ACEST post scris în limba engleză.
Din moment ce anunţul este făcut pe un forum românesc (se adresează românilor) şi anunţul este în engleză, am dedus că cel ce a postat anunţul nu ştie limba română!
Iar eu nu ştiu engleză ... aşa că i-am lăsat un mesaj în limba croată! (tot o limbă străină) - spunându-i că sunt interest de telefon, sa îmi lase un mesaj privat cu detalii!
Ca să fiu în concordanţă cu locul unde am deschis acest post (sugestii şi reclamaţii), “reclamaţia” mea sună aşa:
de ce mi-a fost şters mesajul meu care era în limba croată? Dacă era în engleză nu era şters? Dacă forumul este românesc şi se adresează românilor, limba engleză sau croată nu se consideră a fi limbi străine?!
Iti raspund eu ca eu ti l-am sters. Intrucat nu stiu croata si nici rusa sau in ce limba scrisese aetherius dupa tine, am facut ce era necesar pentru a mentine ordinea pe forum. Nu puteam sa risc sa fi fost vreo remarca rasista acolo.
Engleza o inteleg, mai greu, cu dictionarul in fata, dar ma descurc (cu greu). Plus ca Autorul threadului a scris anuntul in limba preferata, cand cineva o sa deschida un thread in croata o sa ma gandesc de doua ori inainte de a-l sterge…
Iti raspund eu ca eu ti l-am sters. Intrucat nu stiu croata si nici rusa sau in ce limba scrisese aetherius dupa tine, am facut ce era necesar pentru a mentine ordinea pe forum. Nu puteam sa risc sa fi fost vreo remarca rasista acolo.
Engleza o inteleg, mai greu, cu dictionarul in fata, dar ma descurc (cu greu). Plus ca Autorul threadului a scris anuntul in limba preferata, cand cineva o sa deschida un thread in croata o sa ma gandesc de doua ori inainte de a-l sterge…
Înţeleg! Nu am să mai continui deoarece ştiu că nu rezolv nimic. Tu nu ai făcut decât să adopţi o poziţie personală referitor la ce am zis eu. Totuşi, fiind administrator, decizia ta reflectă şi viziunea / decizia conducerii macuser.ro
Iar tu ai decis că limba engleză este una dezirabilă pe acest site (deoarece tu o cunoşti) iar limba croată nu este (deoarece tu nu o cunoşti) - amândouă fiind limbi străine faţa de limba oficială a acestui forum!! (ştiu că mă repet, doresc să iasă în evidenţă esenţa a ceea ce zic).
Ca şi o concluzie, cred că orice post ar trebui să fie în limba română, pentru că forumul este “macuser.ro - forumul utilizatorilor de Mac din România”
PS: Aetherius a scris în limba rusă (pe un ton sarcastic cred) “să vorbim şi în alte limbi totuşi…”
Nu e o pozitie personala, e o solutie tehnica, singura posibila. Daca am avea moderatori cu cunostinte de croata, ar fi mai simplu, dar nu avem. Suedeza… altceva, check. Rusa… niet.
Ondřej drahý, complici lucrurile mai mult decît trebuie. Rar, mai sînt neștiutori de română care fie se chinuie, de cel puțin un an, să scrie cît de cît românește, fie folosesc engleza. E omenește…
Hai să nu facem pe deștepții mai mult decît e cazul.
Zdravo!
ACEST post scris în limba engleză.
Din moment ce anunţul este făcut pe un forum românesc (se adresează românilor) şi anunţul este în engleză, am dedus că cel ce a postat anunţul nu ştie limba română!
Iar eu nu ştiu engleză ... aşa că i-am lăsat un mesaj în limba croată! (tot o limbă străină) - spunându-i că sunt interest de telefon, sa îmi lase un mesaj privat cu detalii!
Ca să fiu în concordanţă cu locul unde am deschis acest post (sugestii şi reclamaţii), “reclamaţia” mea sună aşa:
de ce mi-a fost şters mesajul meu care era în limba croată? Dacă era în engleză nu era şters? Dacă forumul este românesc şi se adresează românilor, limba engleză sau croată nu se consideră a fi limbi străine?!
s-au speriat de croata si rusa.. asta e. “nu zaietz pagadi”
o dam pe engleza next time
plus ca vorba ta, cam dubios omul acela pe forum.. scrie in engleza si cand ii dai reply in romana.. tot in engleza iti raspunde..
concluzie: stie romana dar scrie in engleza..
intrebare: noi daca scriem in alte limbi.. se sterg post-urile..
interesant…
nu ma plang, doar observ ce se intampla pe aici
[...]
plus ca vorba ta, cam dubios omul acela pe forum.. scrie in engleza si cand ii dai reply in romana.. tot in engleza iti raspunde..
concluzie: stie romana dar scrie in engleza..
[...])
Nu știu cît de dubios este… poate pricepe româna, dar nu se poate exprima. sincer să fiu, decît să mă chinui cu o română din care nu pricep nimic, mai bine engleză, măcar pe aia o folosește bine.
Ce vă aia pe voi atâta? Pe lângă limba maternă, limbile engleză și franceză sunt limbi de circulație internațională, deci se presupune că le cunoaște mai toată lumea. Era o vreme când și rusa era, cel puțin în Europa de Est. Nu putem cere adminilor să știe toate limbile care se vehiculează pe mapamond și nici să ne creadă pe cuvânt cănd le spunem că, deși nu înțeleg ce scrie acolo, nu am făcut nimic rău. Dacă nu vrem să facem rău, de ce n-am scris într-o limbă pe care s-o înțeleagă și ei. Și eu aș fi făcut la fel dacă aș fi fost admin și aș fi văzut un post scris într-o limbă pe care nu o înțeleg. Decât să-mi sară în cap o comunitate întreagă, mai bine doar un singur user.
Ce vă aia pe voi atâta? Pe lângă limba maternă, limbile engleză și franceză sunt limbi de circulație internațională, deci se presupune că le cunoaște mai toată lumea. Era o vreme când și rusa era, cel puțin în Europa de Est. Nu putem cere adminilor să știe toate limbile care se vehiculează pe mapamond și nici să ne creadă pe cuvânt cănd le spunem că, deși nu înțeleg ce scrie acolo, nu am făcut nimic rău. Dacă nu vrem să facem rău, de ce n-am scris într-o limbă pe care s-o înțeleagă și ei. Și eu aș fi făcut la fel dacă aș fi fost admin și aș fi văzut un post scris într-o limbă pe care nu o înțeleg. Decât să-mi sară în cap o comunitate întreagă, mai bine doar un singur user.
Tipule? Nu faci decât să dai o explicaţie logică a deciziei pe care a luat-o huk. (caz particular pe care îl înţeleg dpdv cognitiv, dar nu îl şi accept).
Eu “militez” pentru principiul în sine.
De acord cu tine
limbile engleză și franceză sunt limbi de circulație internațională, deci se presupune că le cunoaște mai toată lumea.
dar raportându-ne la vorbitorii de limbă română, teoretic, orice altă limbă, prezintă un grad de necunoaştere la fel de mare indiferent de limba în sine (engleză, franceză, croată sau rusă).
Pe alte site-uri/forumuri sunt reguli care interzic postarea mesajelor cu un conţinut diferit faţă de limba oficială a ţării de unde este site-ul. (Yahoo! Answers, iTunes, Apple Store etc.)
C’mon guy! Iti inteleg pana la un anumit punct lupta ta pentru principii, dar pana la urma aici e mai importanta functionalitatea: omul isi vinde marfa postand in engleza? Asa se pare. Nu ii intelegi mesajul? Citesti altceva.