La un magazin de computere si electronice online deja a aparut oferta de iPhone 3G, disponibil dupa 21 august, varianta de 8 Gb, cu 1792 de lei !!!!! E cam mare diferenta de la cei 200 de dolari, chiar si de la 200 de euro!!!!
Doctore? Nu a promis nimeni telefonul la liber pentru preţul de 200 euro!!
Îl vei cumpăra şi de la Orange cu 200 de euro dar vei plăti abonament 24 de luni.
care nu va fi unul foarte mic, ce va pot spune e ca va fi un (unic) tip de abonament cu care va pute fi cumparat ihone, adica un abonament dedicat iphone si numai lui. va fi unul de telefonie si date (musai). la pretul lui am auzit vehiculandu-se diverse sume, dar nimic exact
pentru inceput se va comercializa numai in orange shops si la cativa dealeri mai pe spranceana asa (spuma din pacate va merge doar la cine va dori orange)
o sa stea ifoanele in vitrine si asta nu din cauza pretului de achizitie al telefonului, din cauza abonamentului care va fi destul de baban (parerea mea)
o sa stea ifoanele in vitrine si asta nu din cauza pretului de achizitie al telefonului, din cauza abonamentului care va fi destul de baban (parerea mea)
mi-au trecut pe la urechi sume destul de civilizate pentru un business user… acum nu am avut acces la detalii de genul:
cate minute va avea incluse.
cati mb de transfer vor fi inclusi.
in cazul in care ambele = 0 atunci pretul abonamentului este ridicol
parerea mea e ca oricum cine a vrut iPhone si-a luat…
si sincer, ifonu’ asta 3g…nu are nimic interesant in plus…adica nah, 3g+ speed…whatever, ca nimeni nu da cu torentele de pe mobil…si gps-ul…pana nu apare ceva soft gen igo or smth, sau harti la google maps pentru romania…iar nu e interesant.
deci parerea mea e ca astia de la orange or sa stea cu tona de ifoane nevandute.
[...] nu au “stiut” sa imi zica la ce pret si la ce tip de abonament va fi comercializat iPhone3G
Copiere de stategie Apple. Anunta saptamana asta ca apare iPhone: scriu toate ziarele. Peste inca 1 sapamanta: anunti pretul si cati s-au inscris/au facut precomanda: scriu toate ziarele din nou.
Ideea e sa fie iPhone si Orange toata perioada pe ziare/site-uri/TV. Si evident ca o sa mai apara si dupa lansare cu scandalurile de la coada (trademark romania), cozile de asteptare la 12 noaptea, primele impresii, discutii despre crapaturile subite pe care le fac iPhone 3G, etc, etc. Deci cel putin 2 luni o sa se auda tot de iPhonu asta.
Eu am descoperit ca pot folosi iSync cu W810i-ul meu deci nu-mi iau iPhone. Iau la nevasta. Iar mai incolo poate un Nokia E-ceva.
Nu iau iPhone pana nu-i pot lega la el tastatura si mouse pe bluetooth, monitor DVI prin adaptor micro-DVI/din dock cumva si sa rulez OSX de pe el. Deja jucaria e mai tare decat primul meu calculator deci ar putea inlocui bucuros “PC”-ul pentru email/web/chat din casele multor oameni.
Nu iau iPhone pana nu-i pot lega la el tastatura si mouse pe bluetooth, monitor DVI prin adaptor micro-DVI/din dock cumva si sa rulez OSX de pe el.
Tare de tot chestia asta. Ai uitat de unitatea optică BluRay.
Tinand cont ca iPhone deja are bluetooth (care e varzulit de Apple ca nu cumva sa faca altii bani si nu ei) si mai are deja iesire TV-out nu mi se pare deloc uimitor sa ceri o iesire DVI. Sunt convins ca se poate. De asemenea cred ca in viitor o sa apara. Probabil Apple inca se mai gandeste cum sa stoarca fiecare banutz si din ideea asta. Cat despre OSX, iPhone-ul parca are ceva gen 600Mhz adica mai mult decat suficient pentru un Panther sau chiar Tiger.
Stii ca Nokia are un slogan “It’s What Computers Have Become”; cred ca sunt tipii pe aproape insa nu vor sa fac saltul (inca)...
