Ca mai toti de pe aici, asteptam cu nerabdare aparitia Iphone-ului de la Orange.
Iata ca a venit si la fel de asteptat a fost si pretul lui, insa de data asta Orange a intrecut masura.
Voi scrie pe larg ce si cum si va rog sa iertati romanul ce va urma.
Astfel desi in State Iphone-ul incepe de la 200 de dolari, aici la Orange la liber Iphone-ul 3G costa 600 de euro. Nimic neasteptat din moment ce in Romani inca telefoanele de 1 dolari sunt telefoane “de carton”, pe care probabil nimeni nu si le doreste, nu e cazul sa spun ca afara mai toate telefoanele sunt 1 dolar.
in fine ce ma deranjat pana peste masura este faptul ca cei de la orange au totusi un pret de oferta la Iphone-ul de 8giga cu abonament pe 2 ani de 59 de euro pe luna, la doar 179 de euro.
Deci faci abonament de 59 de euro pe luna, ai internet si alte lucruri in abonamentul asta mare si platesti 179 de euro pentru Iphone 8 giga.
Toate bune si frumoase, am zi uite domne in sfarsit un lucru bun, eu care am abonament orange de prin 94 de cand s-a infiintat Dialogul voi putea lua la fidelizare un iphone de 8 giga la 179 de euro sau un pic mai mult probabil cu prelungirea contractului pe inca 2 ani, asa cum luam toate telefoanele de pana acum din oferta Orange.
Dar se pare ca nu e asa, am mers la orange am intrebat, angajatul Orange s-a uitat pe o lista si mi-a comunicat pretul de fidelizare in cazul meu - 469 de euro cu prelungirea contractului pe 2 ani. what the f..k!
Nu se poate imi zic, de ce sa fie asa, eu am abonament de 60 de euro pe luna, cu un euro mai mult decat oferta lor la abonamentul de 59 de euro, ar trebui sa platesc tot in jur de 179 de euro, ca doar platesc abonamentul asta de 14 ani, nu de ieri nu de acum o luna….de 14 ani.
Dar mi se spune ca asta e oferta si daca imi convine bine daca nu nu. Ba mai mult, ca sa scrie PROST cu litere mari pe contractul meu de abonat, ma mai interesez si aflu ca daca as face abonament minim de 3 euro si as achizitiona un Iphone 8 giga, pretul lui ar fi 449 de euro, deci cu 20 de euro mai putin decat as plati eu, Prostul care sunt abonat la ei timp de 14 ani si care platesc minim 4 milioane de lei factura pe luna, ca mai putin nu am platit niciodata, fiind un abonament pe firma.
Ca o concluzie - abonament 3 euro pe luna timp de 2 ani - 449 de euro
abonament de 59 de euro pe 2 ani - 179 de euro
abonament de PROST pe 14 ani si cu continuitate pe inca 2 - 469 de euro???
Poate voi intelegeti mai bine ca pe mine chiar ma depaseste FIDELIZAREA clientilor oferita de ORANGE ROMANIA ??? efectiv nu inteleg de ce dracu am platit eu timp de 14 ani facturile alea, sa am acum un pret mai mare cu 20 de euro decat unul care se aboneaza acum cu abonament de 3 euro pe luna???? si de e pretul ala la abonamentul de 59 de euro si eu nu il pot avea cand platesc 60 de euro minim pe luna??? in conditiile in care abonamentul de 59 de euro este mai ok decat ce am eu acum (are in plus pachet de date si internet incluse)???/
Ce m-a facut sa-mi dau seama ca totusi traim in ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL - sa ma scuze DOMNUL BADEA, ca-l citez, este aroganta si nesimtirea cu care am fost tratat telefonic de angajatii ORANGE.
IN prima faza m-au pus sa astept cam juma de ora cu totul pentru ca efectiv nu stiau ce raspuns sa-mi dea, ca mai apoi o doamna Liana Susu, cica superior Orange Romania din cadrul serviciului 411, mi-a tot explicat ca daca imi convine bine daca nu nu si ca citez: “nu sunt singurul abonat de 14 ani la Orange si nici nu am platit facturile cu titlu de donatie” - asta chiar m-a scos din sarite.
