9 din 16
9
Deblocare legală iPhone în România
  [ Ignoră ]   [ # 121 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.07.07
zaone - 22 August 2009 02:27 PM

Acum? Sa platesti deblocarea?

Oricum se va plati, stai linistit. Doar daca nu e luat la liber 100% (cash only, fara abonament si fara puncte ThankYou)

Semnătură 

Cristian.

[ Ignoră ]   [ # 122 ]
RankRank
Jr. Member

Sa fie oare cineva de la Orange care sa citeasca pe aici?

smile

Semnătură 

Cristian.

[ Ignoră ]   [ # 123 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
iedutu - 22 August 2009 03:44 PM

Oricum se va plati, stai linistit. Doar daca nu e luat la liber 100% (cash only, fara abonament si fara puncte ThankYou)

Din ce stiu eu, chiar daca e luat la liber 100%, taxa de 360 lei tot se plateste.

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 124 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 31.07.09

Nu se plateste nimic, eu l`am luat 100% la liber, daca ai citit comunicatul scrie clar ca alea luate la pret standard se vor debloca gratuit, pentru restul…

Semnătură 

peace of mind.

[ Ignoră ]   [ # 125 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 17.03.07

Se putea si se poate oricand sa-l deblochezi la Orange cu 360 RON, dar dupa 1 septembrie cel luat la liber 100% va trebui sa fie deblocat gratis. (Astfel la anul sigur urmatoarea gen. de iPhone nu va mai fi comercializat la liber, pot sa pun pariu, macar in primele luni de la aparitie)

Ǻndяei - 22 August 2009 04:50 PM
iedutu - 22 August 2009 03:44 PM

Din ce stiu eu, chiar daca e luat la liber 100%, taxa de 360 lei tot se plateste.

Semnătură 

A Greener Apple

[ Ignoră ]   [ # 126 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Orange Franta nu vinde la liber inca din momentul introducerii lor pe piata?

Semnătură 

peace of mind.

[ Ignoră ]   [ # 127 ]
RankRank
Jr. Member

Raspuns de la Orange ... Nimic util efectiv, cu toate ca i-am intrebat punctual despre deblocare:

—————————————————————————————————————-
Stimate domnule XXXXXXXXXXX,

Raspundem pe aceasta cale la solicitarea dumneavoastra cu privire la decodarea terminalului iPhone 3G.
Va informez, in acest sens, ca este necesara verificarea facturii, a certificatului de garantiei, a seriei IMEI a telefonului, precum si efectuarea unor verificari specifice conditiilor de garantie, cum ar fi inspectia vizuala a aparatului, in vederea stabilirii eligibilitatii produsului pentru decodare.

Astfel, va recomand sa va adresati unui Orange Shop in vederea inceperii demersurilor necesare.
Va informez in acest sens ca avem disponibil serviciul 733 , numar gratuit, apelabil de pe abonament Orange, de Luni-Vineri orele 09.00-18.00,  pentru a va oferi detalii legate de adresa si programul magazinelor proprii Orange.
Totodata, va invitam sa accesati noua sectiune de asistenta din cadrul paginii de web, la http://www.orange.ro/asistenta/servicii-de-voce/index.html
, unde veti gasi numeroase informatii utile cu privire la administrarea contului dumneavoastra.

In speranta ca informatiile oferite v-au fost de folos, ramanem la dispozitia dumneavoastra.

Cu stima,

XXXXXXXXXXXXXXX

Asistent Serviciul Clienti
—————————————————————————————————————-

In bold: de ce trebuie dus la service ... grin. Penibil. In plus, birocratie romaneasca ...
In baza lor de date apare terminalul, IMEI, data vanzarii, atasare la abonament, etc ... Insa banuiesca ca spera sa-mi fi pierdut hartiile grin.

Semnătură 

Cristian.

[ Ignoră ]   [ # 128 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

V`am zis ca il verifica pentru a se eschiva de deblocare, oricum mi se pare absurd, chiar daca n`as mai beneficiad e garantie tot ar trebui deblocat PENTRU CA II OBLIGA LEGEA! A doua chestie este cu verificarea hartiilor de garantie, daca eu sunt in baza lor de date trecut ca si cumparator, pentru ce trebuie sa mai car sute de hartii dupa mine daca ei au deja seria telefonului si pot verifica foarte usor dupa aia? BS!

Semnătură 

peace of mind.

[ Ignoră ]   [ # 129 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 30.08.07
zaone - 25 August 2009 01:19 PM

V`am zis ca il verifica pentru a se eschiva de deblocare, oricum mi se pare absurd, chiar daca n`as mai beneficiad e garantie tot ar trebui deblocat PENTRU CA II OBLIGA LEGEA! A doua chestie este cu verificarea hartiilor de garantie, daca eu sunt in baza lor de date trecut ca si cumparator, pentru ce trebuie sa mai car sute de hartii dupa mine daca ei au deja seria telefonului si pot verifica foarte usor dupa aia? BS!