Sincer,mie mi se pare cam naiv faptul ca cei de la orange cred ca noi romanii o sa facem ca americanii aia prosti la lansare iPhone,gen sa stam cu corturile,sa stam nush cat la coada,etc. Pt ca sa fim seriosi,romanu nu o sa stea pana dim la coada ca sa isi ia telefon,fie el si iPhone si foarte putini o sa vina cu bani ca sa-l cumpere,multi o sa fie pe acolo ca sa se uite. Acest lucru e foarte simplu de dedus,pt ca in produsele apple noi lansate in ro nu au aceeasi magnitudine cum au in state,si zicea si cineva pe aici,ca cine a vrut sa isi ia si-a luat si in fond,diferentele dintre 1.x si 2.0 nu sunt chiar asa de mari. O alta dovada este faptul ca iTunes store in ro e pe bancul de probe,pt ca toata lumea stie ca romanu e cu ODc-ul,pe bune,foarte putina lume o sa isi cumpere muzika de pe net cand o poate lua gratis. Or mai fi si cativa utilizatori exigenti care cer diverse formatii ne-comerciale,dar atat,si “atat”-ul asta nu justifica lansarea iTunes. Ma gandeam zilele astea sa ma duc sa imi iau un iPhone 3g de la baietii dp okazii,ca e 800e (ceea ce e bine pt ca la orange o sa fie in jur de 300-400e+abonament convorbiri+abonament date,cum e la AT&T;,60$-convorbiri si 40$-date,deci probabil la noi o sa fie un abonament de vreo 50euro) si sa le flutur cu minunea pe la concept store pe 20-21 sa vad reactia “oficialilor”....ar fi chiar tare… )
Sincer,mie mi se pare cam naiv faptul ca cei de la orange cred ca noi romanii o sa facem ca americanii aia prosti la lansare iPhone,gen sa stam cu corturile,sa stam nush cat la coada,etc. Pt ca sa fim seriosi,romanu nu o sa stea pana dim la coada ca sa isi ia telefon,fie el si iPhone si foarte putini o sa vina cu bani ca sa-l cumpere,multi o sa fie pe acolo ca sa se uite. Acest lucru e foarte simplu de dedus,pt ca in produsele apple noi lansate in ro nu au aceeasi magnitudine cum au in state,si zicea si cineva pe aici,ca cine a vrut sa isi ia si-a luat si in fond,diferentele dintre 1.x si 2.0 nu sunt chiar asa de mari. O alta dovada este faptul ca iTunes store in ro e pe bancul de probe,pt ca toata lumea stie ca romanu e cu ODc-ul,pe bune,foarte putina lume o sa isi cumpere muzika de pe net cand o poate lua gratis. Or mai fi si cativa utilizatori exigenti care cer diverse formatii ne-comerciale,dar atat,si “atat”-ul asta nu justifica lansarea iTunes. Ma gandeam zilele astea sa ma duc sa imi iau un iPhone 3g de la baietii dp okazii,ca e 800e (ceea ce e bine pt ca la orange o sa fie in jur de 300-400e+abonament convorbiri+abonament date,cum e la AT&T;,60$-convorbiri si 40$-date,deci probabil la noi o sa fie un abonament de vreo 50euro) si sa le flutur cu minunea pe la concept store pe 20-21 sa vad reactia “oficialilor”....ar fi chiar tare… )
unii flutura demult, sezi bland
romanul asta.. pana nu se remarca cu tinicheaua nu se simte bine. uf..
imi mare rau de dezamagire pt dealeri de telefoane care ne fura pe fata si cer 1000Euro pe un iphone 3G
adevarul este asta:
Orange Romania nu a facut nimic oficial pina in momentul de fata. sefii lor din Franta insa au dat astazi oferta pentru iPhone si cum astia micii de la Bucuresti nu poa sa fie mai prejos calculele sunt simple.
iPhone 3G de 8GB - 6,4 milioane lei vechi
iPhone 3G de 16GB - 8,55 milioane lei vechi
preturile contin TVA si sunt valabile cu un abonament Orange de minim 2 ani creat special pentru iPhone 3G. ele sunt usor rotunjite in plus. ceea ce nu e rau deloc.
daca vrei sa-ti pastrezi insa abonamentul vechi (cu extindere de 2 ani) sau sa iei unul dintre abonamentele deja clasice de la Orange trebuie sa platesti cam 2,2 mil lei vechi in plus pentru fiecare telefon.
nu cred ca Orange va oferi iPhone 3G la cartele pre-platite dar daca asta se va intimpla, pretul unui iPhone va ajunge la aproape 16 milioane lei.
