5 din 8
5
mac intel, un succes?
  [ Ignoră ]   [ # 61 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 18.12.05

Parca luna asta au zis ca scot varianta UB la photoshop, ca e grava treaba deja, abia astept sa il lanseza odata ca nu mai merge asa, insa sper ca n intarzie lansarea unei variante pt B pana la aparitia photoshop-ului CS3 ca innebunesc

Semnătură 

FAN APPLE SI HONDA, Imac, Ibook, Iphone 3G si Honda Civic 5d 1.8 SPORT

[ Ignoră ]   [ # 62 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

e o gluma faza cu ub la adobe, ph? sunt stresat si eu pe faza asta…

[ Ignoră ]   [ # 63 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Adobe a spus ca o sa scoata UB la Creative Suite 3, adica in trimestrul 2 al lui 2007. La CS2 nu scoate.
Se zice ca Jobs il bate la cap pe Bruce sa scoata mai repede, dar asta ar fi cel devreme la sfarsitul lui 2006.
Din pacate.

[ Ignoră ]   [ # 64 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

pe de alta parte

“Apple is focusing a somewhat substantial portion of their attention towards ironing out some bottlenecks in the Rosetta translation software. Key areas include lowering the amount of memory needed by applications running under Rosetta (which can currently be as much as 2 or 3 times that of running native code), tweaking OpenGL performance, and a better distribution of the translating tasks between the 2 cores of the Core Duo (and other Intel) processors. This last point could potentially be of great benefit, as it seems most of Rosetta’s translating tasks are running on one core at a time.
the goal is to lessen the perceived performance gap so Apple’s professional customers will not second guess an Intel PowerMac purchase 5 months before a universal Adobe apps are released.”

si nu se stie cand, doar zvonuri, 10.4.x sau 10.5…

[ Ignoră ]   [ # 65 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 18.12.05

In cazul asta imi cer scuze ca vb prostii, inseamna ca siturile de unde imi iau stirile sunt mult prea optimiste si in situatia asta e tare nasol ca eu chiar speram sa vad odata o varianta UB la photoshop

Semnătură 

FAN APPLE SI HONDA, Imac, Ibook, Iphone 3G si Honda Civic 5d 1.8 SPORT

[ Ignoră ]   [ # 66 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Pentru cei care inca mai sunt sceptici in ceea ce priveste trecerea la Intel (carlostsr, citesti?), iata un exemplu in care un MacBook Pro 2 GHz cu 1 MB RAM bate la fundul gol un PowerMac G5 dual 2 GHz si 4,5 GB RAM, la compilare Java:
http://www.gearlive.com/index.php/news/article/byte-001-macbook-pro-dual-g5-powermac-44103/
(descarcati filmuletul sau incarcati podcastul video in iTunes).

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 67 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
szhoul - 06 Aprilie 2006 04:46 AM

... and a better distribution of the translating tasks between the 2 cores of the Core Duo (and other Intel) processors. ...

Opaaaa shock  tongue wink

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 68 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

legat de intel, aseara am fost si am vazut un iMac - intel 20 inch cu 512 ram….
concluziile au fost ca in perspectiva mea, la comparatia care am facut-o cu al meu PB g4 64 ram si 768 ram, asta mergea ceva cam pe la jumatate sau un pic mai mult de jumatate in testele de ph care le-am facut.
adica, am luat o imagine si am redimensionat-o si pe pb si pe imac si ceea ce mie pe pb mi-a terminat in 1 min, pe imac a terminat in aprox 2.
pe deasupra ca sa mai compenseze un pic memoria in plus la pb meu, am lasat la mine deschise adium, itunes cu muzica si fontexplorer x
am mai facut teste si de rotire a imaginii-imac=42 sec, pb=28

[ Ignoră ]   [ # 69 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Tudor - 06 Aprilie 2006 01:37 PM

Pentru cei care inca mai sunt sceptici in ceea ce priveste trecerea la Intel (carlostsr, citesti?), iata un exemplu in care un MacBook Pro 2 GHz cu 1 MB RAM bate la fundul gol un PowerMac G5 dual 2 GHz si 4,5 GB RAM, la compilare Java:
http://www.gearlive.com/index.php/news/article/byte-001-macbook-pro-dual-g5-powermac-44103/
(descarcati filmuletul sau incarcati podcastul video in iTunes).

