Cateva probleme de inceput, pe Mac!!!
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 06.08.08

Salut!

Am cateva nelamuriri, poate ma puteti ajuta sunt si eu la inceput cu Mac-ul (MacBook Alb cu SuperDrive):

1 - Am cumparat de curand un HDD extern Seagate FreeAgent™ Go 250GB si l-am formatat pt Mac intocmai dupa instructiunile producatorului.
    Problema pe care o am, este ca nu pot folosi acelasi HDD si pe Windows. Cum pot face sa-l folosesc si pe Win si pe Mac, daca se poate fara sa pierd datele deja existente.

2 - Baftos din fire, am si doua probleme cu Mac-ul:
    a: Ledul incarcatorului nu se mai aprinde nici verde si nici portocaliu(imi indica in sistem ca este conectat, dar ca nu incarca) si cu toate astea bateria nu se descarca.
      Cineva mi-a spus ca nu-i probl de baterie sau incarcator, ci una cu placa de baza (si asta dupa o folosire de max. 120 ore in 6luni). Aveti idee ce ar putea fi?

b: M-am pricopsit cu o zgarietura nu foarte urata pe capacul superior.  Stiti cumva daca inlocuirea acestuia intra in garantie?

Multumesc mult!
Salut!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06

Salut,
Ca să poţi vedea HDD extern şi de pe Win trebuie formatat FAT 32. Pentru punctul doi, se rezolva cu garanţia. Pentru zgârietură, un amic cu Macbook a înlocuit la Noumax o parte a carcasei, dar era un defect din fabricaţie. Nu ştiu dacă, zgîrietura fiind evident produsă din vina ta, se poate rezolva, dar poate te înţelegi cu ei.

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: Brasov
Macuser din: 26.01.08

Salut,

Re. #2:
Am patit si eu aceleasi lucruri (si a. si b.), dupa fix 6 luni, cu exact acelasi MB (SuperDrive) smile
Acum e la reparatii, in garantie, la NouMax si mi s-a promis rezolvarea ambelor probleme—daca il ai cumva de la ei, te-ai rezolvat, zic eu (sunt mai mult decat OK).
In cazul problemei la incarcare, cu aceleasi simptome ca la tine (doar ca in cazul meu se consuma bateria), s-a descoperit in service o problema la placa de baza—circuitul de management al bateriei, am impresia.
Pentru problema la carcasa eu o aveam chiar crapata putin (nu doar zgariata), in zona din dreapta touch-pad-ului, la punctul de contact cu partea inferioara a ei, si se rezolva si asta prin garantie.
Dureaza o vreme comanda pieselor de schimb, dar se poate rezolva.

Inainte de a te alarma, insa, in privinta problemelor la placa de baza, daca la tine spui ca bateria ramane la o oarecare capacitate, poate ai doar vreun pin de la conectorul magsafe-ului intepenit si nu face contact complet in dock-ul de pe laptop (pinii sunt impinsi de un arc). Am patit-o si pe asta, si led-ul se comporta ciudat, dar s-a rezolvat prin simpla curatare a lor si apasare de cateva ori in mufa—ar fi “the easy way” sa scapi de probleme, asa ca merita incercat.

Bafta!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

1. Wiki: http://www.macuser.ro/index.php/wiki/Tips_and_Tricks-Despre-formatarea-hard-discurilor/
2. Volum: http://www.meteorpress.ro/carte.php?idc=758&titlu=Despre Macintosh si sistemul de operare MAC OS X

3. Dai căutare pe forum, s-au mai discutat de multe ori lucrurile astea. Nu cred că zgîrierea carcasei intră în garanție, tu ai oferi garanție pt așa ceva dacă ai fi patron de firmă?

4. Treaba cu ledu e destul de neplăcută și asta intră în garanție, cred. Dacă nu cumva ai pocnit fizic ceva… dar se mai iartă d-astea.

[ Modificat: 07 August 2008 02:45 AM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 28.11.07

pentru a vedea partitiile osx in windows mai sunt niste mici softuri. google iti poate fi un bun prieten aici. personal am folosit unul mai demult (din pacate nu-mi mai amintesc numele) care-mi permitea accesul din xp. http://hem.bredband.net/catacombae/hfsx.html  cred ca acesta era HFSExplorer .

Semnătură 

winter snow ... soon

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
kusai_claudiu - 15 August 2008 05:35 AM

pentru a vedea partitiile osx in windows mai sunt niste mici softuri. google iti poate fi un bun prieten aici. personal am folosit unul mai demult (din pacate nu-mi mai amintesc numele) care-mi permitea accesul din xp. http://hem.bredband.net/catacombae/hfsx.html  cred ca acesta era HFSExplorer .

Am notat, nu-l pot testa acum, dar pare OK, cel puțin din prezentare.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05

Da, e ok softul, il mai am pe PC-ul de acasa pe undeva
Il foloseam pe vremea FUSION, vMac, BasikiskII…ehehee ce vremuri.  Drag & drop, simplu, functiona..

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale