despre asta vb si eu, si asta cred eu ca e exact genul de rasplata pe care ne-o meritam pentru ca stam linistiti si ne lasam calcati in picioare, si nu ma refer la noi doi aici, si nici la cei x noi, ci la fix aia care se amuza de scandalul asta si se uita cam ca la cronica carcatosilor fara sa vada profunzimea lucrurilor si ca non reactia lor o sa se intoarca impotriva lor mai devreme sau mai tarziu.
Pacat.
Mai…eu am sunat de 7 (sapte) ori la Orange pana sa imi confirme pretul.
209 Euro pentru iPhone de 8Gb cu prelungirea contractului pe 2 ani. Daca vreau sa prelungesc pe 1 an…intradevar ma jupoaie..aproape 500 Euro pentru telefon.
Am abonament de 45 Euro + tva la ei.
Sunt multi incompetenti acolo. Au pus un produs la vanzare fara nici cele mai elementare masuri de instruire a personalului.
Nu inteleg ce aveti atat cu Orange. In SUA e mai bine? $200 pe iphone si $120/luna abonament timp de 2 ani…cu ce e mai ieftin?? Dimpotriva, eu il vad mai ieftin la noi ca la ei, doar ca la noi se ofera mai putin de acei 59 de euro.
În SUA iPhone-ul de 8 GB costă echivalentul a 135 euro. La un abonament de $90 (= 61 euro) primești 900 minute naționale gratis, nelimitat seara și în weekend, plus convorbiri nelimitate pe mobil și trafic de date nelimitat. La abonamentul de $120 (= 81 euro) ai minute nelimitate peste tot și trafic nelimitat. Ți se pare că la noi e mai ieftin?!?
Ne-ar fi dat si noua unlimited daca aveam dinainte chestia asta. La Americani este de mult optiune de unlimited texting/minutes. La noi, de-abia iti da 100msg in retea si 90 nationale. Acum cu optiunea speciala de iphone, iti da numarul infim de 500 de mesaje.
In fine, eu l-am cumparat la 559 pentru ca asa, pe intreaga perioda de 2 ani, platesc mult mai putin. Daca vrei, asa am luptat (desi e oarecum aiurea zis) impotriva lor, plus ca in loc sa activez optiunea de 12 euro plus TVA pentru 1GB de trafic si 500 sms-uri (eu nu le folosesc), am activat optiunea de 10 euro plus TVA cu 1,5GB de trafic. Si asta recomand tuturor sa faca: chiar daca dai mai mult pe telefon acum, per total iesi mai ieftin, plus ca ai mai mult trafic de net, ceea ce conteaza… ca in loc de sms-uri trimiti mii de mailuri… zic eu.
Unde ai gasit optiunea asta?
Am cautat pe tot site-ul o alternativa la optiunea de 12 euro si tot ce-am gasit e acel abonament 3g cu 22 euro si 50MB.
[ Modificat: 25 August 2008 11:09 PM de andreimg ]
este abonament de date dedicat, cauta acolo. Nici eu nu stiam, dar abonamentele de net vandute de orange pentru laptopuri si nu numai merg si pe abonamentele de voce…
Cojocaru27 dar tu esti pe contract re-inoit de curand cu ei sau care e faza?
In USA a fost ceva de genul…abonatii care au facut deja upgrade la telefon in ultimul an si nu se mai califica la discount trebuie sa plateasca 400 in loc de 200.
dar acolo daca ei fac reclama pe 179 cu abonament de 59 nu inteleg de ce nu respecta…..ai mai primit vreun telefon cand ti-ai reinoit contractul ultima oara?
sau ce te opreste sa schimbi actualul contract in minim de 3 euro si sa dechizi altul nou pe oferta de iPhone 179….adica daca vor sa joace sah pune-te pe treaba.
concret care este justificarea lor conform careia tu nu te califici la acea oferta?....daca tu te oferi sa-ti prelungesti contractul….care este criteriul la care tu nu te califici? Stiu pe cineva in aceeasi situatie care re-inoise deja contractul anul acesta si si-a folosit fidelizarea la un Nokia…..poate asta e si cazul tau…..dar pe o alta discutie din forum cineva spunea ca si-a prelungit contractul si a platit 179….deci oferta care o doreai si tu si cazul asemanator cu al tau adica client vechi…
Nu inteleg ce aveti atat cu Orange. In SUA e mai bine? $200 pe iphone si $120/luna abonament timp de 2 ani…cu ce e mai ieftin?? Dimpotriva, eu il vad mai ieftin la noi ca la ei, doar ca la noi se ofera mai putin de acei 59 de euro.
In SUA e 70 pe luna! cel mai mic si ai 450 de minute si trafic de date nelimitat.
Nu este niciun abonament de 120!!
Sunt de 70, 90, 110 si 130!
