un prieten a adus din anglia un iphone 3g si m-o rugat sa il deblochez..(vrea sa puna in el cartela de orange/vodafone/etc) poate cineva sa imi ofere un tutorial ? ( is o gramada pe google dar intreb ca poate o mai facut cineva pt. I3g)
este vreun risc sa se blocheze soft-ul initial daca nu o sa mearga din prima _deblocarea_ ? (ca nu are garantie.. )
din pacate momentan nu exista nici o solutie pentru deblocarea noului terminal iPhone 3G, ar putea exista ceva coduri de deblocare dar asta numai cei de la orange pot stii…
Solutia eleganta si simpla dar scumpa pentru mine este: reziliere contract Orange (3EUR * 22 luni rămase * 1.19 = 280 de lei) si deblocare tot la ei 360 de lei. Am comandat insa un turbosim care nu necesita taierea cartelei pe net (14$ cu transport) si vine saptamana viitoare. Daca performantele pe Vodafone o sa fie foarte bune raman cu el.
Solutia eleganta si simpla dar scumpa pentru mine este: reziliere contract Orange (3EUR * 22 luni rămase * 1.19 = 280 de lei) si deblocare tot la ei 360 de lei. Am comandat insa un turbosim care nu necesita taierea cartelei pe net (14$ cu transport) si vine saptamana viitoare. Daca performantele pe Vodafone o sa fie foarte bune raman cu el.
Pe bune?
adica ai reziliat contractul fara penalitati?
Chestia e ca oricum ai dat pe el ca si cum l-ai fi luat la liber (aproape).
Orange sunt baieti buni la faza asta. Ei nu cer penalitati la rezilierea contractului ci doar sa le platesti contravaloarea lui pana la terminarea perioadei contractate. Pai da 539 EUR + 78 EUR = 617 EUR fata de 609 EUR la liber dar pe 22 august cand l-am luat nu se vindeau inca la cartela…
Edit: Am exclus din calculul de mai sus o factura de 120 si una care trebuie sa vina de aprox. 170 de lei dar pentru astea am beneficiat de servicii deci nu se pun (240 min nationale, 50 sms, 1,5GB internet, permis de vacanta - toate optiuni pe care le-am activat doar pentru o luna).
Orange sunt baieti buni la faza asta. Ei nu cer penalitati la rezilierea contractului ci doar sa le platesti contravaloarea lui pana la terminarea perioadei contractate. Pai da 539 EUR + 78 EUR = 617 EUR fata de 609 EUR la liber dar pe 22 august cand l-am luat nu se vindeau inca la cartela…
+ o eventuala taxa de deblocare.
Asta ca ai fost comod si nu ti-ai comandat din Italia sa zicem…
Dar garantia in contract apare ca fiind oferita de Orange Romania? Adica daca ai reziliat contractul, ai reziliat si garantia produsului (nu are niciun sens ce zic dar te poti trezi cu o asemenea clauza contractuala).
De obicei sunt un tip rabdator (astept jocurile de ps3 cu saptamanile din HK doar pentru ca acolo sunt la jumatate de pret fata de aici, si altele) dar in cazul iPhone nu s-a putut. Nu ti s-a pus niciodata pata sa ai ceva AZI? Asa a fost la mine desi daca mai asteptam 1-2 saptamani il luam lejer la 570 din Italia. Acum platesc pentru asta. Ma consoleaza faptul ca telefonul merita banii și ca il voi tine mai mult ca sigur 2 ani (in general schimb rar telefoanele).
Am recitit contractul si garantia, nici vorba de asa ceva. Ar fi si ilegal din partea Orange. Acolo scrie de interventii asupra software-ul, deblocari neautorizate etc. nu e cazul.
Sa vedem, care dintre voi a avut sau are problama erorii de NO SIM, mai exact cine foloseste in noile iPhone 3G Simtray-ul vechi?
De ca va spun toate acestea, am postat in alt topic problema mea legata de nerecunoasterea cartelei dupa updateul la 2.1.
Ceea ce nu am bagat de seama insa a fost faptul ca Tray-ul original de 3G, cel din plastic, tocmai ce l-am rupt si l-am inlocuit cu unul de la modelul vechi. http://farm4.static.flickr.com/3130/2662066082_55d09dddd3.jpg?v=0
Nimic neobisnuit…asa-i?!
Am reusit sa descopar problema insa: Sim Tray-ul de la modelul vechi este cu 2-3 mm mai scurt. Ok si ce e cu asta?!?
Pe placa de baza, in partea de jos a lacasul unde intra simul observati cele doau picioruse care fac contact, ei bine ele nu trebuie sa faca contact fiind impinse de Simtray. http://www.macuser.ro/index.php?ACT=25&fid=37&aid=11536_nJG93cmaI87OPAz7OBxi&board_id=1
Cum modelul vechi este mai scurt nu ajunge sa impinga placuta si astfel iPhonul nu recunoaste simul.
Am reasit sa pun o bucatica de plastic intre cele doua lamele si acum totul functioneaza normal.
Sper ca va este de folos acesta informatie si daca nu e doar inca un fapt divers