Asteapta tu sa te verifice cineva in retail system ca esti cumparator sau nu. Acolo e doar o copie a facturii fiscale si atat, aia nu e certificat de garantie. Iar daca pierzi factura nu e nimeni obligat sa-ti dea un duplicat ... ar fi pierdere de vreme pentru ei.

Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012
Intel i5 @ 2,5 GHz / Intel HD 4000 / 500 GB HDD

iPad Mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 130 ]
RankRank
Jr. Member
leopardu - 25 August 2009 04:58 PM

Asteapta tu sa te verifice cineva in retail system ca esti cumparator sau nu. Acolo e doar o copie a facturii fiscale si atat, aia nu e certificat de garantie. Iar daca pierzi factura nu e nimeni obligat sa-ti dea un duplicat ... ar fi pierdere de vreme pentru ei.

Hartiile sunt irelevante pentru produse Apple. Magazinul autorizat Apple de la care cumpar un produs Apple are obligatia sa tina in sistemul lor datele mele, data cumpararii si codul unic al produsului fizic (numar serial, IMEI, etc). In Romania ma duc la NouMax cu un laptop in brate si mi-l repara fara discutii, indiferent daca am sau nu hartii la mine. La fel si la iStyle.

Conform datelor despre produs, pot verifica daca este in garantie (cu toate ca logic, iarasi, nu are legatura asta cu deblocarea, adica ei trebuie sa-mi deblocheze terminalul chiar daca l-am luat acum 3 ani), pot vedea ca terminalul este legat la abonamentul meu, deci au absolut to ce le trebuie: adresa de facturare, buletin, etc.

La magazin ar trebui doar sa merg sa semnez ca sunt de acord cu deblocarea terminalului (cu toata ca si asta e aberant, pot face asta foarte bine si la telefon, asa cum imi pot schimba abonamentul) si cam atat.

Sper sa fie clar pentru toata lumea ca deblocarea nu are absolut nimic de a face cu repararea terminalului. E pur si simplu un serviciu oferit de Orange, care e platit sau nu, in functie de cum s-a cumparat terminalul. Deci garantia/factura fiscala/etc sunt inutile. Ei stiu ca am cumparat iPhone IMEI xxxxxxxxxxxxxxxxxx de la ei si doar cu acel IMEI pot debloca aparatul.

Pana acum nu a reusit nimeni sa aduca un argument valid pentru necesitatea hartiilor sau a prezenteti fizice in magazin pentru deblocare, sau in final, trimiterea terminalului in service. Motive de genul “asa se face” sau “asa e regula la noi” sau “asta e Romania” sunt nule.

Bafta!
Cristi.

P.S.
Factura este un document fiscal in care scrie ca ai platit o suma anume de bani, TVA si alte taxe pentru un produs. Poate fi un document de identificare daca magazinul care o da nu are alt mod de ingistrare a vanzarilor. Daca magazinul inregistreaza datele vanzarii, factura iti e necesara doar in contabilitatea proprie, pentru taxe.

Certificatul de garantie are simplul rol de a-ti comunica conditiile in care beneficiezi de garantie si situatiile in care iti pierzi garantia. Atat.

Semnătură 

Cristian.

[ Ignoră ]   [ # 131 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
iedutu - 25 August 2009 08:20 PM

Hartiile sunt irelevante pentru produse Apple. Magazinul autorizat Apple de la care cumpar un produs Apple are obligatia sa tina in sistemul lor datele mele, data cumpararii si codul unic al produsului fizic (numar serial, IMEI, etc). In Romania ma duc la NouMax cu un laptop in brate si mi-l repara fara discutii, indiferent daca am sau nu hartii la mine. La fel si la iStyle.

Conform datelor despre produs, pot verifica daca este in garantie (cu toate ca logic, iarasi, nu are legatura asta cu deblocarea, adica ei trebuie sa-mi deblocheze terminalul chiar daca l-am luat acum 3 ani), pot vedea ca terminalul este legat la abonamentul meu, deci au absolut to ce le trebuie: adresa de facturare, buletin, etc.

La magazin ar trebui doar sa merg sa semnez ca sunt de acord cu deblocarea terminalului (cu toata ca si asta e aberant, pot face asta foarte bine si la telefon, asa cum imi pot schimba abonamentul) si cam atat.

Sper sa fie clar pentru toata lumea ca deblocarea nu are absolut nimic de a face cu repararea terminalului. E pur si simplu un serviciu oferit de Orange, care e platit sau nu, in functie de cum s-a cumparat terminalul. Deci garantia/factura fiscala/etc sunt inutile. Ei stiu ca am cumparat iPhone IMEI xxxxxxxxxxxxxxxxxx de la ei si doar cu acel IMEI pot debloca aparatul.

Pana acum nu a reusit nimeni sa aduca un argument valid pentru necesitatea hartiilor sau a prezenteti fizice in magazin pentru deblocare, sau in final, trimiterea terminalului in service. Motive de genul “asa se face” sau “asa e regula la noi” sau “asta e Romania” sunt nule.

