Am un sistem cu OSX 10.4.5. Are un cont de administrator si o parola de master (master password). File Vault nu este activat. Parola de master nu se mai stie. Cum pot sa o resetez? Stiam ceva cu CD-ul de boot. Astept indicatii.
Am un sistem cu OSX 10.4.5. Are un cont de administrator si o parola de master (master password). File Vault nu este activat. Parola de master nu se mai stie. Cum pot sa o resetez? Stiam ceva cu CD-ul de boot. Astept indicatii.
Mersi.
nu pun pariu, dar cred ca trebuie sa reinstalezi, nu neaparat prin formatare, ci printr-un sistem nou care va tine minte userii, dar - sper - va rescrie root-ul, adica nu-l va mai activa.
După ce faci treaba asta, dă-ne și nouă de veste ce și cum… Eu zic că resetarea parolei de root, dacă ai uitat-o, nu e chiar așa de simplă... dar nici foarte complicată. Trebuie, de fapt, să aduci sistemul la „no root password”, adică setarea default. Du-te mai întîi în Netinfo Manager și dă-i Disable Root User (am uitat dacă îți cere parola de root, pe care ai uitat-o, sau numai aia de administrator, pe care încă nu ai uitat-o!). Dacă e numai aia de administrator, you are there.
Chestia cu parola e cam asa: pina la Jaguar atitia s-au fript cu parola, uitind-o si trebuind sa reinstaleze, ca Apple a gasit solutia asta. Oamenii sint nebuni: inventeaza parole fistichii pe care le uita a doua zi. Nici eu n-am parola la computer. Daca e sa ascund ceva, faca asa (mult mai ingenios): din DiskUtilityes construiesc o imagine (dmg) parolata. Ei, nu mai intra nici dracu in ea, iar daca uit parola, nu mai intru nici eu. Cind am nevoie, o montez, pun sau iau ce vreau de pe imagine. Apoi eject si gata.
Ideea e ca nu e Mac-ul meu…ca eu nu patesc asa ceva.
Asa ca am sa ii comunic persoanei respective sa foloseasca metoda cu CD-ul de boot. Sper sa mearga. Am sa incerc intai si eu sa vad cum e si va dau de veste.
Mai baieti…
Am bootat cu cd-ul Tiger si am o aplicatie “Reset Password”. Acolo am 2 optiuni: sa resetez parola pentru contul meu si pt contul de root. Am incercat pt contul meu si merge. Ce inseamna contul de root? Oare se va schimba parola de master odata cu cea de la contul de root?