la preturile de mai sus trebuie sa mai adaugi optiuni de servicii de date 3G si ceea ce platesti pt a aplicatiile din AppStore. va fi o factura frumoasa…
disclaimer: preturile sunt orientative. pina in momentul in care iPhone 3G apare in oferta Orange, ia-le ca atare.
deci nu stiu ce sa zic
da eu unul prefer sa ma mut pe orange la 250Euro iphone 3G si sa ... stiu ca e nou, nu hackuit cu probleme cum au toate iphoneurile generatia 1
sau sa dau 600-1000Euro de la “oameni” de la noi care ti le pun in bratze si te lasa sa te descurci singur sa le “deblochezi” huh, dar nu este “combinatie” =))
pana si 450Euro la liber miiii seeee pare, ieftin?
mai avem de asteptat decat o saptamana pana se da verdictul legat de pretul final, da oricum nu sare cu mult de cele mentionate mai sus
Tinand cont ca iPhone deja are bluetooth (care e varzulit de Apple ca nu cumva sa faca altii bani si nu ei) si mai are deja iesire TV-out nu mi se pare deloc uimitor sa ceri o iesire DVI. Sunt convins ca se poate.
Una este ieşirea TV-out (cu rezoluţia cea mai mică) şi cu totul altceva e să scoţi semnal digital la o rezoluţie egală cu cea a monitoarelor existente în prezent pe piaţă (minim 1024x768, dacă or mai fi monitoare LCD cu rezoluţia asta). Trebuie mai multă putere la partea de video (memorie + procesare), ceea ce înseamnă consum de energie mai mare, spaţiu mai mare ocupat de chip-uri - adică exact lucrurile care contează foarte mult în cazul unui telefon. Conectorul DVI ar ocupa un sfert din iPhone. Nici în Macbook Air n-au avut loc de DVI, au pus un mini-DVI. Şi astea-s probleme legate numai de display, nu mai zic ce-ar mai trebui pentru a rula un OS full. Se va întâmpla şi asta într-o bună zi, dar nu în viitorul apropiat. Şi oricum nu iPhone va fi primul telefon care va avea facilităţile astea.
Tinand cont ca iPhone deja are bluetooth (care e varzulit de Apple ca nu cumva sa faca altii bani si nu ei) si mai are deja iesire TV-out nu mi se pare deloc uimitor sa ceri o iesire DVI. Sunt convins ca se poate.
Una este ieşirea TV-out (cu rezoluţia cea mai mică) şi cu totul altceva e să scoţi semnal digital la o rezoluţie egală cu cea a monitoarelor existente în prezent pe piaţă (minim 1024x768, dacă or mai fi monitoare LCD cu rezoluţia asta). Trebuie mai multă putere la partea de video (memorie + procesare), ceea ce înseamnă consum de energie mai mare, spaţiu mai mare ocupat de chip-uri - adică exact lucrurile care contează foarte mult în cazul unui telefon. Conectorul DVI ar ocupa un sfert din iPhone. Nici în Macbook Air n-au aviut loc de DVI, au pus un mini-DVI. Şi astea-s probleme legate numai de display, nu mai zic ce-ar mai trebui pentru a rula un OS full. Se va întâmpla şi asta într-o bună zi, dar nu în viitorul apropiat.
mini DVI, micro DVI, pico DVI, hiper DVI, ultra DVI, sau toate prefixele la DVI tin doar de tipul mufei
conexia si conversia fizica digitala e aceeasi, poti face si o mufa de 3mm DVI,
uita`te la mufa ta de la ipod/iphone si numara pini, si fa comparatie cu mufa DVI (mufa de ipod foloseste doar 2 pini de alimentare 2 pt USB si 4 pt firewire, cei 2 de alimentare sunt comuni, exceptand restu` de extrauri care le are, care sunt in + ) se poate… dar, pate nu pe partea de procesie/conversie/rezolutie, ceea ce nu cred ca e asa de complicata, un procesor de imagine de 300mhz si un shared memory de 128mb din cei 16gb care ii are nu e mare scofala.
cand o sa fie DVI pe telefoane, DVI`u o sa fie un soi de EGA(history) pt urmashii nostrii, nici macar VGA ), so: tot degeaba. si pana la urma, catzi din voi folosesc TV out de la ipod macar? ca sa ceri pt iphone.
“nonsense”
mai bine iti iei un laptop de 200euro sa te uitzi la filme decat sa scotzi TV out intrun display(care oricum nu e portabil/cu acumulatori)
deci care e concluzia voastra de cereti DVI pe un telefon mobil?