HELP ! o problema de finete -management de culori
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 14.10.05

Am nevoie de un sfat in urmatoarea problema:
Detin mai multe printere minolta bizhub color(c250 si c550). Primesc de la diferiti profesionisti file in pdf (si nu numai, jpg, etc) pentru print. De regula ele sunt facute in Indesign sau Quark pe Mac. Dupa ce printez imaginea(imaginile) ies inchise la culoare!!! Am printat si de windows si de pe mac, fara diferente!
O observatie utila: Pdf-urile(imaginile caci despre ele e vorba) apar la fel de inchise(aproape identic cu ceea ce iese pe printere) la mine pe mac (minimac sau powerbook G4) in schimb la sursa unde au fost produse nu apar inchise ci sunt “frumoase” deschise, luminoase.(am incercat sa printez cu diferite profile de culoare dar fara efect).
Poate ma ajuta cineva sa fac setarile necesare.
Va multumesc anticipat

Semnătură 

NUMAI MAC !!! Sa-si manance altii nervii cu windows! tongue rolleye tongue rolleye

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.12.07

Inainte de a face orice trebuie sa vezi de ce la sursa sunt “luminoase” si la tine asa cum sunt. Nu esti sigur deocamdata ca e o problema de imprimare.

A

Semnătură 

PowerMac G4
Macbook White 2.16
iPhone 3G/16GB

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

În primul rând managementul de culoare trebuie reglat cum trebuie pe computerele celor care fac acele fişiere PDF. Afişarea unor culori vii nu înseamnă că aşa trebuie să iasă (de obicei culorile saturate sunt caracteristice RGB-ului). Printerele tale au ceva profile de culoare? Dacă da, dă-le clienţilor să facă un soft proof pe baza lor.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

...ma enerveaza faptul ca nimeni nu iti arata nimic. Monitorul l-am calibrat cu ajutorul softului incorporat in mac:system preferences/displays/colors/calibrate. Dar la mine pe monitor imaginile se vad ma intunecate sa nu vorbim de printare. La sursa totul se vede bine. La tiparirea pe imprimatele lor totul “iese bine” .

[ Modificat: 24 August 2008 11:06 PM de avrams ]
 Semnătură 

NUMAI MAC !!! Sa-si manance altii nervii cu windows! tongue rolleye tongue rolleye

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ha ha ha! Asta inseaman ca lantul lor asa e calibrat! Deci, daca la tine se vede intunecat, asta inseamna ca ei au “luminat” profilul, ca sa iasa ca pe imprimanta!
Intrebare: la tine ies documentele asa cum le creezi?
Exista o solutie: Inainte sa deschizi pdf-urile, umbla la preferintele Acobatului! Iata cum!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

La mine se vad intunecate dar daca le “deschid” in photoshop ies bine. Problema e ca mie imi vin documente din mai multe parti si toate sunt “intunecate”.
Oricum merci de pont. Am sa le incerc.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

E clar ca ai nevoie de o calibrare profesionala! Apoi creezi un profil lant (ecran / imprimanta) si va fi bine.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

...sper ca cineva sa ma lamuresca “babeste” ce sa fac?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Dragul meu, alege UN PROFIL DE CULOARE VALABIL pentru Acrobat! Sa nu fie WEB, sa fie CMYK! Cum sa te ajutam daca nu stim cum e configurat la tine?
Babeste: Deschizi acrobatul, apoi preferintele, Color management.
Alege Europe Prepress, Coated Fogra (27 sau 39). Engine: Adobe sau Apple CMM. Ar trebui sa mearga.
Abia dupa aia deschizi documentele altora.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

ok si incerc si asa eventual va scanez cum iese si postez pe site pdf-ul original.

Semnătură