iDVD nu imi scrie pe DVD…..HELP!
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Pitesti
Macuser din: 14.12.05

Am o mare problema. Imi fac proiectul in iDVD..totul merge Ok…cand l-am terminat shi incerc sa dau Burn nu merge..M-am gandit ca poate sunt DVD-urile proaste dar se pare ca nu e asta…am incercat o gramada de marci diferite si e tot la fel..nu vrea sa scrie shi pace. Ma poate ajuta cineva ?...macar cu o explicatzie… Sau daca nu exista nici o explicatzie poate putetzi sa imi spunetzi un alt soft care sa faca meniuri de DVD. Merci v-am salutat.

Semnătură 

“Baietzii buni n’are noroc, da’ nici femeile nu ie oameni..”

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

da mai multe date… ce inseamna ca dai burn si nu merge?
e dezactivata optiunea? se blocheaza procesul? sau ce?

ce masina ai? esti sigur ca ai scriitor de dvd?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

in primul rand DA…normal ca e DVD writer… Folosesc Power Mac G5. Shi problema e optiunea e activa dau burn imi cere DVD…shi apoi imi spune sa introduc un disc gol…shi da sunt sigur ca discul era gol…de fapt discurile ..ca am incercat o gramada.. indiferent ce ii fac nu imi recunoshte ca introduc un DVD gol..

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 25.03.06

incearca sa arzi si cu alt program… nu ma refer la proiectul tau, alte date pe un RW ...ma gadesc ca e posibil sa fie de la iDVD incearca sa-l reinstalezi…bineinteles,salveza-ti proiectul

Semnătură 

you can destroy the evidences, but you can’t destroy the memories.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

O fi faza aia cu iDVD-ul vechi care nu recunoaste decat DVD-burnerele originale cu care vin computerele Apple?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

daca e faza cu iDVD-ul care nu recunoshte dect DVD originale atunci e cam nasol…iar de reinstalat..nu am kitul.. Mai exista vreun alt soft care sa faca meniuri de DVD?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Ma refeream la DVD-burnere originale, nu la discuri DVD. Ai instalat cumva vreun DVD-writer care nu provine de la Apple?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

a….nu,nu am instalat…e DVD-writer-ul lui original

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Stai usurel, ca se rezolva.
1.In primul rand incearca sa construiesti o imagine, nu sa arzi un disc: File > Save as disc image. Pe care apoi o poti arde cu Toast, Disk Utility etc.
2. Vezi daca ai totul OK in proiect: Project > Project Info. Sa fie totul pe verde, cu bifa de OK peste tot.
2b. Recomandarea mea este sa setezi iDVD asa: Preferences > Projects: PAL (evident) si Encoding: Best Quality.
3. Daca tot mai ai erori, fa asa:
- deschide Font Book si oriunde vezi un punct langa un font, selecteaza-l si da-i Edit>Resolve Duplicates; fa asa la toate.
- inchide iDVD si sterge-i preferintele ( e un fisier “com.apple.iDVD.plist”, il gasesti tu)
- deschide iDVD si refa-ti setarile din preferinte, si apoi Advanced > Delete encoded assets.

Ar trebui sa-ti mearga, daca nu mai zi aici (dar spune ce versiune de Mac OS X ai si ce de iDVD).
Ai cumva instalat vreun Flip4Mac? Daca da, ce versiune?

edit: da, Toast face si meniuri de DVD, dar nasoale, nu se compara cu iDVD