1 din 9
1
iPhone in Romania
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

am o presimtire cum ca ar intra la Orange in jurul datei de 22 august..

deduceti singuri de aici:

“Apple did sell 1 million of the iPhone 3Gs on its opening weekend, but has not yet offered additional sales numbers. Stock for the iPhone has remained tight weeks after its launch and Apple is expecting to launch the iPhone 3G in 20 additional countries on August 22nd (including Singapore).”

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 11.01.08

eu pe oranje romanea ii urasc din suflet, pe ei si pe comunicatele lor, citez:

“Orange şi Apple au anunţat ca noul model iPhoneTM compatibil 3G va fi disponibil în România în cursul acestui an.

Orange va începe preluarea comenzilor pentru iPhone în curând.

iPhone combină trei produse într-unul singur: un telefon mobil revoluţionar, un iPod cu ecran generos şi cele mai bune aplicaţii de acces internet şi e-mail, motoare de căutare şi hărţi pentru telefonul mobil.”

ca vreti mai multa incompetenta pe o singura pagina de web?  Si sta acolo… de saptamini. (http://www.orange.ro/iphone/)

Semnătură 

S⃣

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 10.02.08
perisabil - 05 August 2008 03:36 AM

“Orange şi Apple au anunţat ca noul model iPhoneTM compatibil 3G va fi disponibil în România în cursul acestui an.

iPhone combină trei produse într-unul singur: un telefon mobil revoluţionar, un iPod cu ecran generos şi cele mai bune aplicaţii de acces internet şi e-mail, motoare de căutare şi hărţi pentru telefonul mobil.”

ca vreti mai multa incompetenta pe o singura pagina de web?  Si sta acolo… de saptamini. (http://www.orange.ro/iphone/)

...poi si n-am inteles de unde atata ura pentru ei? smile crezi ca dupa ei e cand vine telefonul la noi? ei au semnat contractul de demult cu Apple-ul si asteapta si ei ca si noi sa vina marfa.. asa ca nu-ti impartasesc sentimentele…
sincer mi-e indiferent si de orange si vodafone si toate celelalte.. in toate sunt [cenzurat] unele mai mari decat celelalte asa ca nu-i nimic surprinzator, dar pana una alta orange-u e lider de piata la noi in romania cu mult fata de vodafone si restul.. deci inca o data, nu-ti inteleg reactia smile

Semnătură 

“Mr. Wizard! Get me the hell out of here!”

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

pai si tiganul care vindea seminte linga stadionul municipal cind eram io copil isi “vindea” mai bine marfa… De aia.

Semnătură 

S⃣

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

smile) sunt sigur ca si tiganul de care vorbesti era primul pe tara cu peste 1 milion de pungi de seminte vandute fata de concurenta smile) eu iti admir dispretul pe care-l manifesti dar nush de unde vine.. poate ai avut experienta neplacute, eu stiu, se intampla.. am avut si eu o gramada..
ca tot se vorbeste in ultima vreme de 3G si ii aud pe multi vodafonisti ca domnee, “noi am lansat primii 3Gu’ in Romania asa ca voi sunteti praf smile)” ... ceea ce e in 50% proportie corect.. ceea ce poate nu toata lumea stia e ca la lansare Vodafonele avea acoperire 3G doar in Bucuresti si Timisoara si nici aici ca lumea (daca veneai la CERF acu 2 ani sau cand a fost vedeai receptia proasta si semnalul slab).. pe cealalta parte, orange-ul lansase neoficial 3G de cu un an in urma iar in momentul lansarii de catre Vodafone, avea deja acoperire de peste 60% din tara si s-a pastrat pentru pana la sfarsit…
din nou tine cont ca orangeu spre deosebire de vodafone nu-si castiga banii din studenti si elevi si ur average everyday user.. el se bazeaza pe solutii office si firme.. alta chestie draguta este valabila in cazul tuturor firmelor de telefonie mobila si anume ca ele nush castiga painea din vanzarea telefoanelor mobile, acestea costand de pana la 2-3 ori mai mult in realitate decat cu cat sunt vandute de distribuitori.. ei castiga din abonamente..
dar deja prea mult ne-am off-topicuit si sunt sigur ca nu ti-am zis prea multe lucruri noi.. smile so seara buna iti urez..

