VLC ai posibilitatea sa jonglezi cu timingul subtitrarilor, sa le decalezi cum vrei, sau sa le pui sa mearga la alt fps decat cel pentru care au fost facute.
Pentru sincronizarea simpla a subtitrarilor (.srt only) foloseste SubFix http://pier.morel.club.fr/subfix/english.html Nu uita sa multumesti autorului pentru acest utilitar gratuit.
Cel mai simplu e sa cauti alta subtitrare. Sunt o gramada de saituri cu asa ceva. Ba chiar iti recomand sa cauti intai subtitrarea (in functie de marime, bitrate, dimensiune) si apoi sa descarci fisierul video. Daca totusi nu ai incotro VLC are optiunea de delay a subtitrarilor; vezi aici.
O alta alternativa ar fi sa folosesti un program de sincronizare specializat.
[ Modificat: 05 Septembrie 2008 12:24 AM de fsd1234hb ]
Am o nelamurire in legatura cu subtitrarile in VLC…please help. In unele filme subtitrarea apare granulata (de parca ar avea o rezolutie mica) in altele se vede ok. Am impresia ca default, VLC’ul ia rezolutia /marimea fonturilor din fisierul srt. Ce valoare in pixeli trebuie sa dau la marimea fontului sau ce solutie exista sa pot vedea toate subtitrarile cu aceeasi textura?
Revigorez topicul cu o alta intrebare: am un MacBook si un Mini. Pentru “unii” de la mine de acasa, e mult mai simplu sa deschida un film apasand pe Space (Quickview); problema este ca pe MacMini nu se incarca automat si subtitrarea, chiar daca are acelasi nume. Pe MacBook merge si eu sincer nu-mi amintesc sa fi facut vreo setare speciala pt asta.
Va rog, ma puteti indruma catre setarea care imi scapa?
Vezi în System Preferences/Perian să fie selectată căsuța cu Load external subtitles. După care în QuickTime Preferences/General să fie bifat Load subtitles…......
Bafta!
Am scris în același timp cu altero și am uitat să pun întrebarea esențială. Pe care a pus-o el.
Vezi în System Preferences/Perian să fie selectată căsuța cu Load external subtitles. După care în QuickTime Preferences/General să fie bifat Load subtitles…......
Bafta!
Am scris în același timp cu altero și am uitat să pun întrebarea esențială. Pe care a pus-o el.
check la ambele! de ce va mirati asa de perian?
@ dacule, am vazut intrebarea inainte sa editezi: cu quick look. in vlc si quicktime merg subtitrarile. numai in quicklook nu!