3 din 5
3
Probleme iPhone 3G in reteaua Vodafone 3G Romania
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 10.05.08

1.
telefonul a fost luat de la orange.
2.
este codat in orange.
3.
am incercat sa dezactivez modulul 3G sa ramana pe gsm.
4.
in momentul in care este pe gsm tot cu carte orange (bineninteles) sunt probleme de apelare. eroare de conectare. din5 incercari formeaza apelul.
daca il trec pe 3G nu este nici o problema in apelare…!

este ok?

Semnătură 

Life is about passions. sch

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 12.05.08
schubert - 27 August 2008 01:19 PM

1.
telefonul a fost luat de la orange.
2.
este codat in orange.
3.
am incercat sa dezactivez modulul 3G sa ramana pe gsm.
4.
in momentul in care este pe gsm tot cu carte orange (bineninteles) sunt probleme de apelare. eroare de conectare. din5 incercari formeaza apelul.
daca il trec pe 3G nu este nici o problema in apelare…!

este ok?

Dar de ce vrei sa il tii in 2g? Nu este normal ar trebui sa vorbesti cu orange sa incerci sa schimbi simul sau chiar telefonul. Eu am un 3g deblocat din fabrica tinut in 2g doar in vdf si merge perfect, cind il trec in 3g apare o interferenta ( au confirmat si alti in situa mea ca au aceeeasi problema). Parerea mea este ca iphone 3g fiind lansat de apple in asa mare secret, fara a fi pus la dispozitia companiilor de telefonie inainte cu citeva luni de lansare pentru testare, retelele de tel mobile nu recunosc aparatul / chipul bine si de aceea sunt probleme.

In cazul orange RO, s-ar putea sa fie o problema particulara cu aparatul. Ce firmware ai?

Semnătură 

Alin - id ym alinescu2003

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRank
Jr. Member

firmware = 02.08.01
sincer chiar nu am chef si timp de alergaturi…!
2G = consuma bateria mai putin…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRank
Jr. Member
schubert - 27 August 2008 01:31 PM

firmware = 02.08.01
sincer chiar nu am chef si timp de alergaturi…!
2G = consuma bateria mai putin…

Ala este firmware modemului. Uitate la version 2.0 probabil. Incearca sa il updatezi prin itunes la 2.0.2 si vezi cum merge.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRank
Jr. Member

scuze.
2.0.2 (5C1)
si la cat vorbesc eu pe telefon, este mereu cald si stau cu el in priza non stop…!

[ Modificat: 27 August 2008 01:41 PM de schubert ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRank
Jr. Member

Da intradevar, pe 2g tine mai mult bateria ( stiu si din proprie experienta eu fiind nevoit sa il tin in 2g), sugestia mea este oricum sa semnalezi problema la orange. Fara feed back de la utilizatori/ clientii lor, nu au cum sa schimbe ceva.

Din pacate telefonul fiind blocat, nu pot sa faci un test cu sim de alta retea, eu am facut cu al meu si pe rds de exemplu nu am nicio problema pe 3g, cum am in vdf. In roaming nici atit.

Oricum este prima data cind aud de probleme in 2g la acest iphone. La prima generatie mai erau, dar la asta nu am auzit ( ma refer la utilizatori de afara).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Chicago
Macuser din: 05.10.07
schubert - 27 August 2008 01:09 PM

sunt curios cine a mai intalnit aceasta problema.
din motivele mele am incercat sa dezactivez 3G de pe iPhone.
si surpriza. in modul 2G nu se pot efectua apeluri decat rar, unul la 5 incercari. trecand in modul 3G imediat.
cum se explica acest fenomen? odata cu deblocarea iPhone-ului mai apar aceste erori de conectare?

multumesc

incearca faza cu “airplane mode” cica de cele mai multe ori se rezolva…..mie mai imi face figuri cateodata tot asa tre’sa-i dau retry de 4-5 ori ca sa pot sa apelez sau sa-i fac smecheria cu “airplane” si se rezolva….uite ca zice si aici:
http://gizmodo.com/5041479/apples-iphone-3g-fix-turn-airplane-mode-on-and-off

Semnătură 

Cu respect..G.
iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRank
Jr. Member
giorgioromany - 27 August 2008 02:55 PM
schubert - 27 August 2008 01:09 PM

sunt curios cine a mai intalnit aceasta problema.
din motivele mele am incercat sa dezactivez 3G de pe iPhone.
si surpriza. in modul 2G nu se pot efectua apeluri decat rar, unul la 5 incercari. trecand in modul 3G imediat.
cum se explica acest fenomen? odata cu deblocarea iPhone-ului mai apar aceste erori de conectare?

multumesc

incearca faza cu “airplane mode” cica de cele mai multe ori se rezolva…..mie mai imi face figuri cateodata tot asa tre’sa-i dau retry de 4-5 ori ca sa pot sa apelez sau sa-i fac smecheria cu “airplane” si se rezolva….uite ca zice si aici:
http://gizmodo.com/5041479/apples-iphone-3g-fix-turn-airplane-mode-on-and-off

Da te rog sa incerci sa ne spui si noua, desi Gizmodo se refera la lipsa semnalului in 3g prin state. Situatie care paradoxal in Romania nu s-a plins nimeni pina acum cu iphone 3g?!!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca/NY
Macuser din: 19.02.08

Orange in foarte multe locatii din tara suge pe 2g, si e normal comportamentul care-l are la tine.

Florin

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRank
Jr. Member

Se stringe cercul de suspecti. Antena telefonului se pare ca este ok. Mai ramin chipul, firmware si retelele.

http://arstechnica.com/journals/apple.ars/2008/08/27/iphone-3g-antenna-blameless-in-reception-deaths

http://gizmodo.com/5042721/iphone-3g-antenna-re+tested-with-problem-phone-still-nothing-wrong-with-hardware

[ Modificat: 28 August 2008 01:10 PM de alin79 ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRank
Jr. Member

este o idee, am testato… nu imi este concludenta aceasta idee, daca este rezolvata…
eu de unde stiu cand vrea cineva sa ma sune, sii ii spune ca am telefonul inchis, cu toate ca am semnal maxim.???

no comment…!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca/NY
Macuser din: 19.02.08

pentru ca orange e de [cenzurat].

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRank
Jr. Member

revin cu noutati despre iPhone si operare in 2G
se pare ca toti colegii care se afla intr-o anumita zona a bucurestiului si folosesc 2G au probleme la conectare…. si la primire apel.
ieri am fost prin bucuresti si a functionat struna telefonul…!
la noapte plec in delegatie 3 zile… sibiu - timisoara si arad… si revin cu detalii!
se pare ca iPhone nu are nimik….

ci orange…!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRank
Jr. Member
schubert - 28 August 2008 03:18 PM

revin cu noutati despre iPhone si operare in 2G
se pare ca toti colegii care se afla intr-o anumita zona a bucurestiului si folosesc 2G au probleme la conectare…. si la primire apel.
ieri am fost prin bucuresti si a functionat struna telefonul…!
la noapte plec in delegatie 3 zile… sibiu - timisoara si arad… si revin cu detalii!
se pare ca iPhone nu are nimik….

ci orange…!

Si eu care speram ca pe Orange sa mearga mai bine decit VDF. RDS putin l-am testat si a mers bine 2g/3g. La primire apel ce probleme au?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRank
Jr. Member

in sensul, ca cel ce ma suna prieste mesajul ca am telefon inchis sau nu este in aria de acoperire, ori intra casuta postala cine o are activata…
semnalul fiind maxim mai mereu…
vechea problema orange…!

Semnătură 

3 din 5
3