da, pe orange ai in unele zone acoperire fata de vodafone care nu are, si invers. am patit-o si eu.
nu mai era ca pe vremuri unde la munte sa zic se prindea perfect Portocala si nu Verdeata!
asteptam sa vedem cu 3G-ul asta.. ca tare e problematic inafara oraselor.. ca sa nu mai zic de EDGE, ca si ala se misca dubios in unele zone rurale, culmea. Eu speram ca in provincie unde nu are lumea bani de teluri cu internet sa fie mai libera reteaua de date, dar se pare ca nu se aplica teoria
- cat despre partea cu echipamentele, sincer mi-i s-a parut cea mai distractiva ) daca tu crezi ca la orange se chinuie baietii sa stranga panza de painajen de pe vechiutele Pentium 2-uri din subsol, te inseli ) (si, da, nu sari la mine, ca stiu ca nu asta vroiai sa spui ).. ideea e ca politica firmelor de genul asta este sa schimbe echipamentul cam o data la un an.. echipamentul strict necesar.. iti zic asta pentru ca amandoi parintii mi-au lucrat acolo de pe vremea lu Dialog, dar au trecut mai departe.. am trecut recent intr-o scurta vizita p’acolo si iti spun… mirosul nou ce venea din camera serverelor te facea pana sa-ti dai foc si la iMacu’ d’acasa
cred ca se referea la echipamentele “din teren”. care pot sa iti garantez ca sunt mai vechi la orange. cunosc pe cineva care s-a catarat pe multe dintre ele, si pot sa iti spun ca din experienta lui cele mai noi echipamente sunt cele de la cosmote si cele mai vechi la orange.
calitatea unei convorbiri nu vine de la serverele noi si frumos mirositoare ci in principal de la echipamentele din teren. BTL se chema desi e posibil sa ma insel =)
- cat despre partea cu echipamentele, sincer mi-i s-a parut cea mai distractiva ) daca tu crezi ca la orange se chinuie baietii sa stranga panza de painajen de pe vechiutele Pentium 2-uri din subsol, te inseli ) (si, da, nu sari la mine, ca stiu ca nu asta vroiai sa spui ).. ideea e ca politica firmelor de genul asta este sa schimbe echipamentul cam o data la un an.. echipamentul strict necesar.. iti zic asta pentru ca amandoi parintii mi-au lucrat acolo de pe vremea lu Dialog, dar au trecut mai departe.. am trecut recent intr-o scurta vizita p’acolo si iti spun… mirosul nou ce venea din camera serverelor te facea pana sa-ti dai foc si la iMacu’ d’acasa
cred ca se referea la echipamentele “din teren”. care pot sa iti garantez ca sunt mai vechi la orange. cunosc pe cineva care s-a catarat pe multe dintre ele, si pot sa iti spun ca din experienta lui cele mai noi echipamente sunt cele de la cosmote si cele mai vechi la orange.
calitatea unei convorbiri nu vine de la serverele noi si frumos mirositoare ci in principal de la echipamentele din teren. BTL se chema desi e posibil sa ma insel =)
E si normal ca cei de la Cosmote sa aiba cele mai noi echipamente, sunt ultimii “nascuti”.
Cosmote ofera doar voce, sms, mms! “.” - PUNCT! In rest nimic…
Oameni buni, nu e nimeni nou pe piata de telefonie mobila din romania, connex = vodafone, dialog = orange, cosmorom = cosmote si zapp a ramas acelasi.
Sincer, despre cosmote nu prea are rost sa vorbim, au facut multe manevre, subventii si alte alea… Zapp, desi nu cunosc sunt sigur ca peste 70% din clientii lor sunt business, asa ca ies si ei din discutii.
