3 din 8
3
IPhone 3G - Orange Romania
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 07.03.08

Pai incepand cu Dialog prin 1994, si apoi la Orange odata cu transformarea Dialog in orange. Am avut doua abonamente sau chiar trei la inceput la dialog, aveam eu tata si mama, abonamente individuale, apoi dupa un an le-am trecut pe firma, si dupa ceva timp cand au aparut abonamentele de grup, am facut un grup care la inceput costa peste 100 de euro iar de ceva timp acest grup a fost restrans la 60 de euro pe luna. Cam asta e istoricul asa foarte in mare. IN prezent sunt 5 Sim-uri, deci 5 numere pe acest grup, insa primele 3 numere s-au pastrat inca din 1994, d’asta nici nu am renuntat la aceasta companie pana in prezent, sa vedem ce o sa fie dupa ce o sa treci cu numar cu tot la orice companie doresti.

In rest, am fost aseara la orange in piata Victoriei si am asteptat cam 1 ora si jumate ca sa pot sa vb cu managerul de shop. Era foarte aglomerat, multi oameni care platesc pentru acest Iphone oricat, si spre uimirea mea, foarte multi reclamanti si chiar vreo 2 dintre ei aveau cereri depuse cu numar de inregistrare.
In fine am reusit sa vb cu managerul de shop, o tipa tinerica si foarte foare isteata, chiar se chinuia sa raspunda fiecarui reclamant in parte si pe un ton adecvat, pacat de astfel de oameni care isi irosesc talentul intr-o companie care nu da doi bani pe abonatii sai. Dupa o discutie de mai bine de jumatate de ora am reusit sa lamurim cate ceva, nu prea mult, si asta dupa ce a fost sunat si directorul de marketing si intrebat si rasintrebat, de catre manager caci eu nu am avut acces la acel numar, evident.
Ma rog, se pare ca s-a facut un studiu de marketing si dupa o perioada de timp de analiza a profitabilitatii pietei de cosum a abonatilor orange s-au facut aceste preturi la Iphone, bine calculate in functie de cat consum si profit si ce alti indicatori or mai fi avut ei, aduce fiecare tip de abonat in parte.
Astfel, cel mai bun abonat pentru ei este acest nou abonat care-si face un abonament tip “Iphone” de 59 de euro, acesta are cel mai bun pret la iphone de doar 179 de euro, deoarece va plati 59 de euro pe luna DAR va avea un abonament care include si trafic de date si internet.
Eu, care am un abonament de grup, cu minute incluse si tarife speciale la convorbirile interne din grup, nu prezint la fel de mult interes pentru firma Orange, de ce? - pentru ca se pare ca un sim din acest grup nu face nici trafic de date si nu foloseste nici internetul si nu prezinta la fel de mult interes ca noul abonat, chiar daca acest sim este vechi de 14 ani - astea sunt studiile de marketing facute de Orange si cu ele trebuie sa ma multumesc eu - este cel mai bun raspuns pe care probabil o sa-l pot obtine de la ei.
dar ce te faci ca eu nu am un singur sim, si nu abonamentul meu este pe persoana juridica nu pe persoana fizica, deci vb de 5 simuri nu de unul singur, caci eu platesc o factura pentru toate sim-urile, adica un abonament de grup de 60 de euro plus o taxa pe fiecare sim in parte. Aici nu mi s-a dat raspuns.

Ce ma nemultumeste total este insa faptul ca acelasi abonat, in speta eu, cu aceleasi 5 simuri si cu acelasi abonament de grup nu sunt la fel de interesant pentru ei nici macar cat este un abonat nou care-si face un abonament de 3 euro, what the fuck - chiar asa DECI ne pi..m pe cei 14 ani de abonament platit, pe simurile tale si pe tot ce mai vrei tu ca noi vrem un simplu abonat de 3 euro.

Chiar nu le inteleg politica, adica nu vreau sa le-o inteleg caci printre randuri am inteles despre ce este vb, si daca aveti rabdare o sa va explic.
Orange Romania intradevar a facut niste studii de marketing, care nu prea sunt ele de marketing dupa parerea mea ci sunt studii de profitabilitate, un fel de studii de caz aplicate, si au vazut ca daca vand Iphone-urile la preturi bune, si credeti-ma ca se poate, nu or sa aiba profit garantat decat daca obliga consumatorul, adica abonatul la un consum de date asociat produsului in sine, iphone-ului. Astfel, fie ca este abonat fidel fie ca nu, poti sa ai vechime de 1 milion de ani, nu conteaza, conteaza ca Orange Romania sa aiba profit prin generarea si stimularea unor servicii de date si internet asociate acestui Iphone. Oricum eu au monopolul de piata fiind singurii importatori oficiali pana acum in Romania si trebuie sa dea lovitura acum cat pot. despre asta este vb.
Deci eu daca vreau sa abtin un pret bun, trebuie sa-mi activez obtiunea speciala de 12 euro, si astfel pot lua iphone-ul la doar 209 euro. Adica mai mult decat jumate din 469 de euro, insa voi plati cu circa 20%mai mult la abonamentul lunar. SI va spun cu mana pe inima si cu experienta celor 14 ani in retea, 20% pe luna la abonament in plus inseamna foarte foarte mult. Eu in prezent la 60 de euro pe luna plus taxele de sim platesc cam 3 milioane jumate, 4 milioane pe luna cu ce se depaseste (la minute ma refer).
Deci iata marea lovitura Orange, vrei pret bun, de jupuim de tot, daca nu i-ati telefonul la pretul de 600 de euro, ca de sa fi abonat orange in romania e un lux pe care trebuie sa ti-l premiti.