Chiar nu se poate asa ceva intr-o tara care se vrea europeana, si nu mai vreau sa suport un astfel de tratament din partea unei companii care ar trebui sa aiba alte principii vis-a-vis de clientii sai, mai ales ca nu sunt chiar cel mai “oarecare” client.
Am facut o petitie scrisa, le-am trimis-o prin fax asa cum mi-a recomandat duduia de mai sus, voi merge in audienta daca imi vor acorda una, daca nu sunt dispus sa fac petitie la Consiliul Concurentei, la Protectia Consumatorului, la un Forum European ceva, desi stiu ca nu am sanse cu asa o companie insa mi s-a pus pata si chiar vreau sa dau in presa scrisa aceasta nesimtire fara margini si cred ca aici voi reusi ceva.
Efectiv nu se mai poate.
Daca aveti si alte idei cu privire la modul cum ar trebui sa procedez, eventual daca exista si un avocat pe forum care ma poate sfatui, sunteti bine veniti.
Va multumesc.
Iti inteleg indignarea, asa a patit si prietena mea, care, pe un abonament de firma destul de mare, a platit si ea mai mult pe aparat, decat acel posesor de abonament de 3 euro, adica eu. (unde mai punem ca optiunile de la fiecare abonament nu conteaza, de parca banii aia nu tot la ei s-ar duce)
Vreau doar sa precizez ca la liber in State e mai scump de 200. Poate stii, dar nu-mi e clar din interventia ta, caci faci analogia 200 dolari cu 600 de euro la noi.
Revenind la Orange: de mult sunt dezamagit de ei, numai ca am vrut eu neaparat iPhone 3G. Nu l-am vrut la suprapreturile de moment de pe macuser, okazii & co. si ma gandeam ca nici garantia nu strica, desi am planuri de jailbreak cu el
In fine, eu l-am cumparat la 559 pentru ca asa, pe intreaga perioda de 2 ani, platesc mult mai putin. Daca vrei, asa am luptat (desi e oarecum aiurea zis) impotriva lor, plus ca in loc sa activez optiunea de 12 euro plus TVA pentru 1GB de trafic si 500 sms-uri (eu nu le folosesc), am activat optiunea de 10 euro plus TVA cu 1,5GB de trafic. Si asta recomand tuturor sa faca: chiar daca dai mai mult pe telefon acum, per total iesi mai ieftin, plus ca ai mai mult trafic de net, ceea ce conteaza… ca in loc de sms-uri trimiti mii de mailuri… zic eu.
Stiam ca e un pic mai mult de 200 de dolari in state, dar nu cred ca e nicidecum 600 de euro.
trecand peste asta, repet le platesc de 14 ani de zile facturile luna de luna si m-am saturat sa ne calce in picioare ca pe niste nulitati. Nu au pic de respect pentru abonatii lor si cred ca trebuie creat un precedent. M-am saturat efectiv sa mai inghit monopolul asta de piata pe care il practica ei, si crede-ma ca as fi platit si 600 de euro pe tel daca stiau sa-mi vb la tel frumos, sau sa-mi ofer respectul cuvenit pentru un abonat cu care nu au avut probleme niciodata timp de 14 ani.
Acum e o chestie de principiu mai mult decat e bani si nu vad cum sa o rezolv altfel decat cum mi-am propus.
