Hmm. L-am luat joi noaptea, la 12:10 minute la Orange shop in Cluj (Tipa de acolo zicea ca sunt si primul care am semnat oficial pentru el ). L-am folosit de atunci aproape non stop, cu 3G activat (semnal 80%+ oriunde in Cluj), din cand in cand pe wi-fi ( cand = 2 ore minim ), jocuri, aplicatii cu nemiluita, push la calendar si contacts, 5 conturi de email cu fetch manual, muzica, un pic de Google Maps sa vad daca ma localizeaza etc.
Nu am probleme cu traficul de date & co cum zicea cineva pe pagina anterioara pentru ca am trafic de 1 Gb in abonament, iar saracu in 2 zile de-abia daca a facut 3 Mb de trafic in reteaua Orange. De vorbit am vorbit in total 30 de minute, am trimis mailuri, am facut liste de cumparaturi etc.
In conditiile astea, celularul l-am incarcat dupa 12 ore de la cumparare (cam atat a stat in standby si usage 3 ore), apoi l-am incarcat ieri seara, iar acum e din nou la incarcare, si cred ca il las pana dimineata sa formatez putin bateria, dupa care il golesc si inca un charge complet de 6 ore.
In final, merge super, stie o groaza de magarii (deja e Remote la MBP), dar un dock tinut in priza langa usa de la intrare trebuie sa-si faca rapid prezenta.
[ Modificat: 23 August 2008 11:38 PM de bogdan pop ]
iar acum e din nou la incarcare, si cred ca il las pana dimineata sa formatez putin bateria, dupa care il golesc si inca un charge complet de 6 ore.
.
Păi este de indicat SĂ NU FACI formatare la baterie!
Este indicat sa nu laşi bateria să treacă mai jos de 20%. Poţi să încarci bateria oricând, oricât… nu o afectează deloc.
Nu o lasă să scadă mai jos de 20%...
For proper maintenance of a lithium-based battery, it’s important to keep the electrons in it moving occasionally. Be sure to go through at least one charge cycle per month (charging the battery to 100% and then completely running it down).
Well… my bad!
Legat de durata unei incarcari complete… niciodata nu am fost atent la asta.
Cica abia dupa 400-500 de cicluri de incarcare, bateria ajunge sa functioneze la 80% din capacitatea initiala!
Nu stiu cum e la Orange la noi, dar in State, pentru 85 de usd, ti se schimba bateria
La noi, lasă-mă să-mi dau cu părerea. 85 EUR + 10% = 350 Lei, dar noi avem garantie 2 ani !
Da, noi avem garantie 2 ani. La fel spunea Apple si despre bateriile la MBP, ca dupa 300 de cicluri, incepe sa piarda din capacitate. In prezent, MBP-ul meu e pe la 94% din capacitatea initiala a bateriei si mai are 3 cicluri pana schimba prefixul la 4 sute :D. Adica pana luni dimineatza e senior ). Ma rog, e diferita bateria de MBP fata de Iphone, dar oricum daca o folosesc in acelasi stil, sper sa mearga la fel ca la MBP.
Din cate am citit la iPhone 3G pe langa faptul ca bateria e mai buna decat la 2g, aceasta se cupleaza la placa de baza printr-un conector si nu este lipita ca la prima versiune. Deci teoretic devine mult mai usor schimbatul acasa: cumparat baterie de pe ebay (apple sau oem compatible), desfacut iPhone si inlocuit. Nu stiu cine ar faca asa ceva dar ideea cred ca s-a inteles.
Din cate am citit la iPhone 3G pe langa faptul ca bateria e mai buna decat la 2g, aceasta se cupleaza la placa de baza printr-un conector si nu este lipita ca la prima versiune. Deci teoretic devine mult mai usor schimbatul acasa: cumparat baterie de pe ebay (apple sau oem compatible), desfacut iPhone si inlocuit. Nu stiu cine ar faca asa ceva dar ideea cred ca s-a inteles.
Pai dupa ce iese din garantie e clar ca asa o sa procedez cand o sa fie cazul, daca o sa fie cazul. Poate o sa ma tina bateria pana cand il schimb cu Iphone 3G Duo sau cu Duo 2
Vis-a-vis de i-phone 3G, eu sunt multumit deocamdata de el. Se aude bine in casca(parca mai bine ca la prima generatie), nu se mai aude cu ecou sau intreruperi si ceea ce imi place este viteza de reactie per general, se cunoaste ca are procesor mai mare. Legat de formatare, mi s-a spus de la orange sa-l pun numai 12 ore la incarcat dupa ce se inchide. Legat de baterie, am citit ca este recomnadat sa il descarci complet NUMAI o singura data pe luna, pt. recalibrarea bateriei(cum a-ti scris si voi aici), si in rest incarcat cand te antentioneaza ca mai are 10 sau 20%(nu mai stiu exact).
Se poate afla si “numeric” incarcarea bateriei? Sau doar prin reprezentarea grafica a bateriei?
Pe Sony Ericsson puteam sa vad de exemplu ca bateria e incarcata “80%” sau “70%” nu doar prin liniutele ce umplu reprezentarea grafica a bateriei
Se poate afla si “numeric” incarcarea bateriei? Sau doar prin reprezentarea grafica a bateriei?
Pe Sony Ericsson puteam sa vad de exemplu ca bateria e incarcata “80%” sau “70%” nu doar prin liniutele ce umplu reprezentarea grafica a bateriei
Se poate. Cu jailbreak, instalezi BossPrefs și ai acolo opțiunea asta. Altfel nu.
Am și eu o întrebare. La ăsta, 3G, tot așa de mult durează back-up-ul? Adică zeci de minute?
Păi nici la mine nu durează mai mult de cîteva secunde, cu toate că am ceva aplicații instalate. Însă mulți se plîng de durata backup-ului. Eram curios de ăsta nou, dacă mai sînt probleme de genul ăsta.