2 din 2
2
vista/xp pe macbook air fara superdrive
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
motoi_bogdan - 20 August 2008 08:41 PM

nu vreau mac-ul ca sa pun windows pe el. este o necesitate insa vreau sa invat si mac la recomandarea multora. air-ul e suficient de mic dar are display suficient de mare pt ce imi trebuie. nu cunosc altul sa indeplineasca aceste conditii, era un lenovo dar nu prea m-am impacat eu cu ele de-a lungul timpului. Am gasit interesant faptul ca sistemul de operare osx e suficient de intuitiv ca eu dupa 3 zile de avut treaba cu asa ceva sa stiu sa fac tot ce mi-ai spus mai sus. clonez partitii, mut de colo colo, imi instalez chestii si le scot, modific si fac cam tot ce vreau eu, evident mai rapid si eficient decat in orice incepe cu win. Am ramas oarece surprins. E o masina slaba ca performante si totusi…
Nu exista “nu” in lumea mea. Ce daca are efi, ce daca are nustu ce fel de chestii.. uite, htc shift nu avea gps, rula doar un anume fel de vista, si nu avea windows mobile ci o chestie numita “snapvue”. cand a plecat din mana mea le avea pe toate. asa ma atasez eu de un aparat electronic. daca eu fac ceva pt el si el ceva in plus pentru mine.

Oricum sunt foarte incantat de sistemul de operare mac, foarte intuitiv si de incredere. Nu stiu de vreun sistem de operare sa-l pot utiliza efectiv dupa 2-3 zile, cu linuxul ma lupt de vreo 2 ani iar cu windows-ul de o viata.

OK, OK… dar revin: pt ce ai tu nevoie, nu MBA este cea mai bună soluție. E drept, „dă bine”. Soția mea, care are un MB alb, ar fi încîntată, e de două ori mai ușor decît acest MB, pe care îl cară adesea la școală. Da, dar în casă mai sînt alte trei mac-uri.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 19.08.08

pai iti spun cum a fost la mine. Stateam cu shift-ul acela in mana si ma gandeam cu ce sa-l inlocuiesc, sa fie mai mare (7 inchi ecranul e putin) dar sa nu fie greu. m-am uitat pe piata, erau multe upmc-uri, dar la fel de multe erau prea micute. Aveam deja un asus eeepc cu care ma inteleg bine (l-am desfacut, i-am lipit fizic pe placa de baza 2 stikuri de 8gb si acu am cam 20 total) si il iau uneori pe acela cu mine. Dar aveam nevoie de ceva mai marisor si usor. Nu vroiam initial sa iau un mba pt ca era scump si eu n-aveam nici o treaba cu mac-ul in sine, sau apple oricum i-as zice. Daca era doar de invatat cum merge sistemul de operare, ma multumeam cu un g4 mai vechi sau un mb pe platforma intel luate sh cat sa fac scoala pe ele. am lasat in pom o vreme cautatul de alte aparatele pana cand am prins ocazia asta cu mba. Practic am dat la schimb alte chestii l-am luat si acest mac. Citisem cum sta treaba cu efi, m-am gandit, ok, nu gasesc programele mele pt mac , raman cu sony-ul care sta ca desktop replacement. insa m-am inteles mai bine cu el decat ma asteptam, inafara de problema cu spatiul limitat, sunt foarte multumit de el, nu prea folosesc mult cd/dvd-uri si cred ca in final n-o sa dau 350 lei pe superdrive doar ca sa..pun windows pe el. eu am un drive extern deja daca e sa am nevoie de cd-uri in general. am sa-i cumpar un hard mai mare, am gasit toshiba de 120gb, am desfacut mba-ul ieri sa vad cum e conectat hard-ul actual si le dreg eu cumva.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Atunci cauta un drive extern powered.

2 din 2
2