Ramanem cu vf si orange care sunt lideri de piata. ca orangeu are 500.000 utilizatori in plus, ca are vf 1 mil in plus… astea sunt detalii tehnice. Oricum isi impart piata. Dar prefer vf in orice zi, pe langa oferte de care nu duce lipsa, am 80 de minute moka pe luna indiferent de abonament din vechime, pana acu n-am avut probleme de retea (doar in prin padure la munte), ca tot zicea cineva de acoperire le munte, am am avut 4/5 liniute la malaiesti… etc! Asa ca preferam sa aduca vf.
lasa ca nu e panica…
mai bine sa aduca cineva in tara oficial, ca sa scapam de magarii de pe okazii care le dau cu 1000 euro.
macar se va cizela cat de cat piata de preturi pe terminale “deblocate”
e bine macar ca au sim-uri in ele, fiindca altfel era cam problematic.
intodeauna m-am intrebat de ce prima versiune de iPhone a avut slot de sim-card… oare ne-a dat “pe sub mana” apple posibilitatea de a achizitiona acest terminal?
exact la acest lucru ma refeream , numai ca din pacate am “talentul” e a explica foarte prost. Eu sincer tot sper ca macar intr-un an sa aduca iphone-ul si la vodafone ca sa poata sa si-l cumpere si cei care nu vor sa renunte la aceasta retea pentru orange doar pentru un telefon (printre astia ma regasesc si eu) ... si sa iau unu sa-l deblochez, nu am rezolvat nimic ca-l iau de la orange…
Orange România a anunţat astăzi că va aduce în ţară noul iPhone 3G pe data de 22 august. Pe data de 22 august, la ora 00:00, Orange va deschide simultan porţile a 6 magazine Orange din ţară, unde clienţii Orange sunt aşteptaţi sa ia parte la lansarea oficială a iPhone: Orange concept store din Bucureşti şi magazinele Orange din Iaşi (Bd. Anastasie Panu), Cluj (Bd. 21 Decembrie), Braşov (St. Mureşenilor), Timişoara (Bd. Republicii) şi Constanţa (Şos. Ştefan cel Mare). Începând din 7 august, clienţii îşi pot înregistra online pre-comanda la adresa http://www.orange.ro.
Salutari! Am si eu o intrebare. Sora mea este in state, si revine intr-o saptamana.
Are vreo posibilitate sa achizitioneze noul iPhone, fara a face un contract acolo cu AT&T;?
Daca da, atunci pot sa il folosesc aici fara sa ii deblochez? Ca si cum ar fi fost cumparat de la Orange direct.
e bine macar ca au sim-uri in ele, fiindca altfel era cam problematic.
intodeauna m-am intrebat de ce prima versiune de iPhone a avut slot de sim-card… oare ne-a dat “pe sub mana” apple posibilitatea de a achizitiona acest terminal?
Cum adică? Păi și astea 3G au slot de SIM card. Singura diferență e că Apple acum “oferă” o sculă de eject, ca să nu mai deschizi tu sertarul să sapi după o agrafă.
Salutari! Am si eu o intrebare. Sora mea este in state, si revine intr-o saptamana.
Are vreo posibilitate sa achizitioneze noul iPhone, fara a face un contract acolo cu AT&T;?
Daca da, atunci pot sa il folosesc aici fara sa ii deblochez? Ca si cum ar fi fost cumparat de la Orange direct.
Cum nu, mai Nevrozel? Se poate cumpara la 700usd cel de 16gb. Dar nu il poti debloca inca, doar il activezi. Si incepand cu data de 20.08 poti cumpara niste chip-uri pt. sim (in genul turbo-sim-ului) la pretul de 34$ fara transport si il deblochezi asa
Cum nu, mai Nevrozel? Se poate cumpara la 700usd cel de 16gb. Dar nu il poti debloca inca, doar il activezi. Si incepand cu data de 20.08 poti cumpara niste chip-uri pt. sim (in genul turbo-sim-ului) la pretul de 34$ fara transport si il deblochezi asa
adevarat, insa am auzit ca si cu acele cipuri calitatea semnalului si a convorbirii cam lasa de dorit.
acuma na, poate s-au inselat respectivii, dar merita incercat pana apare ceva soft “aftermarket”
In data de 22.08.2008 Orange lanseaza iPhone-ul in Romania la ora 00.00 in 6 magazine, simultan, din tara : Orange concept store din Bucureşti şi magazinele Orange din Iaşi (Bd. Anastasie Panu), Cluj (Bd. 21 Decembrie), Braşov (St. Mureşenilor), Timişoara (Bd. Republicii) şi Constanţa (Şos. Ştefan cel Mare). Din 7 aug. se pot inregistra comenzile on-line, pe http://www.orange.ro