La 50$ si daca vine in colet prin posta normala (nu dhl sau alti curieri care calculeaza totul automat si iti trimit factura acasa) nu vei plati nimic la vama. Limita legala este de 22EUR (33$) dar crede-ma ca pana la 90-100$ nu o sa iti zica vamesul nimic.
Acum tocmai din SUA vrei doar un iPod Shuffle?
La acei 50 de usd mai adauga taxele (cam 4 usd).
Daca-l trmiti prin USPS te ajunge foarte putin (daca nu declari coletul cu valoare - valoarea declarata e valoarea cu care vei fi despagubit in caz ca iti pierde sau deterioreaza coletul).
Valoarea e foarte mica ca sa merite efortul de a-l lua de acolo si trimite prin curierat. La Noumax e 175 lei!
Cat poti castiga dupa toata chestia asta… maxim 30 de lei sa zic!
mersi fratilor, din america pt ca primesc 100 de bucati de la unchiul meu care lucreaza in domeniu (pt o bucata normal ca nu se merita) de aceea vroiam sa stiu, deci cam 9,5 $ hmmm
mersi fratilor, din america pt ca primesc 100 de bucati de la unchiul meu care lucreaza in domeniu (pt o bucata normal ca nu se merita) de aceea vroiam sa stiu, deci cam 9,5 $ hmmm
pai pentru 100 de bucati trebuie sa platesti vama. Trebuie sa ai acte pe produse de pe urma carora se stabilesc taxele la vama.
In caz contrar, puscaria e aceeasi pentru cei care fac contrabanda cu tigari, pantofi sau…iPod-uri!
Vezi ca daca se supara cineva pe tine, te poate si trage “in jos”. Altii platesc taxe, licente de comercializare.
Nu poti veni tu cu “blugi” de la “turci”... sa le vinzi prin cartier!
acte am pe ele, si le voi da cuiva sa le comercializeze in magazin urmand el sa faca licentierea pt a le vinde, cam cat ar costa vama ? nu le vand prin cartier stai linistit
Normal. E ilegal faptul ca vrei sa vinzi (legal) niste produse asupra carora IRIS (probabil) are exclusivitate in Romania de la Apple. Daca erau 1-2-5 iPod-uri si le dadeai prin cartier, pe forumuri sau pe okazii, nu era nimic dar cu stilul de afacere pe care vrei sa-l faci eu zic ca esti pe teren minat.
Normal. E ilegal faptul ca vrei sa vinzi (legal) niste produse asupra carora IRIS (probabil) are exclusivitate in Romania de la Apple. Daca erau 1-2-5 iPod-uri si le dadeai prin cartier, pe forumuri sau pe okazii, nu era nimic dar cu stilul de afacere pe care vrei sa-l faci eu zic ca esti pe teren minat.
Acum hai sa fim seriosi, Iris o avea exclusivitate, dar de atata exclusivitate ce au se vand ipoduri prin Carrefour si alte magazine, aduse direct de afara. Diversitatea si concurenta ne ajuta pe noi sa avem de unde alege si conduc la preturi mai bune. Eu zic sa nu ii mai slavim atat, ca nu ne da nimeni de la Iris nimic gratuit…Atat timp cat omul are acte de provenienta, plateste vama si TVA la ele, are voie sa la puna in vanzare in orice magazin, cu prevederile legale de oferire de suport, garantie, etc.
Treaba e așa:
- Dacă o firmă românească vrea să cumpere cu factură produse Apple de la Apple din US este refuzat politicos și trimis la I.R.I.S.
- Dacă o firmă românească cumpără produse Apple de la o altă firmă americană care le cumpără de la Apple și Apple/I.R.I.S. află de asta:
- - Firma americană o să aibă belele cu Apple deoarece în contractul de vânzare de la Apple scrie că nu are voie să le exporte;
- - I.R.I.S. și distribuitorii vor zâmbi dulce celor care vin cu echipamentele stricate în garanție la ei și îi vor trimite la firma românească importatoare pentru garanție.
Treaba e așa:
- Dacă o firmă românească vrea să cumpere cu factură produse Apple de la Apple din US este refuzat politicos și trimis la I.R.I.S.
- Dacă o firmă românească cumpără produse Apple de la o altă firmă americană care le cumpără de la Apple și Apple/I.R.I.S. află de asta:
- - Firma americană o să aibă belele cu Apple deoarece în contractul de vânzare de la Apple scrie că nu are voie să le exporte;
- - I.R.I.S. și distribuitorii vor zâmbi dulce celor care vin cu echipamentele stricate în garanție la ei și îi vor trimite la firma românească importatoare pentru garanție.
Sunt de acord aici. Nu este de ajuns să se plătească TVA, vamă, şi să ofere garanţie (nu ştiu ce tip de service ar oferi dar..).
Sunt şi anumite licenţe de comercializare. Sunt nişte standarde de calitate pe care nu le poţi garanta - iar legea cere asta. (degeaba scrie pe produs Apple dacă produsele nu se vând sub egida Apple).
Într-o altă ordine de idei, nu poţi vinde un brand fără acordul proprietarului de brand.
Spre exemplu, dacă ar există o reprezentanţă a brand-ului Levi’s, această reprezentanţă trebuie să comercializeze produsele propuse de compania Levi’s.
Nu este ok (legal) să vii din State cu o pereche de jeansi Levi’s (cumpăraţi dintr-un magazin Levi’s din State) şi să vinzi produsul în reprezentanţa din România.
Chiar dacă aceste 100 de ipod-uri ar fi comercializate printr-o reţea autorizată Apple, tot nu ar fi ok, pentru că ele nu apar în baza de date a reprezentanţilor Apple în România (IRIS) şi ar fi… evaziune fiscală?
Că lucruri de genul acesta se întâmplă... asta este!
Un exemplu care confirma regula ar fi iPhone 2g care s-a vandut in multe magazine de la noi adus pe piata gri (taxe platite dar import ilegal). Acolo insa nefiind un produs pe care si reprezentantul Apple il aducea pe piata nu s-a facut nimic si oricum IRIS nu ar fi avut forta necesara sa se lupte cu toti.
Cu iPhone 3G cred ca treaba va sta altfel dat fiind faptul ca este implicata si una dintre cele mai mari companii din Romania (Orange) si nu cred ca o sa-i lase pe anonimi gen cel.ro, mediadot, marketonline si cine mai vreti voi sa le strice afacerea.
Bun exemplul dat cu iPhone 2G!
Dar eu cred că Apple s-a complăcut în ipostaza în care produsele erau vândute dar nu autorizată vânzarea lor de către ei.
IRIS în România nu a luat iniţiativă probabil şi din cauza faptului că Apple nu a făcut mare caz pe tema asta.
Iar dacă la noi să zicem legile nu se aplică, de ce în State nimeni nu a avut de suferit din vânzarea, decodarea iPhone 2G? Au fost şi sunt site-uri în SUA care comercializau iPhone 2G decodate, aveau sediu în State… nu le-a închis nimeni site-ul, nici conturile bancare, şi nici activitatea nu le-a fost restricţionată în niciun fel.
sa fie multe si ieftine si pe toate drumurile. cand o avea apple la noi 200 de reprezentante atunci sa comenteze. pana atunci, mucles. sau nu suntem price driven?