7 din 8
7
IPhone 3G - Orange Romania
  [ Ignoră ]   [ # 91 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Nu cred ca telefonul anterior o sa-l ajute prea mult. O dobitoaca de la Vodafone Ro mi-a semnat pe contract, mi-a dat in scris un bonus, ca peste 3 zile sa-mi zica de la centru ca n-am dreptul la 6 euro pe luna si adio reintoarcere la Centul vechi. Repet, in scris. Contract semnat si stampilat. Justificarea lor era ca angajata a gresit si ca o sa aiba grija sa o pedepseasca. Asa cum faceam eu cu cainele meu… cand distrugea vreo jucarie a unui copil… vai ce-l mai bateam acasa. NOT.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 92 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Eu unul, nu cred că sînt în stare cei de la Orange să pună la dispoziția posesorilor de iPhone nici măcar un centru de reparații decent, darămite să efectueze deblocări.  Are cineva un telefon reparat la Orange? Reparat, nu schimbat cu totul. Nu cred. Știe cineva pe cineva care are iPhone deblocat de către Orange? Sînt sigur că nu. Aia de la relații cu clienții spune și ea ce scrie pe circulare venite de sus. Că n-o doare gura. 
  Hai să vă spui ce-am pățit eu cu serviciul de relații cu clienții Vodafone.pt. În iulie cînd a apărut oficial aici am trecut la un serviciu care include internet și toate cele trebuincioase pentru iPhone. Neștiind setările, am sunat la ei. Tipa de la microfon foarte drăguță și săritoare. Mi-a cerut adresa de mail și mi-a spus că o să-mi trimită setările într-o oră. Zis și făcut, s-a ținut de cuvînt fata. A căutat și ea pe ici pe colo cu Google (bănuiesc eu) și mi-a trimis setările pentru MMS. Da da, pentru MMS adică mă invitau să-i trag cu jailbreak-ul. Și. de pe la ea din computer, niște setări de internet. Bun, gata, am băgat setările, merge netul de bubuie. Și m-a bubuit, 20 Euro în două zile. Două zile, repet. Noroc că am bănuit eu ceva, mi-am verificat online contul de la ei și am văzut minunea. M-am dus la primul centru Vodafone, am vorbit cu băeții dăștepți de acolo care mi-au dat, în sfîrșit, datele corecte și care mi-au zis că banii înapoi, nu e treaba lor, să sun mai sus. Și am sunat. Cînd a auzit cel de sus că angajata lor mi-a dat setări ilegale de MMS cu link către SwirlyMMS la pachet și setări cretine care m-au costat 20 de euro, a luat foc. Mi-a cerut să-i spun numele de pe mail, să-i trimit o copie, că o dau afară imediat. Mi-a fost milă. M-am gîndit că nu fac acei bani locul de muncă al unui om așa că, am lăsat-o așa. Sînt sigur că a aflat, într-un fel sau altul. Sper să-i fie învățătură de minte.
  Pentru cine are dubii, iaca și ilustrata care face cît multe cuvinte. Să n-o dați în fapt pe fată.  smile

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 93 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05
gorrocs - 05 Decembrie 2008 05:27 PM

Pe langa faptul ca nu mai trebuie sa termini contractul pentru a-l putea debloca, acum decodarea se face in Orange Shop si dureaza “putin” (de fapt nu stia exact dar ideea e ca nu se mai trimit in Olanda sa dureze 10 zile).

toma - 05 Decembrie 2008 05:27 PM

Eu unul, nu cred că sînt în stare cei de la Orange să pună la dispoziția posesorilor de iPhone nici măcar un centru de reparații decent, darămite să efectueze deblocări.

“Deblocarea” iPhone-ului nu presupune o interventie hardware sau software!!! Este vorba de o simpla lista asemanatoare celei cu adrese Media Access Control. In lista sunt trecute IMEI-urile telefoanelor care din acel moment vor deveni deblocate. Totul se intampla in serverele iTunes.

[ Ignoră ]   [ # 94 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

Senzational, am fost din nou la magazinul Orange. De data aceasta hotarat sa reziliez contractul si sa platesc taxa de deblocare (toata povestea cam 650 de lei). Dupa ce spun problema si iau bon de ordine ajung in fata consultantului care imi zice ca nu a mai facut asta niciodata si ca trebuie sa intrebe. Raspunsul a fost socant (dupa ce a disparut intr-un birou 10 min): a vorbit cu cel care face deblocarile si ca ei deblocheaza doar telefoanele cumparate la liber (nesubventionate) si ca nu stie daca se deblocheaza si cele aflate in cazul meu.

Concluzia… a dat un mail la marketing cu aceasta “problema” si a ramas ca ma suna in cursul zilei de azi… ceea ce nu cred ca o sa se intample sincer.

