1 din 5
1
Probleme iPhone 3G in reteaua Vodafone 3G Romania
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 12.05.08

CRED CA EMAILUL DE MAI JOS ESTE MAI MULT DECIT SUGESTIV REF LA PROBLEMA EXISTENTA. DACA MAI SUNT PERSOANE IN ACEASTA SITUATIE. RECOMANDAREA CALL VODAFONE, CA AU O RETEA DE TOATA JENA

From: Alin
Date: August 21, 2008 21:01:53 EEST
To: Aledru <@vodafone.ro>
Subject: Probleme cu reteaua Vodafone Romania 3g

Salut,

Asa cum am discutat si telefonic, am o problema atit eu cit si un coleg, ambii posesori de iphone 3g deblocate din fabrica, fara absolut nicio modificare a softului din fabrica al telefonului, cu apelurile primite in reteaua vodafone, doar in Romania. Se aude un zgomot ciudat, la ambele capete ale “firului”, este o interferenta ciudata.
Imediat dupa ce inchid si ma suna a doua oara respectivul numar de telefon, merge fara nicio problema. De asemenea nu ni s-a inimplat sa intilnim acea interferente niciodata la convorbirile initiate de noi sau atunci cind telefoanele sunt in mod 2g nici la apeluri primite si la apeluri efectuate.

De asemenea, am folosit iphone in mod 3g in Roaming cu simul pe vodafone ro, in italia in reteaua vodafone italia, TIM, fara absolut nicio problema de acest gen cu aparatul. La fel colegul meu, a folosit iphone 3g al lui in roaming in vodafone portugalia si nu a intilnit interferenta respectiva, decit in mod 3g in reteaua vodafone din romania.

De asemenea, mentionez ca am folosit astazi un sim digi mobil in reteaua 3g rds fara a intimpina niciun fel de probleme similare cu cele pe care le am in reteaua 3g vodafone cind sunt apelat. In aceasta seara am facut peste 30 de teste folosind un card 3g rds in iphone, fara niciun fel de probleme.

Acum 2 saptamini, am schibat simul vechi, cu un sim nou de la vodafone, in sperante ca problema se va remedia, dar in zadar.

Mai jos sunt apelurile primite in ultimele 24 ore in mod 3g ( aparatul a fost tinut in 3g 1 ora ieri seara si 2 ore in seara asta), pe care nu am putut sa le duc la capat datorite acestei interferente. Problema o am de aproximativ o luna si ceva, si am intilnit aceasta interferenta in mai multe zone din Bucuresti ( Piata Victoriei, Piata Unirii, Piata Muncii) la diferite ore ale zilei, fara avea cadere a semnalului 3g

Iphone 3g il tin doar in 2g in reteaua vodafone ro, pentru a evita astfel de interferente, si functioneaza in 2g perfect, fara nicio problema.

Iphone 3g - 3g mode

20 aug ora 19:48 incoming call form 07296607 - FAIL
21 aug ora 19:21 incoming call from 07211045 - FAIL

21 aug ora 19:40 incoming call from 07222621 - FAIL
21 aug ora 19:49 call from 07222321 - FAIL
21 aug ora 19:52 call from unknown ROMTELECOM land number - FAIL
21 aug ora 20:23 call from 07722745 - FAIL

In speranta unei solutionari rapite a acestor probleme de retea, multumesc pentru suport.

[no more caps in title]

[ Modificat: 23 August 2008 04:14 AM de Administrator ]
 Semnătură 

Alin - id ym alinescu2003

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Piatra Neamt
Macuser din: 30.11.07

si raspunsul lor ?? sau inca nu ai primit ..