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

erau trei care vindeau seminte la poarta stadionul si el isi termina cele doua cosuri inainte de inceperea meciului. Ceilati trebuia sa umble prin tribuna ca sa-l egaleze.

Ma uit doar cu amaraciune ca iti pica pleasca un produs premium pentru care s-a facut mega buzz pe toata planeta si nici macar nu incepi sa preiei precomenzi, nici macar nu vii cu niste scheme de tarifare, nimic.

Subtire rau de tot, la fazqa asta tiganul meu da clasa marilor marketeri de la oranje…

Semnătură 

S⃣

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

omule, ai si tu dreptatea ta, dar daca nu ai telefonul in mana, te incalzeste cu ceva sa stii ca l-ai precomandat? iti spun din experienta ca mi-am facut rezervare sa iau RAZR2u’ cand a aparut.. rezervarea o facusem cu o 2 ore inainte sa se deschida Concept Store-ul unde se lansa exact in ziua aia.. ai fii tentat sa zici ca da domne, da nu se compara cu iPhonu’ si ai avea dreptate, doar ca a doua zi s-au vandut absolut toate bucatile de RAZR2 disponibile.. au ras tot.. ideea e ca nu te ajuta prea mult precomandarea asta sau rezervare cum vrei sa-i zici.. daca te simti tu mai fericit afla ca puteai sa-i faci rezervare inainte sa aflii ca-l aduce Orange-u in Romania.. Le spui ca “in caz ca voi il aduceti, ma treceti pe lista..” si erai si primu.. se poate pentru ca am incercat sa fac eu asta dar mi-i l-am luat intre timp din alte parti..
cat despre partea cu schemele de tarifare din nou, ai si tu dreptatea ta, dar cu toate astea, eu n-am vazut la nici un telefon sa-i zica tarifele de taxare de la bun inceput… si chiar daca l-ai stii, doar n-oi vrea sa incepi sa economisesti bani de pe-acum pentru abonamentul 3G, nu? smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Sincer o cam dau in penibilitatea specifica microsoft. Anunta un produs cu nu stiu cat timp inainte si noi asteptam ca idiotii. Nu cred ca imi permit din veniturile mele de student sa imi iau ifonu din prima, dar ideea de ipod, gps si telefon- toate intr-unul imi surade de ceva vreme, mai ales ca e apple.
Ai dreptate sergioo, orange se bazeaza pe office, dar pe contractele Dialog wink . Abia anul asta am vazut la orange o ofera de telefonie decenta pentrul omul de rand, de aici ideea ca nu ei ar trebui sa le comercialieze. Nici despre internetul lor prin broadband nu am auzit lucruri de bine. Eu folosesc Vodafone de pe vreme connex-ului ( pacat ca s-a dus my-x) si dpdv al telefoniei am fost destul de multumit. Aici ma refer calitate pret. Nu judec celelalte companii pentru ca nu prea am folosit, dar sunt de parere ca vf trebuia sa comercializeze noul iphone. Imi sustin ideea prin faptul ca vf a adus mereu tehnologie de varf cu mult inaintea concurentei (ma refer strict la telefoane). Iar dpdv al preturilor la vf au fost mereu oferte mai mult decat grozave (majoritatea, nu toate), de aceea sunt de parere ca daca le-ar fi adus vf, mult mai multi ne-am fi putut permite sa achizitionam unul.
Oricum putem sa vorbim mult in necunostiinta de cauza, sa vedem cu ce oferte vine orange-ul si cat de repede se satureaza piata de ele. Oricum cred ca o sa aduca baietii de afara inainte sa se lanseze.
Aici in irlanda s-au dat ca painea calda, deja se mai gasesc in cateva magazine. Cel mai mic pret este de 50 euro la abonament (evident unul destul de mare, dar nu m-am interesat exact cat e).
Astept cu interes ziua cand vor aparea si la noi :D