Bafta!
Cristi.

P.S.
Factura este un document fiscal in care scrie ca ai platit o suma anume de bani, TVA si alte taxe pentru un produs. Poate fi un document de identificare daca magazinul care o da nu are alt mod de ingistrare a vanzarilor. Daca magazinul inregistreaza datele vanzarii, factura iti e necesara doar in contabilitatea proprie, pentru taxe.

Certificatul de garantie are simplul rol de a-ti comunica conditiile in care beneficiezi de garantie si situatiile in care iti pierzi garantia. Atat.

Foarte frumos prezentat, tu stii asta, eu stiu asta, ei stiu asta, insa ei mai stiu ca unii oameni sunt uituci sau dezordonati si prin astfel de manevre incearca sa se eschiveze de la acordarea garantiei sau incearca sa descurazeje oamenii de la a-si debloca telefoanele de exemplu. Eu personal m`am descurajat cand am auzit ca trebuie trimis la mama naibii si trebuie sa stau 2 saptamani fara el pentru un simplu IMEI…

Semnătură 

peace of mind.

[ Ignoră ]   [ # 132 ]
RankRank
Jr. Member

Din pacate in mentalitatea noastra e adanc infipta treaba asta cu hartiile, si ce imi place cel mai mult ... stampilele.

Am cumparat din Cipru un sistem Home Theatre. Mi-au dat un bon de casa. ATAT!
Pe ala scria seria aparatului si data vanzarii. Garantia era garantia standard Pioneer.

Semnătură 

Cristian.

[ Ignoră ]   [ # 133 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Eh lasa ca se intampla altele mult mai groase la Orange decat atat.

Semnătură 

peace of mind.

[ Ignoră ]   [ # 134 ]
RankRank
Jr. Member

Foarte frumos prezentat, tu stii asta, eu stiu asta, ei stiu asta, insa ei mai stiu ca unii oameni sunt uituci sau dezordonati si prin astfel de manevre incearca sa se eschiveze de la acordarea garantiei sau incearca sa descurazeje oamenii de la a-si debloca telefoanele de exemplu. Eu personal m`am descurajat cand am auzit ca trebuie trimis la mama naibii si trebuie sa stau 2 saptamani fara el pentru un simplu IMEI…

Sincer asta ma doare cel mai mult ... sa dau iPhone-ul sa fie zgariat, aruncat, etc.

Semnătură 

Cristian.

[ Ignoră ]   [ # 135 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 30.08.07

@iedutu

... adica ei trebuie sa-mi deblocheze terminalul chiar daca l-am luat acum 3 ani), pot vedea ca terminalul este legat la abonamentul meu, deci au absolut to ce le trebuie: adresa de facturare, buletin, etc.

Extraordinar! Serios?
Ce te face asa sigur ca ei au in sistem legat la abonamentul tau si terminalul?
Iti zic eu ca nu e chiar asa. Stii tu ceva aproximativ. Terminalul nu e intotdeauna trecut pe Subscriber, sau daca si-a schimbat telefonul intre timp pe puncte sau la liber, datele generale de pe subscriber unde apare si terminalul vor fi eronate si nu vor corespunde cu realitatea.

Depinde din punctul cui de vedere “ar trebui”, respectiv “nu ar trebui”.
Pt deblocarea telefoanelor nu trebuia nici o cerere, ci doar un e-mail la service cu factura scanata a telefonului si IMEI-ul si asta era tot; a doua zi se primea raspunsul si era chemat clientul sa-si ia codul de deblocare.
Poate la Orange o fi diferit.
....

Sincer asta ma doare cel mai mult ... sa dau iPhone-ul sa fie zgariat, aruncat, etc.

Din pacate cam asa era cu service-ul cu care operatorul unde am lucrat avea contract. Era absolut penibil si mi-era mie rusine cand stiam cum i-am preluat telefonul clientului si apoi sa i-l predau zgariat sau cine stie cum. Sau la fel de rau nici nu le reparau. Eu ma simteam ca ultimul om in fata clientului pentru ca atunci cand i-am preluat terminalul, l-am asigurat ca va fi reparat.

@zone

...insa ei mai stiu ca unii oameni sunt uituci sau dezordonati si prin astfel de manevre incearca sa se eschiveze de la acordarea garantiei sau incearca sa descurazeje oamenii de la a-si debloca telefoanele de exemplu.

Nu e deloc asa, chiar crezi ca un sales rep chiar isi consuma neuronii pe asemenea shituri? Nu mizeaza nimeni pe nimic…daca o fac e din comoditate si cauta sa respecte procedura. Si eu imi puneam aceiasi intrebare ca si toti: de ce sa il ajut cautandu-i factura care a pierdut-o din vina lui si sa nu castig nimic, cand in timpul acesta pot sa-i dau verde si sa fac un contract si sa iau bani?

Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012
Intel i5 @ 2,5 GHz / Intel HD 4000 / 500 GB HDD

iPad Mini 4G

9 din 16
9