Hm. Cred că sînt primul care postez asta, pe aici, ceea ce NU vă doresc și vouă. Ok, iată faptele:
iPhone 2G 112OTB săptămîna 50. Bibilit doar de mine, de cînd era de-o șchioapă. E vorba de iPhone-ul fratelui meu care avea 1.1.4 pe el cu tot tacîmul.
Ei bine, în nemernicia lui, s-a jucat cu nuș‘ce soft care făcea ca la Settings/About să apară 2.0, modifica icon-ul de la Installer în cel de la AppStore, de, minte de copil. Brusc i-a apărut neplăcutul mesaj “Repair needed. Iphone cannot make or receive calls. Please contact bla bla bla” L-a adus la mine, l-am conectat, i-am dat restore, Error 1011. I-am făcut tot ce m-am priceput eu, adică:
I-am șters bootloader, flash baseband, nimic. Nu merge.
L-am urcat la 2.0. Nada.
L-am coborît la 1.1.2, 1.1.3, 1.1.4. Același nimic.
L-am urcat la 2.0.1 Guess what?
L-am coborît din nou la 1.1.2 etc. iTunes Error 1011. (Ăsta e aproape de 9/11 sau mi se pare mie?)
Reușesc să-l deblochez, dar nu are WiFi, sunet, nu recunoaște SIM-ul. La Bootneuter doar stă. Nici măcar nu se gîndește, doar stă.
Nici măcar de iPod nu poate fi folosit.
Problema e, bănuiesc eu, că baseband-ul e ciulama. S-ar părea că ultima soluție e cea hardware, cu testpoint-ul.
Asta în cazul în care nu e commboard-ul ars. Ptiu, drace!
Acuma, m-am gîndit să încerc “the Hard(ware) way”. Problema e că, după ce am ajuns în stagiul de mai jos, m-a apucat, așa, o strîngere de inimă și m-am gîndit să țip pe aici după ajutor, poate știți voi ceva ce nu știu eu. Poate ar mai fi vreo soluție software. Așa că, așa cum zisei mai sus…... AJUTOOOOOR!!
Am următoarele rugăminți:
- Nu-mi trimiteți link-uri spre tutorialele de pe hacint0sh. Le știu pe de rost. În altă parte, eventual.
- Nu începeți cu morala despre ce și cum și care soft nu trebuia instalat. Cine nu a dat chix niciodată, ăla să arunce piatra.
- Luați aminte la prima parte din semnătura lui virus-luci.
- În eventualitatea că nu e altă soluție, dacă știe cineva un link în amănunt cu hardware unlock, pe care să-l iau de model, i-aș rămîne recunoscător.
“În speranța că cererea mea va fi soluționată...............................”
Toma.
PS Luați voi o mînă de zîmbăreți și presărați-i peste cele scrise mai sus. Pînă la urmă, mai glumim, ne destindem și încercăm să ne rezolvăm problemele. În cel mai rău caz, rămîne de piese de schimb. Dar mi s-a făcut așa o milă de frati’miu cînd l-am pus să aleagă între un 6230 și un 6280. Avea acea privire de cățel plouat în timp ce-mi zicea că e “doar” un telefon.
PPS Orice ajutor e binevenit și nu va rămîne nepedepsit.