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pai mi se pare absolut logic anuntul, ce nu ai inteles?
benzina, care e mult mai populara ca telefonul, este anuntata la scumpire cu citeva ore inainte smile

ce vrei sa stii?
ca orange romania nu are inca o strategie de lansare a acestui terminal?
sau o campanie publicitara pentru el?
sau logistica necesara si oameni pregatiti sa acorde suport tehnic?
ce daca sunt inaintea altor operatori pe piata locala, asta nu e deloc meritul lor…
parerea mea

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
dacuBurebista - 05 August 2008 12:47 PM

exact, asta era ideea. Din pacate.

Semnătură 

S⃣

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
dacuBurebista - 05 August 2008 12:47 PM

pai mi se pare absolut logic anuntul, ce nu ai inteles?
benzina, care e mult mai populara ca telefonul, este anuntata la scumpire cu citeva ore inainte smile

ce vrei sa stii?
ce daca sunt inaintea altor operatori pe piata locala, asta nu e deloc meritul lor…
parerea mea

Băi frate, dar ce vă place…

dar AT/T a afişat altceva pe site decât faptul că urmează să comercializeze iPhone 3G începând cu 11 iulie? La fel si O2 în Anglia…
Poate au strategie, poate nu! Dar de ce o companie de telefonie mobilă ar trebui să-şi modifice strategia de maketing sau să adopte una nouă pentru un telefon mobil? Probabil trebuie să respecte anumiţi termeni contractuali legat de comercializarea iPhone, îi respectă, şi asta vedem… fără tam-tam!

Pe orange.ro apare pe prima pagină detalii despre faptul că vor comercializa iPhone. Atunci când se lansa în Italia, Anglia sau Germania trebuia să dai search pe pagina site-ului respectiv ca să găseşti detalii despre produs, nu apărea pe pagina principală.

Uite cum arată prezentarea Orange pentru iPhone în Franţa
http://iphone.orange.fr/
Uite cum arată la Vodafone Italia
http://iphone.vodafone.it/

Sunt abonat Orange de 6 ani (de când mi-a permis legea) şi recunosc că au şi ei “bube” mari dar făcând comparaţie cu Vodafone… întotdeauna i-am perceput mai bine pregătiţi pe cei de la Orange, poate puţin mai scumpi dar oferă o gamă mult mai variată de servicii, cei de la relaţii cu clienţii se comportă mult superior faţa de cei de la Vodafone (şi cei din magazine, dar şi cei cu care vorbeşti apelând relaţii cu clienţii).

Acum să vedem ce strategie de promovare va avea Orange în ceea ce priveşte iPhone-ul în România, pe asta se va baza cel mai mult succesul pe piaţa românească. Pentru că mulţi viitori clienţi Orange pentru iPhone vor fi din categoria celor care nu ştiu aproape nimic despre iPhone.

Îmi cer scuze pentru că am scris mult precum LST sau synapse

Poate că Orange România se comportă precum o companie care-şi desfăşoară activitatea într-o ţară din lumea a 3-a (după cum apare România în filmele americane), noi fiind o ţară din lumea a 2-a!) ... pentru aşa ţară... aşa servicii!

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: München
Macuser din: 30.05.08

-acum nu stiu cum este serviciul de relatii cu clientii la oranj dar de acoperire nici nu are rost sa discutam ... vodafone este peste oranj
-cat despre cifre, mai la sfarsitul lui 2007 oranj avea in jur de 6 mil si ceva de utilizator, pe cand vodafone 5,9 milioane, deci nu este chiar asa de mare diferenta intre cele doua la capitolul asta
-oranj sta mult mai bine ca vodafone la capitolul preturi telefoane oferite la abonament; abia de ceva luni a mai inceput si vodafone sa mai scoata oferte cat de cat acceptabile
-despre 3g nu prea inteleg eu ce tot vorbiti ca nu are semnal vodafone, ca prind 3g aproape in toate orasele tarii pe unde merg (si ma plimb destul)
-buba la vodafone ii ca daca nu prinzi 3g sari imediat pe GPRS pe cand la oranj EDGE-ul sta foarte bine
-vodafone are o acoperire mai buna
-la vodafone nu pica reteaua
-vodafone are echipamentele mai noi si mai bune ( datorita faptului ca vodafone a aparut pe piata noastra dupa oranj, deci aducand echipamente mai bune si mai noi )

