folosesc un router wireless cu tot cu encryptare..iar in momentul in care fac un test de securitate pe langa faptul ca imi vede ip extern care e si normal sa il vada..il vede si pe cel intern MAC address..ex 192.168.1…s.a.m.d. am tot inchis in materie de porturi..intre mac si router am pus WEP ...e normal si riscant ca sa se vada si ip dincolo de router???am facut test de pe symantec care imi spune ca as fi ok…dar pe un alt site imi vede ip intern si imi spune ca nu e ok..http://www.testmyfirewall.com/
Bugu bugu la Safari - site-ul ala imi vede si mie adresa din spate cand folosies Safari si firewall-ul meu este unul din cele mai “rele” de pe planeta.
nu-i ajuta nimanui la nimica daca stie ip-ul din spate daca nu poate sa intre la el
Nu e bug Safari. La fel face si in Firefox, si in orice browser care stie Java. Este un feature al applet-urilor Java, care rulează pe computerul gazdă şi prin urmare au acces la mai multe informaţii legate de acesta, printre care şi adresa IP privată. Aceste informaţii pot fi transmise serverului de unde vine applet-ul, dar asta nu înseamnă neapărat că acel computer este vulnerabil. Cum zici şi tu Sergiu, IP-ul privat nu-i foloseşte prea mult unui hacker.
cu java scos intr-adevar nu se mai vede…dar nu exista un ceva anume care sa mi tina ip real sa zic asa anonim? si sa mi ofere pe langa anonimitate si viteza?? acum folosesc proxify.com care lucreaza destul de bine dar nu prea imi confera viteza..in plus ca vorbeati de hackeri e mai bine sa fim pregatiti si sa stim cum functioneaza anumite chestii asa pe viitor..ca nu se stie cum se poate da chix…am incredere in apple dar nu se stie niciodata ce poate face un geniu nascut deja geniu…sa de-a peste cap una alta..asa ca sa fim pregatiti si ptr ziua de mine.
Pai tu ai doua IP-uri: unul este cel extern, al routerului, care este vizibil pe internet, si altul este cel intern (privat) al computerului tau. Cel extern este intotdeauna vizibil, cu exceptia cazului in care folosesti acele proxy-uri de care vorbesti. Mai exista si alte servicii gen proxify.com, eu unul n-am folosit niciodata asa ceva. Oricum serviciile astea nu prea au legatura cu securitatea.
Daca te uiti in codul paginii este un mic JavaScript care afiseaza adresa de IP. Informatia nu ajunge niciodata in afara browserului - doar este afisata pe ecranul tau.
Cu alte cuvinte, acel Javascript nu face decat sa puna in codul HTML acest Iframe. Ce face iframe-ul? incarca intr-o ferestruica mica fisierul “adt.asp”, care fisier contine un applet Java ce detecteaza IP-ul privat.