6 din 8
6
mac intel, un succes?
  [ Ignoră ]   [ # 76 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05
psergiu - 06 Aprilie 2006 09:21 PM

Daca vreti sa stiti “cum bate” “inima” unui Mac cu Intel cititi aici:
http://arstechnica.com/articles/paedia/cpu/core.ars

Sumar la articol pt cine nu vrea sa citeasca (in paranteze comentariile mele):

Procesor-ul Core e imbunatatit prin metoda “mai mult din ce e bun” - mai mult cache, mai multe unitati de procesare. Viteza in Mhz nu va mai poate creste asa repede, o sa creasca numarul de core-uri (deci mai e multa vreme pana o sa vedeti un Macintosh de 3Ghz). Poate executa pana la 7 instructiuni/tact procesor/core. Reordoneaza on-the-fly instructiunile ca sa nu astepte dupa accesul la memorie (idee furata de la procesoarele HP PA-RISC de acum 7 ani impreuna cu proiectantii). SSE-ul a fost adus la nivelul Altivec-ului prin ideea ca se executa la fiecare tact de ceas o operatie vectoriala de 128bit. Dar limitarea ramane setul de instructiuni SSE mai slab decat cel Altivec. Branch prediction avansat (la fel inspirat de la HP PA-RISC). Deocamdata fiecare core este single-threaded dar in viitor s-ar putea sa scoata si versiuni multithread ca sa storca si ultimul bit de performanta din procesor. E un procesor bun (dar tot PA8900 de la HP ramane cel mai bun procesor).

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 77 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
.ral:cr - 06 Aprilie 2006 05:44 PM

szhoul, sa-ti dau exemplu meu cu photoshop. il poti vedea aici: http://forum.softpedia.com/index.php?s=&showtopic=78810&view=findpost&p=1316209 iar putin mai jos este si pe mac mini de acasa. deci e invers decat ce zici tu.
da chiar, sa incerc din nou pe mini ca am 1G ram.

man, nu comentez, eu am spus doar ce am incercat pe acel imac si ce mi-a iesit, intelegi?

[ Ignoră ]   [ # 78 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

n-am zis-o ca sa te contrazic, am facut observatia ca a fost pe dos decat la tine.
acuam vad ca se intelege altceva :(

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 79 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

eu m-as bucura foarte tare sa nu fie asa chiar, vreau sa cumpar un imac si nu mai are nimeni g5 si imi ramane imac intel in cele din urma…

[ Ignoră ]   [ # 80 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania
Macuser din: 02.04.06
dacuBurebista - 06 Aprilie 2006 10:11 PM
OMU - 06 Aprilie 2006 09:13 PM
dacuBurebista - 06 Aprilie 2006 03:37 PM

pai deocamdata mactel-urile sunt pe masini dedicate home-userilor

Nici pomeneala.
...Inca sa tat minuneaza baietii ce bine merg noile mac-uri si tat fac teste in care le compara cu dual G5-urile, teste in care Intelurile ies cel putin la egalitate cu G5-urile (!).
Nu stiu in partea de grafica si editare video ce teste s-or facut (de alfel nu prea s-o inghesuit nime sa faca UB pe partea asta), da in audio, tata lumea le vrea inclusiv developerii, multi dintre iei deja au UB-uri.

nu se compara decit masini similare, adica aceeasi masina cu procesor intel si cu procesor g5

G5 sunt cu totul altceva wink

Interesante rezultatele. Imi da impresia ca depinde f mult de aplicatie, daca este sau nu optimizata pt Intel etc. Daca nu gresesc, softurile adobe si microsoft ruleaza inca sub Rosetta, ceea ce explica diferentele.
Pe de alta parte is de acord ca pt o mare acuratete traba comparate masini similare. Da nu ne-am dorit, noi utilizatorii de notebook-uri, ca laptopurile sa sa poate compara cu desktopurile?
De-asta compara in disperare baietii McBookurile cu G5-urile.

[ Ignoră ]   [ # 81 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.02.06

Gata. Mi-a venit si mie animalu’. O sa postez impresii, cand o sa am timp sa-l “frec”.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 82 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Incredibil !!! MacBook Pro este de 3 ori mai rapid in FinalCut Pro decat un Power Mac G5 Dual @ 2GHz. Ba chiar si decat un Quad cu 4,5 Giga de RAM.
Asta chiar ca m-a lasat in cur…!
De pe HardMac. Tot acolo mai spune ca pana si un mini cu Core Duo face fata cu succes unui Quad. Mai sunt si alte teste interesante, cu Cinebench, ceva mai jos.

Cine inca nu e convins de justetea trecerii la Intel e hopeless.