Voi posta mai tarziu si vom analiza impreuna acest abonament iphone pe care cer ei 59 de euro si vom vedea in paralel cu un abonament cum e al meu de 60 de euro plus obtiunea speciala.

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRank
Jr. Member
Din: cluj (nokia)
Macuser din: 20.08.08
cojocaru27 - 26 August 2008 03:33 PM

Pai incepand cu Dialog prin 1994….....

nu pre cred anu..

Semnătură 

iPhone 8GB 3.1.3, 4.3 with whited00r

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

diseara o sa am contractul in fata, caci l-am cerut la contabilitate si voi vedea acolo istoricum, ca nu o fi 94 ci 95 sau chiar 96 nu vad importanta, oricum am facut abonament in primii ani cand a aparut Dialogul, si se poate verifica de catre ei lucrul acesta, au istoricul bine pus la punct.
Un exemplu este faptul ca atunci cand am discutat cu managerita, primul lucru m-a intrebat numarul de tel, apoi a gasit in program ca sunasem de 3 ori la 411, ca vb cu un manager de la serviciul 411 si ca aveam o cerere scrisa catre ei trimisa prin fax, deci stiu foarte bine ce si cum.

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRank
Jr. Member

poi concret si tot fara importanta..
mai bine zis de la finele anului 96 probabil..
cand au castigat licitatiile mobifon si mobilrom..

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

connex s-a lansat in 1997 aprilie 15. la 5 luni a venit si orange (dialog atunci). are dreptate omul

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRank
Jr. Member
dracia - 26 August 2008 04:18 PM

connex s-a lansat in 1997 aprilie 15. la 5 luni a venit si orange (dialog atunci). are dreptate omul

citat - ” Connex se mandreste si acum cu titlul de “primul operator de telefonie mobila din lume care si-a lansat serviciile la doar 135 de zile de la aprobarea licentei”. Acest record aducea prima retea GSM din Romania la 15 aprilie 1997. Doua luni mai tarziu a aparut serviciul Dialog, al companiei Mobil Rom. Acestia anuntau ca, pana in vara 1997, reteaua de telefonie mobila GSM va fi operabila in opt mari orase din tara, respectiv: Bucuresti, Brasov, Bacau, Cluj, Constanta, Craiova, Galati si Timisoara. “

si cu asta punct .. ca suntem offtopic.. :D

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

ok, my bad, atunci din 97 deci nu sunt 14 ani sunt 11, nu cred ca are vreo importanta.

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRank
Jr. Member

si totusi.. 11 ani sunt multi.. si fidelizarea vietii..
monopol dat dreaku..

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 25.05.08

Un admin vă rog, puteți repara grozăvia de pe prima pagina, ultimul post?

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07

@cojocaru27
Tu ai 5 abonamente pentru care platesti 60 de euro pe luna (fara costuri suplimentare)!
ce nu intelegi? Zice ca poti lua un iPhone de 8G la 209 euro daca abonamentul tau este de peste 32 euro! Ai vreunul ce depaseste 32 de euro? NU
deci nu te califici!

Si eu am 4 abonamente ce insumeaza aproximativ 90 de euro luna, dar niciunul nu depaseste 32 de euro. Si mie mi se pare de rahat… dar, la naiba! Sunt si eu abonat de 6 ani - client Gold ... un mare SHIT!

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRank
Jr. Member

si tata avea abonament din 2000.. client GOLD ? cica pt vechime ii dadea 25 de minute in plus..si nu ajungea la 50..
si daca ma duceam eu sami fac abonament mai mic ca el..primeam din start 50..
orange = caca..

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Chicago
Macuser din: 05.10.07

Dupa cate se vede pe site-ul orange sunt preturi diferite pentru pentru pers. fizice sau firme…...la fel e si aici in USA….iar autorul topicului asta nu ne zice care e treaba sa stim si noi….de ce nu e valabila ofereta pentru el….oare nu cumva cand si-a reinoit contractul ultima oara a mai primit un telefon cu pret subventionat si deaceea Orance nu-i mai face discount…sau sa ne zica ce i-au spus ei concret pentru diferenta foarte mare de pret….si uite asa invatam si noi cate ceva.

Semnătură 

Cu respect..G.
iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Orange Franţa limitează viteza 3G pe iPhone la 384 kbps. Nu e de mirare că lumea ţipă “iPhone sucks că are buguri”. Şi la noi o fi la fel?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
Tudor - 27 August 2008 01:40 AM

Orange Franţa limitează viteza 3G pe iPhone la 384 kbps. Nu e de mirare că lumea ţipă “iPhone sucks că are buguri”. Şi la noi o fi la fel?

paradoxal, nu?
Viteza 3G la 384 kbps!!!

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 10.05.08

imi pare rau sa dezinformez pe cei ce sustineau ca in orange se poate decoda iPhone 3G.
in calitate de client Platinum, am sunat sa ma interesez ptr asa ceva.
mi s-a spus ca sunt simple speculatii si ca in nici un orange shop nu se poate executa aceasta decodare.

multumesc

Semnătură 

Life is about passions. sch

3 din 8
3

‹‹ Pana la urma      Viteza iPhone EDGE/3G ››