Semnătură 

MacBook

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Constanta
Macuser din: 11.01.08

Am vorbit cu cineva de la Vodafone si mi-a spus ca nu este perfect compatibila reteaua de 3g cu tel.
Problema este de cava timp la Vodafone ptr ca primul meu tel 3g a fost de la ei (la oferta -un Nokia) si facea la fel (acum 3/4 ani cand au lansat 3g).
Si eu am problema asta. 3g-ul de la Vodafone sucks !! rau !
Probabil daca faci reclamatie o sa spuna ca este de vina telefonul.
Concluzia !! telefoane pe 2g si net pe 3g ! ca doar suntem in Romania !!!!!!1

Semnătură 

iMac / MBP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Chicago
Macuser din: 05.10.07

Nu e reteaua fratilor…..este chipul 3G “infineon”.....probleme sunt peste tot in lume si chiar si un proces judecatoresc….Apple a recunoscut si impreuna cu At&t;lucreaza la o eventuala rezolvare prin upgrade de soft….

http://news.cnet.com/8301-13579_3-10021065-37.html?part=rss&subj=news&tag=2547-1040_3-0-5
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2328519,00.asp?kc=PCRSS03069TX1K0001121
http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1662678

Semnătură 

Cu respect..G.
iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

mi-au spus ca investigheaza si ca in max 5 zile, imi dau un raspuns. ideea este sa faca toti cu aceeasi problema, o mica reclamatie fie ea si telefonica, daca nu formala

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

Pe unele Pocket PC-uri se intampla la fel.
Ba mai mult eu nu pot trimite SMS ( dar primesc ) utilizand Loox T830i si iPaq 614C in 3G; schimb in 2G totul merge brici. In Orange, sau Vodafone roaming in Franta si Spania nu am intampinat probleme.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
giorgioromany - 22 August 2008 08:34 PM

Nu e reteaua fratilor…..este chipul 3G “infineon”.....probleme sunt peste tot in lume si chiar si un proces judecatoresc….Apple a recunoscut si impreuna cu At&t;lucreaza la o eventuala rezolvare prin upgrade de soft….

Ce i se-ntâmplă lui alin79 pare a fi altceva.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Tudor - 22 August 2008 08:52 PM

Nu vreau sa te contrazic dar aceleasi simptome le avem si noi aici in USA si altii prin alte tari pe unde a fost lansat….Fail to Connect sau apeluri intrerupte, semnal mort daca nu cel mult 2 -3 bare si singura rezolvare e Settings/Network/3G OFF…..apoi merge beton cu semnal maxim mai tot timpul
Asteptam Fix-ul de la Apple si speram sa se poata rezolva prin software upgrade daca nu vor fi nevoiti sa retraga toate telefoanele vandute de pe piata si asta ar insemna dezastru pentru Apple…..om trai si-om vedea….

Semnătură 

Cu respect..G.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Sigur este legat de reteaua VDF din Romania. Acelasi iphone 3g in Roaming merge perferct. In Romania in Vodafone doar in 2G. Aseara am pus un sim 3g de la rds si a mers fara nicio problema am facut vreo 50 de incoming call tests.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Lagan, Suedia
Macuser din: 17.02.07
alin79 - 22 August 2008 09:19 PM

Sigur este legat de reteaua VDF din Romania. Acelasi iphone 3g in Roaming merge perferct. In Romania in Vodafone doar in 2G. Aseara am pus un sim 3g de la rds si a mers fara nicio problema am facut vreo 50 de incoming call tests.

Google it ca sa te convingi ca NU este legat de reteaua romaneasca.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

Asa am crezut toti la inceput….ca tre’sa fie reteaua….n-are cum sa fie telefonul ca merge perfect in 2.5G si chiar si in 3G cateodata….dar se pare ca nu la toata lumea reactioneaza la fel si nu la toate retelele…..problema este foarte ciudata ca buba e undeva la trecerea din 2G in 3G si invers….acolo apare conflictul….in rest e beton si merge struna.

Semnătură 

Cu respect..G.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Moderator
Macuser din: 31.10.05

Mie imi merge perfect 3G-ul in Vofadone (apeluri, cat mai ales net - si de pe telefon si prin tel. pe laptop) pe un Nokia N80..
Nu mi-a facut niciodata nici o problema.

