Resetare Master Password
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Am un sistem cu OSX 10.4.5. Are un cont de administrator si o parola de master (master password). File Vault nu este activat. Parola de master nu se mai stie. Cum pot sa o resetez? Stiam ceva cu CD-ul de boot. Astept indicatii.

Mersi.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
nevrozel - 27 Martie 2006 04:19 AM

Am un sistem cu OSX 10.4.5. Are un cont de administrator si o parola de master (master password). File Vault nu este activat. Parola de master nu se mai stie. Cum pot sa o resetez? Stiam ceva cu CD-ul de boot. Astept indicatii.

Mersi.

nu pun pariu, dar cred ca trebuie sa reinstalezi, nu neaparat prin formatare, ci printr-un sistem nou care va tine minte userii, dar - sper - va rescrie root-ul, adica nu-l va mai activa.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

NU vreau reinstalare. Am sa ma mai interesez si eu pe site-ul Apple. Parca vazusem ceva pe acolo.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Baga discul de boot (OS X 1) Restarteaza de pe el (Command+C); inainte de instalare, (care se lanseaza automat) ai un reset de password.
Bafta!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iaru - 27 Martie 2006 07:48 AM

Baga discul de boot (OS X 1) Restarteaza de pe el (Command+C); inainte de instalare, (care se lanseaza automat) ai un reset de password.
Bafta!

Așa de simplu este? Parcă MAC OS X era beton la parole!

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Deci stiam eu ceva… smile

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

deasta eu nici nu am parola.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
nevrozel - 27 Martie 2006 01:28 PM

Deci stiam eu ceva… smile

După ce faci treaba asta, dă-ne și nouă de veste ce și cum… Eu zic că resetarea parolei de root, dacă ai uitat-o, nu e chiar așa de simplă... dar nici foarte complicată. Trebuie, de fapt, să aduci sistemul la „no root password”, adică setarea default. Du-te mai întîi în Netinfo Manager și dă-i Disable Root User (am uitat dacă îți cere parola de root, pe care ai uitat-o, sau numai aia de administrator, pe care încă nu ai uitat-o!). Dacă e numai aia de administrator, you are there.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Chestia cu parola e cam asa: pina la Jaguar atitia s-au fript cu parola, uitind-o si trebuind sa reinstaleze, ca Apple a gasit solutia asta. Oamenii sint nebuni: inventeaza parole fistichii pe care le uita a doua zi. Nici eu n-am parola la computer. Daca e sa ascund ceva, faca asa (mult mai ingenios): din DiskUtilityes construiesc o imagine (dmg) parolata. Ei, nu mai intra nici dracu in ea, iar daca uit parola, nu mai intru nici eu. Cind am nevoie, o montez, pun sau iau ce vreau de pe imagine. Apoi eject si gata.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Cica parola Master se poate reseta daca mergi in /Library/Keychains si stergi niste fisiere care au “FileVaultMaster” in denumire. Dupa care re-login.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ideea e ca nu e Mac-ul meu…ca eu nu patesc asa ceva. wink
Asa ca am sa ii comunic persoanei respective sa foloseasca metoda cu CD-ul de boot. Sper sa mearga. Am sa incerc intai si eu sa vad cum e si va dau de veste.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

merge foarte bine / (si) de aia trebuie sa ai cd de boot wink

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mai baieti…
Am bootat cu cd-ul Tiger si am o aplicatie “Reset Password”. Acolo am 2 optiuni: sa resetez parola pentru contul meu si pt contul de root. Am incercat pt contul meu si merge. Ce inseamna contul de root? Oare se va schimba parola de master odata cu cea de la contul de root?

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Nu, parola master nu se poate reseta cu CD-ul de boot. Ai incercat sa faci cum ti-am zis eu?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am rezolvat. Solutia e simpla si e descrisa de Tudor mai sus. wink

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

o altă metodă:
restart computer, ține apăsat la butare Command-S și apoi scrii așa:

/sbin/fsck -y [Enter]
/sbin/mount -uaw [Enter]
rm /var/db/.applesetupdone [Enter]
reboot [Enter]

după asta, computerul butează din nou și cere să setezi admin password…