în legătură cu Pages
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sinaia
Macuser din: 21.06.08

Salut prieteni! Aș dori să cer ajutorul celor ce folosesc Pages. Am încercat să-mi fac business cards (cărți de vizită) cu acest program. Buuun. Pe aceeași pagină (bănuiesc că e A4) sînt 10 exemplare. Dacă ar fi de completat una sau două n-ar fi o problemă, însă de la trei încolo devine plictisitor, nemaipunînd la socoteală că s-ar putea să nu-mi iasă toate la fel. Există o setare care să-mi multiplice acțiunea? Adică trebuie să le completez pe fiecare în parte sau doar una, iar restul știe să facă Pages, doar că nu știu eu să-l pun la lucru…? Mulțumesc.

Semnătură 

Macbook Air (13-inch, Mid 2013)
Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

copy-paste ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mersi sergiu. Merge copy și paste. Eu mă gîndeam la ceva gen Automator.

Semnătură 

Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Ai putea încerca aşa. În Pages faci un document de mărimea unei singure cărţi de vizită (90mm x 50mm să zicem). Faci designul aşa cum vrei tu să fie, apoi la final exporţi într-un format bitmap (nu PDF*), la o rezoluţie adecvată pentru print (300 dpi). Deschizi fişierul rezultat cu Pages, şi dai print. Ar trebui să ai nişte opţiuni pentru printat mai multe imagini pe aceeaşi pagină, ca în poză. Deci în loc să faci tile manual în Pages, faci automat la print şi scapi de corvoada de a copy/păstui N cărţi de vizită.

* În cazul PDF-urilor Pages nu vrea să printeze mai multe pe pagină. Merge numai cu fişiere bitmap.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mulțumesc Tudor. Voi încerca.

Semnătură 

Macbook (Late 2007)