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Patesc acelasi lucru ! De patru , cinci ori astazi . Am sunat la vodafone si m-am pus sa imi schimb cartela si daca nu se rezolva sa verific iphonele . Dupa care am sunat la orange si i-am rugat sa imi faca o oferta de abonament ca as vrea sa ma mut la ei din cauza a ce mi se intimpla in reteua 3g vodafone si le-am povestit exact ce mi se intimpla si atunci mi-au ca sint la curent cu asta si ca se intimpla si la ei in retaua 3g si ca de vina ar fi intr-adevar iphonele pentru acest comportament . Oricum eu stiam ca update-ul 2.0.2 ar fi rezolvat chestia asta , dar in practica se pare ca nu. Daca sint totusi pe forum si detinatori de iphone 3g cu abonament orange sint curios sa stiu daca si lor li se intimpla la fel .

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
giorgioromany - 22 August 2008 09:16 PM
Tudor - 22 August 2008 08:52 PM

Nu vreau sa te contrazic dar aceleasi simptome le avem si noi aici in USA si altii prin alte tari pe unde a fost lansat….Fail to Connect sau apeluri intrerupte, semnal mort daca nu cel mult 2 -3 bare si singura rezolvare e Settings/Network/3G OFF…..apoi merge beton cu semnal maxim mai tot timpul
Asteptam Fix-ul de la Apple si speram sa se poata rezolva prin software upgrade daca nu vor fi nevoiti sa retraga toate telefoanele vandute de pe piata si asta ar insemna dezastru pentru Apple…..om trai si-om vedea….

Salut,

Se pare ca lumea incurca putin lucrurile. Nu este vorba nici de fail to connect nici de semnal slab. Cu acelasi telefon am vorbit in afara in roaming spania si portugalia, in reteaua vdf de acolo(unde au si lansat iphone 3g vodafone) si a mers perfect, fara a intimpina nicio problema. Iar in Romania am testat in alta retea 3g si la fel nu are aceasta interferenta absolut niciodata.

Cit despre reteaua 3g din state, no comment. Am stat 1 luna anul trecut in state( NY NJ FL) si pe 2g mi s-a parut de toata jena. Si in general infrastructura de comunicatii, surprinzator dar foarte slab dezvoltata.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
sorin - 22 August 2008 11:22 PM

Patesc acelasi lucru ! De patru , cinci ori astazi . Am sunat la vodafone si m-am pus sa imi schimb cartela si daca nu se rezolva sa verific iphonele . Dupa care am sunat la orange si i-am rugat sa imi faca o oferta de abonament ca as vrea sa ma mut la ei din cauza a ce mi se intimpla in reteua 3g vodafone si le-am povestit exact ce mi se intimpla si atunci mi-au ca sint la curent cu asta si ca se intimpla si la ei in retaua 3g si ca de vina ar fi intr-adevar iphonele pentru acest comportament . Oricum eu stiam ca update-ul 2.0.2 ar fi rezolvat chestia asta , dar in practica se pare ca nu. Daca sint totusi pe forum si detinatori de iphone 3g cu abonament orange sint curios sa stiu daca si lor li se intimpla la fel .

Eu am schimbat si simul de la vodafone ro si degeaba. Eu am iphone 3g de pe 17 iulie cred din roma. L-am folosit in roaming in vdf italia, tim si omnitel vreo 3-4 zile absolut perfect fara a avea aceasta problema la apelurile primite ( sau orice gen de problema). Un coleg caruia i-am luat un 3g aceeasi problema are in vdf, a fost 3 saptamini in concediu in spania si portugalia, niciodata nu a avut aceasta problema la apelurile primite in roaming.

PAREREA MEA ESTE CA RETEAUA VODAFONE NU ESTE PUSA LA PUNCT SA RECUNOASCA ACEST APARAT. RECOMAND TUTUROR SA FACA RECLAMATIE LA VODAFONE SI IN FINAL LA PROTECTIA CONSUMATORULUI.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.04.08

well, avand in vedere ca 3g-ul de la vodafone merge bine pe 99% dintre telefoane, iar pe pocnitoare nu… e clar unde e problema smile

Semnătură 

fight apathy. or don’t.

1 din 5
1