[ Ignoră ]   [ # 83 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.02.06

55 de secunde cu alimentare priza si 60 de secunde pe baterii la testul de pe softpedia (calul si radial blur) - Photoshop CS2 sub Rosetta/translate

Pros: slim, rapid, display foarte luminos, camera calitate relativ OK
Cons: se incinge infiorator la utilizare prelungita a CPU (Parallels Workstation cu Windows XP inauntru), are nevoie de MULT RAM
Neutral: are un usor shadow fonturi pe un monitor extern pus pe VGA (nu stiu daca e de la adaptor sau de la placa video, cablul e OK, il foloseam la iBook. Mai investighez)

(este vorba de MacBook Pro, ca nu am mentionat mai sus cine e “animalu’” smile)

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 84 ]
RankRankRankRank
Administrator

Cum se misca Parallels-ul? Din faptul ca se incinge asa de tare reiese ca nu prea bine…

[ Ignoră ]   [ # 85 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

altero… f. greu imi vine a crede… smile
desi site-ul nemtilor pare bine facut…

[ Ignoră ]   [ # 86 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
sigxcpu - 12 Aprilie 2006 06:02 PM

55 de secunde cu alimentare priza si 60 de secunde pe baterii la testul de pe softpedia (calul si radial blur) - Photoshop CS2 sub Rosetta/translate

La acelasi test, PowerMac-ul meu dual G5 1,8 GHz a scos 52 de secunde. Practic laptopul lui sigxcpu e la fel de rapid ca ditamai desktop-ul meu, chiar daca la el Photoshopul lucreaza in emulare!!! Imi inchiupui cum va merge Photoshop nativ…

Si uite asa, testele nemtilor nu mi se mai par de necrezut. Ce ziceti, aruncam PPC-urile pe fereastra?? smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 87 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pe bune, e total de necrezut. Ori ne-au mintit la greu cu superioritatea lui G5, ori ... nu stiu.
Oricum, in acest moment cel mai tare Mac nu e un desktop, ci un laptop. Si asta de la prima generatie, ce-o fi la reviziile urmatoare - dumnezeu cu mila!
Iar despre cum o sa arate noile Mac Pro, n-am nici o idee; dar oricum, ar trebui sa bata laptopurile.

[ Ignoră ]   [ # 88 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

altero : daca citesti review-ul ala de pe ars, lasa destule hinturi.
Cum zicea psergiu, va creste numarul de core-uri.
Ah nu stiu daca am postat pe undeva linkul, dar am citit ca Apple si Intel testeaza niste arhitecturi pe 16 si 32 de core-uri…

Edit: iata linkul… http://www.macosrumors.com/20060402B.php

[ Ignoră ]   [ # 89 ]
RankRankRankRank
Administrator

O bila alba in plus pentru mini-uri: procesorul se poate upgrada foarte usor: http://www.macrumors.com/pages/2006/04/20060412011938.shtml  smile

[ Ignoră ]   [ # 90 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania
Macuser din: 02.04.06

“Pe bune, e total de necrezut. Ori ne-au mintit la greu cu superioritatea lui G5, ori ... nu stiu.”

Ma baieti ma, de-aia ii cel mai bine sa facetm noi teste nu sa luam de bun tat ce zice apple.
Is ultra cunoscuti pentru sloganurile lor exagerate.
Io cand am intrat prima data la MacGallery, Dan mi-o zis ca PowerBook-urile is mai rapide decit Centrino-urile. Daca-l credeam si cumparam atunci probabil ar fi fost crunt. Asa ca am testat vreo tri PowerBook-uri acolo paralel cu un Centrino ca sa vad ca de fapt abia ajungeau la jumate din performantele Centrino-ului meu de atunci (si asta numa modelu de 1,67 GHz). Am fost socat si, culmea, si lumea din MacGallery, inclusiv Doamna Dora. Oamenii nu stiu exact cum sta treaba, iei vand un produs si iau de bun ce spune apple. Nu ca mac-urile n-ar fi bune, departe de mine gandu asta. Ii doar o chestie de a fi intr-adevar corect informat ca sa stii exact ce scula ai.
G5 ii intr-adevar superior lu G4 si lu Pentium 4. Nu insa lu Pentium M. Is cam la acelasi nivel. Marea exceptie in favoarea lu Pentium M (si cu atit mai mult la noua generatie folosita in noile macuri) ii ca nu face zgomot (G5-u cam vuieste ca are saracu nevoie de aier mult) si nu are nevoie de atita curent ca G5 (lucru probabil corelat cu faptu ca traba racit la greu).
Apropo de sloganuri acum ar fi momentu ca Apple sa proclame ca au cele mai rapide calculatoare de pe planeta (io deja am zis-o intr-o emisiune despre apple la un radio, nu mai stiu care, ca am vorbit de la telefon; mi-o vinit pe limba si ii adevarat).

6 din 8
6

‹‹ nu gasesc      Vista mai intarzie... ››