Păi un asemenea pas, precum trecerea de la ppc la intel, nu se face oricum și a fost bine analizată, indiferent ce cred unii sau alții. Deocamdată, vînzările noii generații de mactel-uri au fost peste așteptări, în ciuda faptului că aplicațiile „grele” încă nu sînt optimizate și va mai dura pînă cînd vor fi.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 70 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 06 Aprilie 2006 02:18 PM

Păi un asemenea pas, precum trecerea de la ppc la intel, nu se face oricum și a fost bine analizată, indiferent ce cred unii sau alții. Deocamdată, vînzările noii generații de mactel-uri au fost peste așteptări, în ciuda faptului că aplicațiile „grele” încă nu sînt optimizate și va mai dura pînă cînd vor fi.

nu cred ca au fost cumparate de cei care au nevoie de acele “aplicatii grele”...

[ Ignoră ]   [ # 71 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

pai deocamdata mactel-urile sunt pe masini dedicate home-userilor = este inca faza de tranzitie
cind vor aparea G 6 cu intel, probabil ca si adobe va avea aplicatiile gata - sper wink

[ Ignoră ]   [ # 72 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

szhoul, sa-ti dau exemplu meu cu photoshop. il poti vedea aici: http://forum.softpedia.com/index.php?s=&showtopic=78810&view=findpost&p=1316209 iar putin mai jos este si pe mac mini de acasa. deci e invers decat ce zici tu.
da chiar, sa incerc din nou pe mini ca am 1G ram.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 73 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania
Macuser din: 02.04.06
dacuBurebista - 06 Aprilie 2006 03:37 PM

pai deocamdata mactel-urile sunt pe masini dedicate home-userilor

Nici pomeneala.
Prima aplicatie UB lansata de Apple o fost Logic Pro 7.2.
Primii care or beneficiat de Intel-uri or fost deci muzicienii, music producerii si inginerii de sunet. La Winter NAMM 2006 in Anaheim, California, Apple o expus noile MacBookuri ruland Logic. Muzicienii or fost primii care or inceput sa cumpere masiv noile Macuri avand in vedere performantele net superioare ale Intelurilor fata de PPC, mai ales in partea de portabile, unde in sfarsit se umpluse golul dintre desktopuri si laptopuri. Inclusiv datorita silentiozitatii superioare, Intelurile sint preferate (G5-urile is, dealtfel chiar zgomotoase) de muzicieni si ingineri de sunet. Pentru cei mai multi mac-useri in domeniu audio, care voiau mobilitate on a par cu G5-urile, noile Macuri or fost raspunsu la lungile lor rugaciuni. Inca sa tat minuneaza baietii ce bine merg noile mac-uri si tat fac teste in care le compara cu dual G5-urile, teste in care Intelurile ies cel putin la egalitate cu G5-urile (!).
Nu stiu in partea de grafica si editare video ce teste s-or facut (de alfel nu prea s-o inghesuit nime sa faca UB pe partea asta), da in audio, tata lumea le vrea inclusiv developerii, multi dintre iei deja au UB-uri.

[ Ignoră ]   [ # 74 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Daca vreti sa stiti “cum bate” “inima” unui Mac cu Intel cititi aici:
http://arstechnica.com/articles/paedia/cpu/core.ars

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 75 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
OMU - 06 Aprilie 2006 09:13 PM
dacuBurebista - 06 Aprilie 2006 03:37 PM

pai deocamdata mactel-urile sunt pe masini dedicate home-userilor

Nici pomeneala.
...Inca sa tat minuneaza baietii ce bine merg noile mac-uri si tat fac teste in care le compara cu dual G5-urile, teste in care Intelurile ies cel putin la egalitate cu G5-urile (!).
Nu stiu in partea de grafica si editare video ce teste s-or facut (de alfel nu prea s-o inghesuit nime sa faca UB pe partea asta), da in audio, tata lumea le vrea inclusiv developerii, multi dintre iei deja au UB-uri.

nu se compara decit masini similare, adica aceeasi masina cu procesor intel si cu procesor g5

G5 sunt cu totul altceva wink

5 din 8
5

‹‹ nu gasesc      Vista mai intarzie... ››