De mult e o problema de principiu… chair am vrut sa renunt la un moment dat la abonament, dar m-a oprit faza ca-i vechi numarul, ca-l stie toata lumea… dar sperante sunt, pentru ca in curand vei putea trece cu numar cu tot la altii… si sa vezi atunci un pic de concurente… de ambele parti sunt convins, dar macar, in teorie, vom fi noi mai castigati…
mersi pentru intelegere, dar chiar cred ca a venit momentul sa si facem ceva, macar idei???
cum naiba sa ii facem odata sa inteleaga ca nu se mai poate, Romania a evoluat si evolueaza constant si nu mai suntem dispusi sa la inghitim lor toate cacaturile. IN sf avem ocazia sa mergem in alte tari, sa vedem cum se misca lucrurile acolo, sa ne dam seama in sf cu ar trebui sa fie lucrurile in mod normal, si sa realizam ca noi suntem calcati in picioare cu o aroganta iesita din comun care bate spre nesimtire.
daca nu ma insel deja se poate trece cu numarul la alta companie, insa intrebarea este la care???? cam la toate e la fel tocmai pentru ca noi, romanii, inghitim tot [cenzurat] asta si ei ni-l baga pe nas cu forta din moment ce noi nu ripostam deloc ba mai mult inghitim cu capul plecat si privirea spasita. Nu e normal ce se intampla, in orice alta tara civilizata, primeamun mail oficial e la Orange in care ma anuntau ca a sosit Iphone-ul in Romania, si ma invitau la sediu lor pentru a-l incerca. Apoi ofertele, sa nu fiu pre optimist si sa spun ca erau de 1 dolar tel-ul la tipul meu de abonament, dar macar trebuia sa-l pot lua la pretul de oferta, respectiv 179 de euro.
referitor la trecerea numarului de vodafone la orange (ca exemplu), inca nu se poate caci la noi inca nu a fost votata legea.
in germania si numai se poate de mult.
atunci va fi batalie pe operatori se preturi, ptr mentinere.!
este binevenita
legea a fost votata se numeste portabilitatea numarului/number roaming/number portability ... tehnic se poate tine de o chestie care se numeste NGN ... si voda, orange, romtelepomu, rcs/digi au asa ceva ... dar mai ramane sa se faca si interconectarile dintre ngn-uri (care daca nu ma inseala pe mine memoria e cam facuta) ... oricum ... oamenii nu o sa fie prea curand de acord si o sa invoce intotdeauna motive tehnice pentru a nu da drumu prea repede la chestii de genul asta
chiar daca stau sa ma gandesc bine ar fi simpatica ideea sa ai linie de la romtelecom acasa si nr de voda pe linia aia )
schubert - 25 August 2008 09:14 PM
referitor la trecerea numarului de vodafone la orange (ca exemplu), inca nu se poate caci la noi inca nu a fost votata legea.
in germania si numai se poate de mult.
atunci va fi batalie pe operatori se preturi, ptr mentinere.!
este binevenita
Ideea e că operatorii de telefonie mobilă sunt mai interesați să câștige clienți noi, decât să le ofere bonusuri celor existenți. Din acest motiv ar fi ieșit mai ieftin să iei un iPhone cu abonament nou. Așa e și la alții, nu numai la Orange.
pe mine unul ma bate gandul sa-mi iau un iphone cu un card prepaid si sa ii fac unlock tot la orange dar momentan pretul mi se pare obscen ca sa nu zic mai mult
nu pot sa cred ca incercati sa le gasiti scuze.
Din pacate stiu ca e asa la toti ceilalti competitori, poate ceva mai fare sa fie la Cosmote ca sunt mai noi pe piata insa nu ma pot pronunta de bine ce am abonament doar la Orange si asta de 14 ani de zile.
Insa chiar si asa, asta nu este starea de normalitate, nu asa se procedeaza cu clientii fideli, intrebati oricunde in lumea asta si o sa vedeti ca nu e asa, poate useri din alte tari gen germania, austria, etc, pot sa ne confirme. Refuz sa cred ca asa trebuie sa te comporti cu un client fidel, si nu tre sa te intereseze ca oricum aduci altii noi.
Asta nu prea e adevarat, piata este destul de segmentata, majoritatea pietei e impartita intre Orange si Vodafone, iar o bucata mult mai mica intre ceilalti printre care se pare ca, Cosmote-ul a scos capul si chiar a inceput sa ia din bucata mare detinuta pana acum de Vodafone si Orange.
