Language pack (romanian) pentru office 2008 pentru platforma mac
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.08.08

Recent,
repet: recent, am trecut pe mac, adica acum vreo 5 ore. As dori sa stiu daca este un language pack pentru office 2008 pe platforma mac. Cand lucram in Vista, am reusit sa descarc ceva de pe torrentz. Sper sa pot gasi ceva asemanator si pe mac, cu ajutorul dvs.

Multumesc anticipat!!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Nope, nu exista asa ceva. Sorry.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 
nevrozel - 14 August 2008 09:09 AM

Nope, nu exista asa ceva. Sorry.

Ioi…. inseamna ca am dat de dracu :O. Nici macar in pages nu as putea gasi pt limba romana?
Multumesc!!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Language packuri nu exista (deocamdata) pentru romana. Insa daca iti trebuie un speller, vezi Cocoaspell si aici.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
altero - 14 August 2008 09:04 PM

Language packuri nu exista (deocamdata) pentru romana. Insa daca iti trebuie un speller, vezi Cocoaspell si aici.

Aș mai adăuga un detaliu: CocoAspell merge cu aceste dicționare foarte bine, cu două observații:
- Va merge cu așa-numite aplicații Cocoa, care au suport nativ pt ortograful Aspell; sînt multe, dar NU MS Office, nicio versiune, de ex.: TextEdit, pachetul iWork (Pages și restul), Nisus, Mellel, de asemenea va merge cu OpenOffice/NeoOffice și cu încă multe altele.
- Nu vor merge simultan și selectate pe rînd două sau mai multe dicționare bazate pe Unicode, deși trebuie să te decizi pe care îl folosești, cel ante-1992, cum fac eu, sau cel „academic”.

Deocamdată, dacă ai nevoie de ortograf RO, nu folosi MS Office. Dacă MS va rezolva problema, vei vedea atunci. Aplicațiile amintite folosesc fie nativ RTF, fie exportă RTF/.doc, deci nu va fi bai mare cu exportul.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05
Cattus Thraex - 14 August 2008 11:58 PM
altero - 14 August 2008 09:04 PM

Aș mai adăuga un detaliu: CocoAspell merge cu aceste dicționare foarte bine, cu două observații:
- Va merge cu așa-numite aplicații Cocoa, care au suport nativ pt ortograful Aspell; sînt multe, dar NU MS Office, nicio versiune, de ex.: TextEdit, pachetul iWork (Pages și restul), Nisus, Mellel, de asemenea va merge cu OpenOffice/NeoOffice și cu încă multe altele…

Nu doresc sa intru intr-o polemica, dar chiar ei spun ca inca nu merge cu Pages (Cick pe “Problems”)

cocoAspell does not work with Pages. Pages ignores the language specified in the Spelling window and uses the language settings from the “More” tab in the Inspector panel. In my opinion this is a gross inconsistency with the normal user interface experience. The conclusion is that you can use cocoAspell with Pages if you are lucky to be using one of the Apple defined languages; Versions affected: All

Eu de cand am avut probleme - crapau toate programele iWork08 (Pages, Numbers, Keynote) sunt cam circumspect. Poate pe PPC sa fie mai optimizat, dar pe Intel nu.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, cred că ai dreptate în ce privește Pages. Eu nu-l folosesc, dar țin minte că odată l-am testat cu CocoAspell și părea că merge. Era cert o versiune mai veche, să se fi prostit la capitolul ăsta? Da, deci scoatem Pages de pe listă, le lăsăm pe celelalte. Eu folosesc curent CocoAspell cu dic de RO cu Nisus, cu TExtEdit și cu Mellel, cu astea merge OK.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Cattus Thraex - 15 August 2008 02:39 PM

Da, cred că ai dreptate în ce privește Pages. Eu nu-l folosesc, dar țin minte că odată l-am testat cu CocoAspell și părea că merge. Era cert o versiune mai veche, să se fi prostit la capitolul ăsta? Da, deci scoatem Pages de pe listă, le lăsăm pe celelalte. Eu folosesc curent CocoAspell cu dic de RO cu Nisus, cu TExtEdit și cu Mellel, cu astea merge OK.

In concluzie, ce anume as putea folosi, ma refer acum atat la speller, cat si la programe care “fonctioneaza” cu acestea, pentru a nu trebui sa am o grija pe cap, deoarece lucrez foarte mult cu texte, iar greseala ma costa foarte mult. Sa nu uit, sa pot “citi”, mai apoi, cu ms office.

Multumesc nespus de mult!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
unabletobenarcis - 15 August 2008 02:52 PM
Cattus Thraex - 15 August 2008 02:39 PM

In concluzie, ce anume as putea folosi, ma refer acum atat la speller, cat si la programe care “fonctioneaza” cu acestea, pentru a nu trebui sa am o grija pe cap, deoarece lucrez foarte mult cu texte, iar greseala ma costa foarte mult. Sa nu uit, sa pot “citi”, mai apoi, cu ms office.

Multumesc nespus de mult!

Păi celelalte de care vorbim. Dacă e vorba de text cu formatări minime, TextEdit ajunge; dacă ai nevoie de formatări mai serioase, Nisus, care lucrează nativ în format rtf sau .doc (rtf fiind recomandat), deci citibil de orice procesor de text. Și NeoOffice merge la mine. Trebuie să încerci tu personal, nimeni nu te poate ajuta aici, alege ceva ce ți se pare convenabil.
Eu folosesc curent Nisus, cel mai potrivit nevoilor mele lingvistice; nu e obligatoriu să-ți placă și ție.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Sau în cel mai rău caz, dai paste la text în TextEdit, corectezi acolo tot ce ai de corectat, iar apoi copy/paste în Word și finalizezi lucrarea.

Semnătură 

⌘-N