Şi eu, că, dacă e aşa cum promit ăia, de trei ori mai rapid decît 7, chiar au dat lovitura.
Şi Quark, şi InDesign au devenit nişte monştri ghiftuiţi, obezi şi răzgîiaţi!
Eu n-am nici o problema cu stabilitatea lui 7. La mine n-a crăpat niciodată. E inacceptabil, însă, sa-ţi trebuiască un dual procesor pentru a mişca un program de paginare.
Dar, sa-mi bag picioarele, nu izbutesc sa-l lansez pe ăsta nou! Ca de obicei, Quark arunca pe piaţă versiuni de tot rahatul!
Am sa încerc să-l mai pun o data – sau sa dezinstalez Quarkul 7 (e cu licenţă) – şi să-i mai dau o şansă. Sînt curios, ce puii mei!
La mine pe G5 Quark 8 chiar pare că se mişcă sensibil mai rapid decât 7.
Ca impresie generală aş zice că acum, la versiunea 8, Xpress se înalţă cam până pe la nasul Indesignului. Din păcate eu nu cred că cineva care a adoptat deja un workflow bazat pe programe Adobe ar mai putea fi tentat să treacă la Xpress. Niic măcar dacă ar folosi programe pirat şi deci banii nu ar conta.
Nu pricep de ce producătorii insistă cu chestii gen Flash sau creare HTML într-un program de page layout pentru print. Toate softurile care încearcă să creeze pagini HTML prin mijloace “magice” scot un cod mizerabil în final. Mai lipseşte situaţia inversă: să văd Dreamweaverul că încearcă să facă broşuri din situri web…
Salut.
Sincer, eu nu cred că cei de la Quark vor recuceri utilizatorii care au trecut la programe din suita Adobe CS x. Eu am trecut de câțiva ani in tabara celor se la Adobe si mi se par în regulă. Și ca să înțelegeți ce vreau să spun luați în considerare că la cele două reviste - de la job - pe care le fac, rar le despart in două sau mai multe secțiuni, de cele mai multe ori le-am lucrat cap-coadă pe același document de InDesign, cu “high quality display performance” și tot tacâmul. Mi s-a zis că s-ar putea să mi se bușească documentul, dar m-a ferit Cel de Sus.
Nu m-aș mai întoarce la Quark, odată ce m-am obișnuit cu concurența
Eu n-am nici o problema cu stabilitatea lui 7. La mine n-a crăpat niciodată. E inacceptabil, însă, sa-ţi trebuiască un dual procesor pentru a mişca un program de paginare.
Dar, sa-mi bag picioarele, nu izbutesc sa-l lansez pe ăsta nou! Ca de obicei, Quark arunca pe piaţă versiuni de tot rahatul!
Am sa încerc să-l mai pun o data – sau sa dezinstalez Quarkul 7 (e cu licenţă) – şi să-i mai dau o şansă. Sînt curios, ce puii mei!
Pe acest PB 1.67 se mișcă prost, iar în final, la importul unui rtf mărișor (ei, nu de 500 de pagini, de vreo 80), a crăpat. Am trimis cuminte crash report la Quark.
Clar, nu mai e pt G4, poate pt G5 și Intel. Acum n u pot testa, dar voi reveni mai încolo.
Merge bine si pe PC
Heh, are in kitul de instalare Quicktime si Adobe Flash Player. N-am idee de ce. Cred ca era mai simplu sa puna un add-on pentru cei care chiar vor sa faca pagini html in Quark.
Shortcuturi de Adobe… mda.
E frumos drag&drop;in pagina, desi nu merge cu toate fisierele. Aveam un pdf cu restrictii si nu a vrut. Trebuie folosit file>import. Bug-ul asta e deja si pe site la Quark
Cam ciudata paleta de tools, nu am decat picure box pentru dreptunghi, de exemplu.
Două chestii care m-ar putea face să folosesc Quark Xpress în loc de Indesign:
- Flexibilitate maximă în definirea gridurilor. Se pot defini acum și griduri separate pentru text box-uri. Cei cărora le place să bibilească la maxim textul vor fi fericiți.
- Posibilitatea de a avea într-un proiect mai multe layout-uri diferite. De exemplu pot grupa într-un singur proiect (= fișier) layout-uri pentru carte de vizită, foaie cu antet, template pentru fax, plic personalizat. Pun într-un box adresa companiei și o definesc ca “shared content”, apoi pun acea adresă pe toate layout-urile. Dacă o modific într-un loc, se modifică peste tot. Frumos.
L-am pus şi eu. Se încarcă greu, îmi ocupă cam toată memoria, dar la un document de aproximativ 200 de pagini (doar text, ce-i drept) s-a descurcat repede şi fără cusur, la fel şi cu exportul in pdf. N-am stat să-l purec, dar deocamdată nu-mi displace: e rapid şi stabil.
Două chestii care m-ar putea face să folosesc Quark Xpress în loc de Indesign:
- Flexibilitate maximă în definirea gridurilor. Se pot defini acum și griduri separate pentru text box-uri. Cei cărora le place să bibilească la maxim textul vor fi fericiți.
- Posibilitatea de a avea într-un proiect mai multe layout-uri diferite. De exemplu pot grupa într-un singur proiect (= fișier) layout-uri pentru carte de vizită, foaie cu antet, template pentru fax, plic personalizat. Pun într-un box adresa companiei și o definesc ca “shared content”, apoi pun acea adresă pe toate layout-urile. Dacă o modific într-un loc, se modifică peste tot. Frumos.
Sper sa nu inteleg gresit, dar daca prin layout-uri intelegi master pages, in Indesign poti sa-ti definesti oricate vrei. Creezi o macheta (template) in care poti sa-ti creezi master pages pe care le aplici apoi cu drag & drop pe document. Cred ca asta o stiai totusi.
O alta intrebare am. Stie Quark 8 sa importe tabele din fisiere Word sau Excel? Nu am chef sa-l downloadez si sa-l instalez pentru atata. Intreb pe cei care il au deja instalat.
Nu, Tudor vorbeste de altceva, de pagini de layout de dimensiuni diferite. Exista si in 7, dar nu erau vizibile concomitent. Si nici nu puteau sharui date.