Eram plin de nervi in magazin in fata unor angajati care saracii nici nu aveau idee pe ce lume traiesc si acum cred ca cea mai buna solutie este sa mai iau un turbo sim compatibil cu 2.2 la 15$ si sa stau linistit inca cel putin 6 luni.
Cum este posibil sa vrei sa le dai 170EUR pentru NIMIC iar ei sa faca figurile astea nu inteleg!

[ Ignoră ]   [ # 95 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07

imi propun sa merg si eu la inceputul lui 2009 sa-l decodez, pentru Roaming, in Romania sunt pe Orange iar daca mi se intampla sa se razgandeasca fata de cele spuse la relatii cu clientii, iese urat. Eu am fost pus pe hold pentru aprox. 4 min., dupa care a revenit operatorul si a zis ca unlock-ul se poate face fara probleme. 360 Ron si gata! Contractul ramanand valabil.

Acum ca tu ai fost sa reziliezi contractul, si tampitii tot au zis ca nu se poate… ma pune pe ganduri! Adica fiecare operator zice ce crede asa?

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 96 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Otopeni
Macuser din: 09.12.05

nu stiu de ce dar toate serviciile in general in ultima vreme lasa de dorit, vreti sa va amuzati putin sunti si intrebatii de Visual Voicemail, stiu ca nu este disponibil dar totusi intrebati sa vedeti cum se balbaie, sa nu mai vb ca am sunat la ei pt o problema cu 3G-ul imi arata semnal full si totusi mergea cand vroia dansul m-au plimbat de la unul la altul si tot nu au rezolvat nimic, mi-au spus ca probabil nu sunt in raza de acoperire si i-am explicat duduie sunt in miezul bucurestiului in buricul targului cum nu sunt in raza de acoperire cert e ca problema sa rezolvat de la sine ca ei nu au fost in stare sa dea un raspuns concret

[ Ignoră ]   [ # 97 ]
RankRankRank
Member

Dupa aventura mea de azi eu cred ca o sa ai niste probleme. Tipa din magazin la care am fost dimineata nu s-a obosit sa ma sune.

Tocmai am venit de la Concept Store (singurul deschis la ora asta) unde am dat de un tip cu mai mult bun simt. I-am explicat situatia si dupa ce a intrebat prin magazin mi-a zis ca pur si simplu nu stie. Mi-a spus sa vin luni cand poate suna si el mai departe la marketing si la service. Problema se pune se pare daca eu prin plata lunilor ramase din contract acopar subventia primita la cumpararea telefonului.

Calculele mele sunt: subventia=609 (pret prepay) - 539 (pret abonament) = 70 eur, abonament 3 eur *24 luni *1.19 (tva)= 85 eur. Meci greu… smile

Inca ceva apropo de 411. Mi-a spus pe un ton sugestiv sa nu mai sun la Relatii cu Clientii (in sensul ca sunt pe langa) si sa vin in magazin.

[ Ignoră ]   [ # 98 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Exact ce am spus eu mai sus și în alte părți mai demult. Nu, un iPhone nu necesită intervenție hardware pentru a fi deblocat, știam asta. Doar că Orange nu e în stare de așa ceva. Acuma eu sînt sigur că acolo lucrează mulți profesioniști de valoare, doar că sistemul e de cacao ca întreg. O să mai curgă multe manele pe Dîmbovița pînă o să vedem primul iPhone deblocat oficial de Orange. E vorba de comunicat cu Apple, cu servere, chestii complicate bre. Sau le e frică de un exod spre Vodafone al aifoniștilor, care cheltuie o mică avere fiecare, lunar, cu abonamentul.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 99 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 27.06.08

Sa va poveste ce mi s-a intamplat mie. In august, ca tot romanu’ pasionat, am completat cererea pe net pentru a cumpara un iPhone 3G. Am primit raspuns, confirmare, totul era OK. Ulterior, citind presa, din intamplare am dat peste articolul urmator: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/817377/iPhone-3G-de-la-179-/. Fiind dornic sa pot utiliza iPhone-ul pe alte retele (calatoresc mult, deformatie profesionala), intr-un interval de 5 zile am sunat de mai multe ori la biroul de relatii cu clientii, unde, de fiecare data pareau suprinsi de informatie, cereau timp sa verifice si ulterior confirmau ca e OK, iPhone-ul se poate debloca legal, de catre ei. Ulterior, cand m-am dus sa-l achizitionez fizic, am reiterat intrebarea, rugandu-l pe consultantul vanzari sa-mi confirme si sa ma asigure ca il pot debloca apoi. Nu stia nimic, a zis ca verifica in centrala, a verificat, totul era perfect.
Ca sa aflu ulterior, la cateva saptamani ca nu-mi pot debloca iPhone-ul intrucat nu-l achizitionasem cu cartela pre-pay si il achizitionasem cu un abonament de 1 an. Aspect esential care nu-mi fusese comunicat.
Am facut o plangere oficiala cu numar de inregistrare, cu extrase din legi, aratand ca la momentul respectiv politica Orange Romania fata de comercializarea iPhone nu fusese definitivata, era incoerenta, ba mai mult, nu era diseminata consultantilor de vanzari. La fix 30 de zile de la depunere am primit un telefon prin care mi s-a comunicat ca sunt asteptat in magazinul de unde am cumparat iPhone-ul pentru a-l debloca. Fusesem oarecum dat in consemn. Am de gand sa merg saptamana viitoare smile O sa va povestesc.
Dar, pana atunci, daca vrei sa va distrati, pot da pe PM fragmente din plangere.