Prin urmare daca ar fi cum spui tu, ar insemna, ca in loc sa tina clientii fideli cu resurse cat de cat ok si la indemana, sa depuna un efort mult mai mare si mai costititor si sa faca campanii de captare a altor clienti din celelalte corporatii. E absurd, un exemplu concret ar fi urmatorul: se stie foarte bine ca decand au scos pe piata Cosmote-ul ofertele de cartele cu 1 milion de minute gratis, toata lumea a renuntat la cartelele reincarcabile orange sau vodafone si au cam trecut pe cosmote. Ar fi total ilogica pentru orange sau vodafone sa faca o campanie de recrutare a unor noi clienti in locul celor pe care ia pierdut in loc sa faca o oferta de fidelizare a propriilor clienti, de genul hai sa le dam si noi minute mai multe ca sa nu mai aiba motive sa plece, sa mrim perioada de gratie, and stuff. Asa se intampla peste tot in lume, se numeste piata concurentiala.
revenind, e ilogic sa isi lase clientii sa plece si sa faca campanii intregi de atragere a altora cand e mult mai ieftin si eficient sa-i fidelizeze pe cei pe care ii au. Stiu ca pare imposibil sa piarda clientii si ca nu se uita ei la un abonat de 14 ani ratacit pe un forum, insa daca toti ar lua masuri asa ca mine, iti garantez ca nu si-ar mai permite sa ne calce in picioare.
Insa asa merg lucrurile in romania, toti ne plingem insa nimeni nu are chef sa faca nimic, ba mai mult daca nu i se intampla lui direct chiar nu conteaza. Intr-un fel ne meritam soarta.
Cred ca cel cu care ai vorbit e incompetent. Eu am abonament flexibil de 30euro pe luna…cu prelungirea contractului pe 2 ani, iphone 8gb ma costa 290euro. Vezi la ei pe site. Cred ca multi de la orange nu stiu nici jumatate din cat stim noi despre iphone…A, si vezi ca trebuie sa iti activezi optiunea speciala ca sa ai pretul special…poate de aceea ti-a dat tie un mega pret. Mai incearca la alt operator, eu zic ca nu te taxeaza atat. Cu cine ai vorbit habar nu avea de oferta…
qwerx - pe mine unul ma bate gandul, asa la modul idealist si visator inocent, sa facem o asociatie si sa incercam o campanie de iluminare a celor care se duc si dau banii cu carca astora de la orange, care au pus niste preturi fraudulos de mari. Ar trebui sa facem banere in tot orasul, sa mergem la emisiuni tv, sa cominicam pe toate canalele sa miscam masele intr-un fel sau in altul, sa-si ia oringe-ul o mare teapa si sa vanda doar 20% din cat si-a propus, sa nu-si poata tine partea de contract cu apple-ul. sa vezi tu dupa cum si-ar schimba ei politica vis-a-vis de abonati, probabil ar fi un exemplu si pentru celelalte companii de telefonie si nimeni nu si-ar mai permite sa ne fure pe fata cu acte in regula, si probabil ca data viitoare cand s-ar intampla asta s-ar sesiza singuri cei de la protectia Consumatorului si de la Consiliul Concurentei.
Eu asa inteleg lucrurile si daca ar depinde doar de mine asa as proceda.
Corect tot ceea ce spui tu ... sunt multe chestii la care ar trebui sa ia lumea atitudine (si nu vb aici doar de telecom), insa de cele mai multe ori cand cineva ia atitudine in tara asta ... restul stau pasivi pe margine si se uita ceva de genul “uite si la nebunul asta cum isi macina nervii de pomana ... ce crede el ca realizeaza?”
