Parallels sau VMware Fusion?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 11.08.07

M-am gîndit eu bine şi în loc să mă zbat să văd cum se instalează un Z2020 de la Zapp pe Leopard, mai bine îl instalez în Windows şi shareuiesc conexiunea. Mă tot uit la Windows-ul instalat cu Parallels şi-mi aduc aminte de ce-l urăsc cu spume (o fi obişnuinţa cu Macu?). Aşa că încerc să mă tratez cu fineţuri. Deci: ce vi se pare mai funcţional, Parallels sau VmWare Fusion? Şi tre să-mi pun antivirus pentru nemernicu ăla de Windows sau virusu intră pe unde-l lasă Bill Gates şi se sinucide în Mac?
Mulţumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Mie unul imi place mai mult VMWare Fusion. Acum, cum vrei sa folosesti Windows? instalat prin bootcamp sau doar ca imagine? Daca este doar ca imagine si nu pui foarte multe pe el sa-i cresti volumul, poti face periodic backup la fisierul imagine (hardfile). Ambele, (Parallels sau Fusion) te lasa sa sheruiesti cele 2 sisteme, asa ca oricum salvezi fisierele pe care le creezi cu aplicatii Windows direct in folderele de documente de Mac, deci la o adica nu ai ce sa pierzi daca suprascrii hardfile-ul cu probleme cu unul nou pe care ti l-ai backup-at atunci cand era curat. Daca vrei sa instalezi windows prin bootcamp, atunci iti cam trebuie un antivirus + firewall, adica o solutie internet-security care nu este gratuita. Poti pune Clamshell pe Mac, dar el nu va monitoriza virusii care iti intra in Windows, ci doar ca fisierele infectate in Windows sa nu ajunga pe Mac.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
iuliap - 05 August 2008 03:13 PM

M-am gîndit eu bine şi în loc să mă zbat să văd cum se instalează un Z2020 de la Zapp pe Leopard, mai bine îl instalez în Windows şi shareuiesc conexiunea. Mă tot uit la Windows-ul instalat cu Parallels şi-mi aduc aminte de ce-l urăsc cu spume (o fi obişnuinţa cu Macu?). Aşa că încerc să mă tratez cu fineţuri. Deci: ce vi se pare mai funcţional, Parallels sau VmWare Fusion? Şi tre să-mi pun antivirus pentru nemernicu ăla de Windows sau virusu intră pe unde-l lasă Bill Gates şi se sinucide în Mac?
Mulţumesc

Sfatul meu:
1. Instalează Windows via Boot Camp și faci toate setările corespunzătoare.
2. Instalezi în MAC OS X una dintre cele două aplicații sau pe ambele; și una și alta vor lansa Windowsu instalat anterior. După gust, vei alege una dintre ele și o vei șterge, logic, pe cealaltă, de vreme ce fac același lucru.
În acest fel, ai Windows și nativ, bootabil separat, și emulat peste MAC OS X, după gust și nevoi.

De antivirus ai sau nu ai nevoie, depinde cîtă energie pui în viruși. Dacă nu folosești intens Windows, îl reinstalezi - la o adică - dacă vezi că e lată. Poși dezinfecta periodic partiția de windows cu, de ex., ClamXav, eu zic că e suficient.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05
iuliap - 05 August 2008 03:13 PM

Z2020 de la Zapp pe Leopard

Z020?
Nu e chiar asa de greu de instalat pe Leopard.  wink
Nu merită să pui win numai pentru zapp.

Eu prefer VMWare Fusion.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 11.08.07

Dragii mei, mulţumesc foarte mult. A rămas Fusion şi emulat, iar momentan e foarte solicitat în scop de Spider Sollitaire. O să încerc şi Z020 pe Leopard, da’ n-o fo prietenos nici cu Tiger-u’ (iar despre colaborarea cu angajaţii Zapp nu vreau să vorbesc; aş vrea 5 lei pentru fiecare “nu oferim asistenţă pentru macintosh” pe care l-am auzit în ultimii 3 ani. A, o fo nostim - se pare că la magazinul de unde am luat eu modemul, motivul pentru care s-au purtat frumos cu mine - a se citi: s-au uitat respectuos şi ştiau ce-i aia mac - era că pînă la subsemnata, cu doleanţe de mac veniseră numa’ străini - după care omul m-a sfătuit să-mi iau şi-un pc cu windows, că-s mai bune, nu aşa, de fiţe media ca apple). Da’ pe bune că nu mai am răbdare cu windows, mai bine şi cu Linuxul de basm de la redacţie..

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
iuliap - 07 August 2008 11:57 AM

Dragii mei, mulţumesc foarte mult. A rămas Fusion şi emulat, iar momentan e foarte solicitat în scop de Spider Sollitaire. O să încerc şi Z020 pe Leopard, da’ n-o fo prietenos nici cu Tiger-u’ (iar despre colaborarea cu angajaţii Zapp nu vreau să vorbesc; aş vrea 5 lei pentru fiecare “nu oferim asistenţă pentru macintosh” pe care l-am auzit în ultimii 3 ani. A, o fo nostim - se pare că la magazinul de unde am luat eu modemul, motivul pentru care s-au purtat frumos cu mine - a se citi: s-au uitat respectuos şi ştiau ce-i aia mac - era că pînă la subsemnata, cu doleanţe de mac veniseră numa’ străini - după care omul m-a sfătuit să-mi iau şi-un pc cu windows, că-s mai bune, nu aşa, de fiţe media ca apple). Da’ pe bune că nu mai am răbdare cu windows, mai bine şi cu Linuxul de basm de la redacţie..

Omu are dreptate, la cîți bani ia de la patron, așa se și comportă: ia-ți, cucoană, un PC cu uindăuz, ce vii la mine cu fițe de mericioaică! Ia fiți voi cuminți și luați-vă pisiuri și lăsați-vă de prostii, ca să ne fie și nouă bine.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 28.11.07

intreb si eu asa… ceva de genu wine http://wiki.winehq.org/MacOSX/Installing nu ar putea duce aplicatia cu pricina? daca merge ... please, mai sunt doritori si poate faci un ban la zapp daca le vinzi pontul raspberry

Semnătură 

winter snow ... soon