Felul in care ai atasat poza… , alta metoda nu ai gasit?
pentru ca vad ca multa lume vorbeste pe aici ... vehiculeaza preturi si alte asemenea ... comparatii intre state si romania ...
well ideea e cam asa. in pretul unui apel cam 75% este pretul de interconectare cu alte retele. dupa un calcul matematic destul de complicat un operator isi fixeaza preturile pentru apeluri in reteaua proprie si pentru alte retele in asa fel incat sa iasa in profit. chestia e destul de simpla, atata timp cat ai deja o retea matura, stabila, destul de bine proportionata in privinta traficului si ai avut o planificare a frecventelor buna de la inceput poti sa oferi trafic gratuit la un tarif “flat fee” la americani se practica ceva de genul “unlimited local calls” ceea ce s-ar traduce prin apeluri nelimitate in reteaua proprie a operatorului. la noi nu s-a ajuns inca la asa ceva. O alta chestie care cred ca ar trebui mentionata ... o mare parte din apelurile de voce sunt redirectionate pe date (voip) ... iar la americani s-a impus din start o chestie NU EXISTA TAXE SI COSTURI de interconectare intre retele in ceea ce priveste traficul IP / date
una peste alta cred ca in europa se fac averi imense de catre operatori pe baza costului minutului de apel iar cand vine vorba de roaming ... nu mai vorbim.
oricum ca fapt divers banuiesc ca orange putea sa faca ceva de genul voda - iphone gratis la pachet de date ... nu de alta dar ... trafic de date la “marea masa” de utilizatori nu exista. ideea cu 3G-ul este foarte buna atata timp cat ai “content” pentru 3G. in ro ai date pentru cativa corporate, 20 de pitzipoance si cocalari cu messenger pe mobil ... si cativa pasionati ca noi. in rest pauza. daca vrei sa faci bani din 3g tre sa ai si content ... iar in ro nu exista. nu exista site-uri optimizate nu exista servicii. pentru interesati aruncati un ochi prin japonia - betting online, jocuri online, comunitati online, etc online. orange ... ca sa contracareze lipsa profitului ulterior de pe telefoanele astea baga un pret mare de achizitie si pe gat niste pachete foarte costisitoare pentru ca stie ca daca ar da telefonul la 2 lei ... ar avea o medie de 200 de minute lunar per iphone (chiar sunt curios daca nu o sa apara si baietii BEEP ... am iphone dar nu am bani de credit)
asta e tara, astia sunt oamenii ... tre sa suportam si sa platim “luxul” de a trai in romania
PS: sa ma anunte si pe mine cineva cand o sa ajunga iphone la 500E ca-mi iau si eu
Dupa ce m-am uitat bine ce ofera astia de la Orange, am facut un tabel rapid. Sper sa fie de ajutor.
Partea interesanta: Daca ai abonament peste 15 euro si pana la 31, e mai avantajos sa iei optiunea dedicata de 12E fara TVA.
Cu orice al tip de abonamnet iesi mai ieftin daca iei optiunea Internet unlimited start cu 10E fara TVA.
Daca ai abonament sub 10E, si-ti iei cu abonament nou, castigi doar 20E cel mult.
Daca il iei de pe Web Shop, asa cum apare la ei, nu conteaza daca iei optinea de 12E ca platesti 469, respectiv 559 euro pentru 16gb cu TVA.
S-ar putea sa fie o eroare de la ei asta.
Dupa ce m-am uitat bine ce ofera astia de la Orange, am facut un tabel rapid. Sper sa fie de ajutor.
Te-ai străduit mult, asta e adevărat, dar nu a susţinut nimeni că nu este inteligibilă oferta Orange, ci că ceea ce vezi pe site diferă de ce ţi se prezintă la magazin.
Adică vii cu calculele de acasă, şi constaţi la ei că... dai peste nişte tâmpiţi care au un sistem “mârşav” de a atrage clientul în magazin!
Şi pentru că sunt convins că cei de la Orange (pe segmentul iPhone 3G) analizează feedback-ul de pe acest forum (în special din acest post să zicem), le arăt degetul mijlociu (pentru oferta iPhone 3G în România)... - deşi degetul e ridicat “în sus”, feedback-ul e negativ dhaa
Am auzit de aceasta optiune ( taxa pe prostie) as numi-o eu de la orange 100 eur pentru deblocare iphone 3g pentru toate retelele, insa nu va o recomand in general, si in special daca aveti de gind sa folositi iphone 3g in reteaua vodafone, sunt probleme mari pe 3g-voce, iphone 3g nu sunt compatibile cu reteaua vodafone 3g sunt interferente cam la 30-40% din apelurile primite/date si nu aude vocea de loc, trebuie terminata convorbirea si reluata dupa citeva secunde.