1 din 4
1
Adobe PS si PPD pentru Mac OSX
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 26.01.08

Salut,

Am migrat de curand de la vista la mc osx (si nu imi pare rau smile) dar am probleme cu adaptarea in anumite situatii.

De ex, cand lucram pe PC, foloseam o imprimanta virtuala si niste PPD-uri, astfel incat pdf-urile distilate erau ff ok pentru rip-uit. Pot sa fac ceva similar pe mac? Exista astfel de impriamante virtuale si ppd-uri pentru mac osx?

Pe site-ul Adobe am gasit ceva dar nu erau pt vers de OSX ... ma poate ajuta cineva cu info, va rog?

Multumesc ... o zi buna,

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pai daca ai instalat Acobat, ai si imprimanta virtuala….
sau, mai simplu - export to pdf, daca folosesti pachetul de la adobe

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

am gasit intre timp ceva aici ... cred ca este ceea la ce te referi, nu?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

daca ai PPD -uri specifice de la unele tipografii, e altceva
daca nu ai asa ceva, atunci faci cum ai citit

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Da print, alege-ti o imprimanta virtuala (Acrobat e perfect) seteaz-o cum iti place (rezolutia standard), apoi salveaza ca: pdf sau ps. Dar poti face cum zice Dacul: save to pdf (direct din Adobe sau Quark, sau Freehand).

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie

nu am nimic de la tipografii ... voi face ca acolo si sper sa nu primesc ffedback negativ de la tipografii smile

Multumesc pentru raspunsuri ... o z buna,

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
dacuBurebista - 06 August 2008 06:26 PM

daca ai PPD -uri specifice de la unele tipografii, e altceva
daca nu ai asa ceva, atunci faci cum ai citit

da, varianta asta este cel mai la indemana, dar nu este acceptata de unele tipgrafii pentru ca da eroare la ripuire din cauza fonturilor am inteles (cu toate ca sunt embedate odata cu creerea PS-ului) ... cred ca deja intru in detalii prea multe si chair si in domenii care ma depasesc un pic smile

O zi buna,

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
sinceadv - 06 August 2008 06:55 PM

da, varianta asta este cel mai la indemana, dar nu este acceptata de unele tipgrafii pentru ca da eroare la ripuire din cauza fonturilor am inteles (cu toate ca sunt embedate odata cu creerea PS-ului) ... cred ca deja intru in detalii prea multe si chair si in domenii care ma depasesc un pic smile

Ne ne ne, abia acum incepi sa spui totul! Deci ai nevoie pentru tipografii. Atunci, fii atent ca Acrobatul tau are mai multe setari. Unele sint FARA FONTURI EMBEDATE!
Alege-ti setarea de Acrobat care presupune compresie nedistructiva, pastrarea fonturilor si pastrarea culorilor. Fa-o setarea standard a salvarii in format pdf din print. Nu uita sa pui, tot din Acrobat, o versiune compatibila cu Acrobat 1.4 sau 1.5! De aici se pling cele mai multe tipografii.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
iaru - 06 August 2008 09:08 PM
sinceadv - 06 August 2008 06:55 PM

Ne ne ne, abia acum incepi sa spui totul! Deci ai nevoie pentru tipografii. Atunci, fii atent ca Acrobatul tau are mai multe setari. Unele sint FARA FONTURI EMBEDATE!
Alege-ti setarea de Acrobat care presupune compresie nedistructiva, pastrarea fonturilor si pastrarea culorilor. Fa-o setarea standard a salvarii in format pdf din print. Nu uita sa pui, tot din Acrobat, o versiune compatibila cu Acrobat 1.4 sau 1.5! De aici se pling cele mai multe tipografii.

Ok, m-am cam pierdut aici ... unde gasesc setarile Acrobatului? In Acrobat/Preferences? Sau vorbesti cumva de Distiller si tre sa caut in Distiller/Preferences? Tzi-am zis ca sunt nou in ale macului, deci s-ar putea sa ai un pic de munca sa imi explici ... scuze in avans smile

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Ia gândeşte-te: în Windows unde setai opţiunile pentru creare de PDF, print to PDF?
Chiar dacă eşti nou pe Mac, Acrobat şi Distiller se comportă cam la fel ca şi pe Windows. Valabil şi pentru multe alte programe existente pe ambele platforme.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie

Din cate imi aduc aminte de ultima data cand mi-am instalat acea imprimanta virtuala pe win si am facut toate setarile, parca se faceau in Control Panel/Printers si la proprietatile imprimantei faceam cate ceva pe acolo ... situatia este un pic altfel acum, nu? mie nu imi apare nici o imprimanta in System Preferences/Print & Fax.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Tu ai instalat Adobe Acrobat Professional, sau nu?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie

da, e instalat odata cu toata suita CS3 Design Premium ... deci am Adobe Acrobat 8 Professional

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eee, păi dacă ai instalat Acrobat, ar trebui ca System Preferences / Print & Fax să vezi o imprimantă numită “Adobe PDF 8.0”. Dacă nu o ai, deschide Acrobat și alege Help -> Repair Acrobat Installation. Din câte mai țin minte cred că ai acolo o opțiune să-ți (re-)instaleze printerul virtual.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
Rank
Newbie

dupa ce am dat repair mi-a aparut acea imprimanta Adobe PDF 8.0 ... din cate vad la Options & Supplies, la tabul Driver, am un driver “Generic PostScript Printer” selectat ... alte setari nu stiu cum sale fac

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

nu te complica, daca nu stii ce sa faci
exporta sau salveaza ca pdf, high quality print, iar la compression / compatibility - bifeaza acrobat5 pdf 1.4

te va rezolva mai usor

1 din 4
1