Semnătură 

MacBook Air
iPhone 3 G 16G

[ Ignoră ]   [ # 100 ]
RankRankRank
Member

Pe mine m-ar interesa mai multe informații despre plangerea ta dar dupa ce aflu saptamana viitoare daca mi-l deblocheaza sau nu.

Eu eram hotarat sa merg la OPC pe motiv de discriminare intre clientii care l-au luat prepay si cei care l-au luat cu abonament care desi isi achita toate obligatiile contractuale nu au dreptul la acelasi serviciu.

[ Ignoră ]   [ # 101 ]
RankRank
Jr. Member

Nu cred ca intr-o astfel de situatie poti sa invoci discriminarea. E vorba de o politica comerciala a unei companii. In cazul meu, au omis sa-mi expuna toate informatiile, era o practica problema de implementare a politicii respective. Oamenii erau bulversati, informatia nu era diseminata, punandu-se totul pe seama impactului major pe care l-a avut lansarea iPhone 3G pe piata din Romania (ca si cum strazile ar fi fost blocate de hoardele de romani asezati la coada sa cumpere iPhoane). Daca as fi stiut ca un iPhone 3G cu abonament nu poate fi deblocat decat la finalul perioadei aferente abonamentului, as fi optat fara echivoc pentru un iPhone 3G pre-pay.

Semnătură 

MacBook Air
iPhone 3 G 16G

[ Ignoră ]   [ # 102 ]
RankRankRank
Member

Epopeea continuă... Am fost azi la concept Store și după încă o oră de așteptat cât timp a dat telefoane peste tot concluzia a fost” “Trebuie să ne întrebați în scris dacă îl deblocăm.” smile Am scris o cerere ordinară și am primit un CASE ID (număr de înregistrare). A rămas că o să fiu contactat (iar) în câteva zile.

Ideea e că acum vreau doar un răspuns pentru că nu mai dau sub nicio formă 170EUR pentru NIMIC unei companii din cauza cărei am pierdut ore în șir atât la telefon cât și în magazine. Îmi vine zilele astea un tubosim pentru 2.2 și asta e. Dacă ar fi fost cum spunea Andrei mai sus (360 de lei și fără rezilire) dădeam bani fără să discut pentru confortul de a avea un iPhone deblocat dar simt că ori își bat joc de mine ori sunt foarte incompetenți.

Referitor la OPC, eu cred că aș avea un caz pentru ei dar nu cred că merită bătaia de cap. Scuza cu politica comercială a unei companii nu ține dacă poltica e discriminatorie. Dacă ar zice că nu vând iPhone femeilor și bătrânilor peste 65 de ani cum ar fi?

[ Ignoră ]   [ # 103 ]
RankRank
Jr. Member

Trebuia sa faci cere cu case id de la inceput. Desi nu lucrez in business, e limpede ca fiecare companie poate sa-si formuleze politici fata de propriul produs. Nu cred ca e vorba de discriminare. Fiecare produs are caracteristicile aferente si genereaza si responsabilitati. Daca eu am un abonament de 40 de E am 300 de minute, altcineva are un abonament de 5 E are 0 minute. Amandoi ne achitam obligatiile contractuale. Diferenta este ca beneficiem de servicii diferite. La fel si la chestia cu decodarea iPhone 3G. Orange ar fi trebuit sa spuna asta mai clar: daca va luati cu abonament, nu veti putea sa-l decodati ... o veti putea face doar daca il luati cu pre-pay. Interesul lor era sa vanda… Apoi, pe masura ce lumea intreba, iti aruncau in fata politica lor fata de produs, politica care nu fusese expusa in totalitate la momentul cumpararii produsului. Asa e la noi…

Semnătură 

MacBook Air
iPhone 3 G 16G

[ Ignoră ]   [ # 104 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07

Ok. iPhone 3G la abon. de 20 euro - a ajuns la 209 Euro!! 79 de euro costa un iPhone 3G 16 GB la un abon. de 59 euro.

Aici
https://www.orange.ro/magazin-online/telefoane/iphone?itemid=398

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 105 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Frumos. Momentan NU exista in stoc. Si nici nu cred ca vor mai veni… Adio, 3G.

7 din 8
7

‹‹ Pana la urma      Viteza iPhone EDGE/3G ››