Ca sa concluzionez sunt aprox cam egale, (dupa mine mai buna reteaua de la vodafone :-p) asa ca depinde de gusturile ficaruia, pentru un utilizator de rand e buna oricare. Si sincer sper sa aduca iphoneul si la vodafone ca sa existe competitie si astfel preturi rezonabile smile.

PS: sunt abonat vodafone de 4 ani
PS2: offtopic, am avut semnal cu vodafone si in ghetarul scarisoara din apuseni 1 2 linii la semnal, pe cand oranj nu avea nici in varfu dealului de langa…

Semnătură 

dau doua beri goale pentru una plina

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
goosebumps4 - 05 August 2008 02:17 PM

-acum nu stiu cum este serviciul de relatii cu clientii la oranj dar de acoperire nici nu are rost sa discutam ... vodafone este peste oranj
-cat despre cifre, mai la sfarsitul lui 2007 oranj avea in jur de 6 mil si ceva de utilizator, pe cand vodafone 5,9 milioane, deci nu este chiar asa de mare diferenta intre cele doua la capitolul asta
-oranj sta mult mai bine ca vodafone la capitolul preturi telefoane oferite la abonament; abia de ceva luni a mai inceput si vodafone sa mai scoata oferte cat de cat acceptabile
-despre 3g nu prea inteleg eu ce tot vorbiti ca nu are semnal vodafone, ca prind 3g aproape in toate orasele tarii pe unde merg (si ma plimb destul)
-buba la vodafone ii ca daca nu prinzi 3g sari imediat pe GPRS pe cand la oranj EDGE-ul sta foarte bine
-vodafone are o acoperire mai buna
-la vodafone nu pica reteaua
-vodafone are echipamentele mai noi si mai bune ( datorita faptului ca vodafone a aparut pe piata noastra dupa oranj, deci aducand echipamente mai bune si mai noi )

Ca sa concluzionez sunt aprox cam egale, (dupa mine mai buna reteaua de la vodafone :-p) asa ca depinde de gusturile ficaruia, pentru un utilizator de rand e buna oricare. Si sincer sper sa aduca iphoneul si la vodafone ca sa existe competitie si astfel preturi rezonabile smile.

PS: sunt abonat vodafone de 4 ani
PS2: offtopic, am avut semnal cu vodafone si in ghetarul scarisoara din apuseni 1 2 linii la semnal, pe cand oranj nu avea nici in varfu dealului de langa…

