7 din 8
7
mac intel, un succes?
  [ Ignoră ]   [ # 91 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania
Macuser din: 02.04.06

Pe de alta parte ce zice omu ala pe forumu cu pricina, ca-i pare rau de achizitia G5-ului dual la 2.3 ii o tampenie. Sculele bune is scule bune. Io nu regret nici o clipa ca mi-am luat un PB G4 acum 5 luni. Ii un super calculator care face treaba mai bine ca orice pc, laptop sau desktop, pe care l-am avut pina acum (si am avut destule). Nu ii neaparat vorba de viteza… stiti si voi, ce mai wink

[ Ignoră ]   [ # 92 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

mie la acelasi test cu calul, mi-a iesit la pb 1.67 cu 768 ram 2.07 sec.
sunt nehotarat din privinta intelului cu emulare pt ADOBE… sa imi iau g5 sau sa iau intel?

[ Ignoră ]   [ # 93 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Pai eu zic sa-ti iei Intel… vezi si tu ca-s mai rapide, chiar in emulare.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 94 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
szhoul - 13 Aprilie 2006 12:47 AM

sunt nehotarat din privinta intelului cu emulare pt ADOBE… sa imi iau g5 sau sa iau intel?

ca să-ți fie clar răspunsul, te duci la Dora și faci proba, dacă ești mulțumit, iei, dacă nu, nu iei, dacă ai ezitări, tot nu iei, vei avea tot timpul să-l iei cînd vei fi convins să-l iei.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 95 ]
RankRankRank
Member
Cattus Thraex - 13 Aprilie 2006 02:47 AM
szhoul - 13 Aprilie 2006 12:47 AM

ca să-ți fie clar răspunsul, te duci la Dora și faci proba, dacă ești mulțumit, iei, dacă nu, nu iei, dacă ai ezitări, tot nu iei, vei avea tot timpul să-l iei cînd vei fi convins să-l iei.

Drept.

[ Ignoră ]   [ # 96 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Tudor - 13 Aprilie 2006 01:23 AM

Pai eu zic sa-ti iei Intel… vezi si tu ca-s mai rapide, chiar in emulare.

Dacu’ are o vorbă de duh: rapid, bun; dar dacă e și stabil (nu pică, nu „îngheață” etc.), atunci da sculă. Dacă e doar mai rapid cu x % (unde x este variabil între 1 și 100), dar instabil, hm… Sper că nu e cazul cu mactel… nu am auzit vorbe de rău…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 97 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
OMU - 12 Aprilie 2006 11:37 PM

ii cel mai bine sa facetm noi teste nu sa luam de bun tat ce zice apple.

Eu am facut un test cand mi-am luat PowerBookul si a iesit de aproape trei ori mai rapid fata de PCul pe care il aveam atunci (AMD 2000+, 512 RAM, GeForece2 cu 64megi); asta era acum aproape 3 ani.

Pana la urma nu cred ca ne-au mintit (prea tare), ci Intelurile astea noi sunt chiar o reusita!

[ Ignoră ]   [ # 98 ]
RankRankRank
Member

Sigur, ficior, io ma refeream la afirmatiile legate de G5.

[ Ignoră ]   [ # 99 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 13.10.05

intelcore sunt pe 32 de biti
G5 sunt pe 64!!!

mai asteapta pana scot shi ei un procesor de 64!!
pana atunci iati G5,

Semnătură 

Ai probleme cu Macul? Trimite un PM
Depanare, Instalare, Configurare, Personalizare, Optimizare si Asistenta Tehnica.
Mac & PC, iPhone & iPodTouch

[ Ignoră ]   [ # 100 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Hai sa zicem, ma intreba un prieten “si ce? vrei sa te faci Spielberg?” referitor la benchmarkurile astea si am ras si eu…
Dar daca apare Aperture cu acelasi tip de diferente (soft la care astept update-ul 1.1 de cand a aparut versiunea .0) atunci nu o sa fiu prea fericit cu powermacul meu.

Edit: secondez parerea lui Iaru… G5-urile sunt mai bune decat P4 (si asta am simtit-o in compararea zilnica work/home).

[ Ignoră ]   [ # 101 ]
RankRankRank
Member
calimac - 13 Aprilie 2006 12:40 PM

intelcore sunt pe 32 de biti
G5 sunt pe 64!!!

mai asteapta pana scot shi ei un procesor de 64!!
pana atunci iati G5,

aspru
Cite aplicatii is pe 64 de biti?
AMD au procesoare pe 64 de biti. Crezi ca asta le face sa fie ca g5-urile? Nici pomeneala. Is tat la nivelu pentium 4-urilor.
Daca aplicatia pe care lucrezi, sa zicem, are motoru pe 64 de biti, atunci da, performantele traba sa fie o tira mai mari (desi nu stiu daca te poti astepta la o diferenta spectaculoasa). Dar daca aplicatia nu-i scrisa in 64 biti treaba asta devine nerelevanta.
Pe de alta parte aceste Pentium M (acum Intel Core) is super tari la calculele cu virgula mobila (stiu de la frate-mi-o, care ii software engineer) si is facute, culmea, pe arhitectura lu Pentium 3. Si intr-adevar, pot concura cu g5-urile. Faza ii ca developerii traba sa optimizeze diferit aplicatiile pt altivec si pt sse3, deci sint unele programe care inca pot rula mai bine pe un g5 decit pe un intel core. Da si invers. Probabil, incet da sigur, din ce in ce mai multi developeri nu se vor mai osteni sa optimizeze si pt altivec si uite-asa macurile noastre vor deveni “underpowered”...
Umila mea parere, bineintales.

[ Ignoră ]   [ # 102 ]
RankRankRankRank
Administrator
knockout - 13 Aprilie 2006 01:28 PM

Dar daca apare Aperture cu acelasi tip de diferente (soft la care astept update-ul 1.1 de cand a aparut versiunea .0)

Si dorinta ti s-a indeplinit: verifica Software Update!

[ Ignoră ]   [ # 103 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Incredibil… vad eu bine? si pe pagina principala, si pe cea de update, este listat 299?? Cand pana acum a fost 450 si 499$?
Ce dracu le trece prin cap? Pai cred ca cei care si-au cumparat Aperture la inceput injura Apple de numa numa…

Oricum, de-abia astept sa vad diseara ce au miscat.

Edit: Se pare ca apple va oferi un cupon de 200$ pentru cei care au cumparat Aperture anterior. Bine gandit cuponul, dar totusi… oare ce e cu variatia asta de pret… or fi aflat cu cat se va vinde Lightroom? smile
link aici

[ Ignoră ]   [ # 104 ]
RankRankRankRank
Administrator

Aici e un test comparativ pe MacBook Pro intre Windows rulat prin Boot Camp si Parallels Workstation: http://www.anandtech.com/mac/showdoc.aspx?i=2740&p=1
In mod ciudat, iese mai bine pe Parallels…!

[ Ignoră ]   [ # 105 ]
RankRankRank
Member

Un articol excelent. Imi amintesc ca acu un an baiatu o mai scris un articol despre PowerBook G4 (pe care l-o folosit in testele de acuma vs MacBook Pro), fain scris, da asta ii mai stiintific. Foarte bine facut si intr-adevar graitor.

7 din 8
7

‹‹ nu gasesc      Vista mai intarzie... ››