hai sa-ti spun o mica poveste: am avut nevoie de doua abonamente de date si fax (transfer de date vechi de tot tip csd) pentru niste teste timp de o luna de zile. am fost nevoit sa fac un contract de 1 an pentru o luna de teste pana aici foarte tare. am fost insa plecat din tara o luna si am achitat la un momentdat doua facturi dintr-un foc prima cu intarziere a doua la timp. tipul de la casierie imi cere inca 50 RON ca sa imi reactiveze cartelele .. ii spun ca nu am nevoie de reactivare si ca o sa ii platesc (conform contract) factura pana la sfarsitul anului dar nu ii dau 50 de RON de pomana ... Rezultatul? nu am mai primit nici o factura de ce ? simplu orange a denuntat unilateral contractul si a renuntat la mine ca si client ok. wtf? cine e clientul asta de 2 x abonament csd de 7E ... un nimeni DOAR CA acum m-am dus sa-mi iau un iphone pe abonamentul de 3 euro ... si minune ... imi cer 500 RON garantie ca sa imi activeze contractul ... deci ... partenerul meu contractual ORANGE face ce-i trece lui prin cap (si cu explicatia de la un tehnic mai binevoitor ca ... “noi orange am vrea sa iti emitem facturi dar platforma de facturare ia datele din sistem iar cartelele fiind inactive nu are de unde sa te factureze) si uite asa dintr-o problema tehnica minora si care tine de ei nu de mine eu “clientul nostru d-zeii mamii lui” sunt pus la plata
cojocaru27 - 25 August 2008 09:44 PM
nu pot sa cred ca incercati sa le gasiti scuze.
Din pacate stiu ca e asa la toti ceilalti competitori, poate ceva mai fare sa fie la Cosmote ca sunt mai noi pe piata insa nu ma pot pronunta de bine ce am abonament doar la Orange si asta de 14 ani de zile.
Insa chiar si asa, asta nu este starea de normalitate, nu asa se procedeaza cu clientii fideli, intrebati oricunde in lumea asta si o sa vedeti ca nu e asa, poate useri din alte tari gen germania, austria, etc, pot sa ne confirme. Refuz sa cred ca asa trebuie sa te comporti cu un client fidel, si nu tre sa te intereseze ca oricum aduci altii noi.
Asta nu prea e adevarat, piata este destul de segmentata, majoritatea pietei e impartita intre Orange si Vodafone, iar o bucata mult mai mica intre ceilalti printre care se pare ca, Cosmote-ul a scos capul si chiar a inceput sa ia din bucata mare detinuta pana acum de Vodafone si Orange.
Prin urmare daca ar fi cum spui tu, ar insemna, ca in loc sa tina clientii fideli cu resurse cat de cat ok si la indemana, sa depuna un efort mult mai mare si mai costititor si sa faca campanii de captare a altor clienti din celelalte corporatii. E absurd, un exemplu concret ar fi urmatorul: se stie foarte bine ca decand au scos pe piata Cosmote-ul ofertele de cartele cu 1 milion de minute gratis, toata lumea a renuntat la cartelele reincarcabile orange sau vodafone si au cam trecut pe cosmote. Ar fi total ilogica pentru orange sau vodafone sa faca o campanie de recrutare a unor noi clienti in locul celor pe care ia pierdut in loc sa faca o oferta de fidelizare a propriilor clienti, de genul hai sa le dam si noi minute mai multe ca sa nu mai aiba motive sa plece, sa mrim perioada de gratie, and stuff. Asa se intampla peste tot in lume, se numeste piata concurentiala.
revenind, e ilogic sa isi lase clientii sa plece si sa faca campanii intregi de atragere a altora cand e mult mai ieftin si eficient sa-i fidelizeze pe cei pe care ii au. Stiu ca pare imposibil sa piarda clientii si ca nu se uita ei la un abonat de 14 ani ratacit pe un forum, insa daca toti ar lua masuri asa ca mine, iti garantez ca nu si-ar mai permite sa ne calce in picioare.
Insa asa merg lucrurile in romania, toti ne plingem insa nimeni nu are chef sa faca nimic, ba mai mult daca nu i se intampla lui direct chiar nu conteaza. Intr-un fel ne meritam soarta.
Nu inteleg ce aveti atat cu Orange. In SUA e mai bine? $200 pe iphone si $120/luna abonament timp de 2 ani…cu ce e mai ieftin?? Dimpotriva, eu il vad mai ieftin la noi ca la ei, doar ca la noi se ofera mai putin de acei 59 de euro.