omule, ma jur, tu datele astea le scoti nush de unde smile)... daca ar fii sa iau pe rand fiecare item pe care l-ai spus am tine-o asa pana maine..
- in primul rand, la capitolul clienti, te asigur eu, din surse de cat se poate din interior, ca vodafone-ul este cu cativa ani buni in spatele orange-ului, daca ma intelegi ce vreau sa spun.. mai are pana sa ajunga la rangul lui orange.. dar nu ma intelege gresit, este o firma foarte buna, doamne fereste.. oricum ei 2 cam sunt lideri de piata diferentiati doar de aproape 1 milion de utilizatori smile
- cand m-am referit la acoperirea 3G, am specificat ca vorbeam de momentul lansarii, atunci avea doar acoperire in Timisoara si Bucuresti.. de atunci au trecut aproape 2 ani, era si rusinos sa nu isi extinda aria, ce naiba..
- despre acoperire nu zic nimic pentru ca nu folosesc deci nu ma pricep.. stiu doar ca se intampla aceleasi tampenii ca si pe alte retele.. in anumite locatii orangeu’ n-are semnal si are vodafone si invers.. dar asta nu-i nimic surprinzator..
- cat despre partea cu echipamentele, sincer mi-i s-a parut cea mai distractiva smile) daca tu crezi ca la orange se chinuie baietii sa stranga panza de painajen de pe vechiutele Pentium 2-uri din subsol, te inseli smile) (si, da, nu sari la mine, ca stiu ca nu asta vroiai sa spui raspberry).. ideea e ca politica firmelor de genul asta este sa schimbe echipamentul cam o data la un an.. echipamentul strict necesar.. iti zic asta pentru ca amandoi parintii mi-au lucrat acolo de pe vremea lu Dialog, dar au trecut mai departe.. am trecut recent intr-o scurta vizita p’acolo si iti spun… mirosul nou ce venea din camera serverelor te facea pana sa-ti dai foc si la iMacu’ d’acasa raspberry
dar ma rog, daca tu masori noutatea echipamentului in jentile mai cromate de pe masinile firmei, asta-i partea a 2 a raspberry
- concluzionand, v-am vazut pe mai multi ca va zbateati pe capitolul asta legat de preturile iPhone-ului.. nush de unde atata panica ca il aduce orangeu’ caci preturile ar trebui sa fie mai exact la fel ca la vodafone (in caz ca l-ar fii adus ei).. telefonul are un pret impus, cel din state, distribuitorii nu pot sa il modifice decat pentru schimbarea la cursul valutar si adaptarea la piata noastra.. din abonamente isi scot oamenii bani cum am mentionat anterior..
dar stai linistit ca nici vodafone nu-i mai prejos.. au adus oamenii HTC Diamond, rivalul lui iPhone, care nu e un iPhone dar trebuie sa recunoastem ca are mai multe jmecherii si e mult mai inteligent decat jucaria noastra.. smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: München
Macuser din: 30.05.08

asta e cam drept cu lungitu si nu prea are rost smile .... subiectul e iphone in ro

-informatia cu nr de ultilizatori am auzit-o dintr-un reportaj facut la nush ce televiziune ( si am cam luat-o de buna )
-la echipamente ma refeream la antenele lor, nu la pcurile si serverelele lor .... si am auzit-o de la un prieten care se ocupa cu asa ceva ( sincer asa imi explic putin si faza cu acoperirea si picatu retelei la oranj)
-si nu ma refer la anumite locuri cu acoperirea, dar cam peste tot pe unde nu a avut oranj semnal a avut vodafone (am intalnit extrem de putine locuri unde nu a fost semnal la vodafone)

cat despre htc diamond nu am ce zice…...o fi el a piece of engineering dar are un mare dezavantaj: “windows mobile”, care dupa parerea mea e cel mai retard os de dispozitive handheld ;spun asta ca m-am jucat destul cu un pda care avea acest os, pe nokia smarphones (sincer abia astept sa scoata si ei varianta lor cu touch screen al lui s60) si pe iphone

Semnătură 

dau doua beri goale pentru una plina

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member

la partea Win OSu’ ai dreptate… e petarda smile.. eu am avut SPV C600 si foloseam WM 5.. inafara de miscarea greoaie pe care o avea mai dadea si erorile specifice windowsului, cele cu “win has encountered an error and needs to shut down..” aia era cireasa de pe tort.. la fel si pe GPSu’ lu tata.. mare aiureala mi-i se pare treaba asta..

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
goosebumps4 - 05 August 2008 02:17 PM

Daca la sfârşitul lui 2007 erau 6 milioane de clienţi Orange, mă îndoiesc că au apărut încă 4 milioane de clienţi până în Martie 2008.

http://orange.ro/about/archive/pr2008-0310-ro.html

Concluzia:
după cum zicea SergioOO, nici eu nu ştiu de unde ai datele astea dar sunt total ireale.

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

1 din 9
1