Sa inteleg ca Sony-ul e de recomandat ? Si eu vreau sa-mi iau in curand o camera decenta ca amator.
În general, e bun ce-ţi place, ce ai ţinut în mână şi ţi s-a părut că e uşor de folosit şi bun pentru ce faci tu. Încearcă să iei ceva la care să poţi învăţa setări, în funcţie de lumină, locul unde faci foto, tipul de fotografie (macro, landscape etc.). Poţi lua un DSLR la care, mai tîrziu, să poţi adăuga obiective mai bune (pentru genul de fotografie care îţi place).
DSLR merge doar daca ai o gramada de bani si nu ai ce face cu ei, sau iti vei scoate banii pe camera respectiva lucrand cu ea pt reviste, nunti, etc. Costa prea mult.
Eu am zis ca merg pe Canon in urma sfaturilor mai multor prieteni de pe forum si in urma ideii preconcepute : “Canon face camere foto de mai multa vreme decat Sony”. Acum ai si tu dreptate, e bun ce iti place, iar diferentele dintre cele 2 camere prezentate de mine s-ar putea sa nu fie chiar atat de vizibile.
DSLR merge doar daca ai o gramada de bani si nu ai ce face cu ei, sau iti vei scoate banii pe camera respectiva lucrand cu ea pt reviste, nunti, etc. Costa prea mult.
Nu ştiu cum e cu preconcepţia legată de Canon, că eu am un Olympus. Cât despre preţ, diferenţa există (cel mai ieftin e în jur de 1700 RON), într-adevăr, dar există şi o diferenţă de caracteristici/calitate. Mă gândesc, de exemplu, doar la timpul de declanşare, care la aparatele point-and-shoot este sensibil mai mare decât la DSLR.
În fine, succes la căutări.
uite,eu chiar azi am fost sa ma interesez in privinta unui aparat de fotografiat bun ,si am intrat intr-un magazin de specialitate….
cum ma bate gandul sa fac ceva calatorii vreau sa imi ramana si ceva dupa…..si , cum va spuneam, am intrebat vanzatorul respectiv ce mi-ar putea recomanda pentru un novice care habar nu are ce inseamna sa faci o fotografie de calitate s.a.m.d….
mi-a recomandat canon 1000d pt ca,spunea el, chiar daca e versiune posterioara lui 450d e foarte bun pentru principianti si pentru a incepe sa inveti a face o poza de calitate…
mi-a recomandat canon dintre vreo 7 marci bune…asa ca nu stiu daca e vreo canonmanie dar….
Vroiam si eu sa-mi iau un Canon SX 100 IS, dar m-am razgandit cand am vazut ca nu are vizor (eu ma folosesc foarte mult de vizor cand fac poze, poate sa nu fie si cazul tau). In rest mi se pare ok camera. Atentie ca pretul difera foarte mult de la un magazin la altul (cel putin in Cluj). La Carrefour l-am vazut cu 8.700.000 + card 2GB, iar in alta parte era 10.500.000 si fara card.
Cel mai ieftin e la f64, 8 sute, cu card cu tot. Se poate comanda. N-as vrea sa le fac reclama, dar imi par si profesionisti, si cu preturile cele mai mici!