@Zaone
Si daca pierd factura si certificatul de garantie?
In cazul asta e posibil sa gasesti bunavointa si sa ti se elibereze duplicat; eu am mai dat in astfel de cazuri duplicat (pentru ca dura putin). Certificat de gearantie e aproape adio…mai ceream in astfel de cazuri, certificate de la depozitul central care comanda la producator, le trimiteam IMEI-ul si imi venea deja completat. Asa chemam clientul dupa cateva zile cand venea certificatul si il rezolvam. Desigur nu eram obligat sa il ajut si nu i-am rezlvat pe toti… Dar daca aveam magazinul aglomerat si erau posibilitati de facut contracte, il refuzam sau de asemenea daca venea cu un ton poruncitor si obraznic.
@EMacsi
Cea mai penibila, mai lipsita de bun simt si mai sigura mentalitate pentru a pierde un client.
Am specificat mai sus ca depindea mult de tupeul si obraznicia clientului. Daca venea calm si recunostea ca a gresit si ma ruga sa il ajut, o faceam…dar de multe ori venea si poruncea sa-l ajut.
@iedutu
Crede-ma ca nu se vede mereu in baza de data cu clientii (acolo unde e trecut abonamentul, factura etc si de unde se fac modificarile de optiuni si abonament). Depinde cum si l-a achizitionat. El se vede cel mai bine in programul de facturare si atat.
Iata un caz: dupa un an clientului i s-a stricat telefonul si-l trimite la Service unde ii este schimbat EPROM-ul, deci cu IMEI-cu tot. Ii vine telefonul si eu ce fac cu factura? Nu i-o pot storna sa-i completez alta, ci scriu IMEI-ul cel nou si pun stampila. In baza de data va figura cel vechi…deci….
E super ceea ce spui ca esti inregistrat de Apple, asa mi se pare extraordinar atat pentru client, cat si pentru companie.
Si daca nu-i obliga Apple, ii obliga legea romana sa tina inregistrarile fiscale (vanzare unui iPhone este o operatiune fiscala, pentru ca incaseaza bani) si de vanzari. Prelungirea abonamentului s-a facut exclusiv datorita vanzarii telefonului, deci ai si legatura (sper).
Inregistrarile fiscale exista. Stiu ca o data cand lucram ma tot uitam pe numarul meu si am vazut ca de la o zi la alta mi s-a schimbat end-date-ul la contract, s-a prelungit cu un an. Eu nervos caut sa vad cine a cutezat si cu ce tupeu mi-a facut modificarea si cand verific vad ca e script-ul de la IT. Dau un e-mail la IT manager cu un ton direct si nervos ca nu inteleg care e faza cu modificarea, dupa care ei imi trimit factura fiscala pe mail, datata cu un an in urma, unde reiesea ca am facut prelungire pe doi ani si m-au asigurat ca prelungirea o face sistemul intai pe un an si cand se face anul o mai face si pe cel de-al doilea an. (ce-i drept puteam s-o caut si eu, doar ca imi lua ceva timp)
Referitor la prelungire. Se facea direct din programul de facturare care trimitea datele in programul de puncte de fidelizae. Programul asta are o singura legatura cu baza de date cu clientii: citeste informatia de acolo si poate face o singura modificare si anume sa schimbe data contractuala. Cand faci prelungirea nu se va propaga in sistem tipul terminalului ca sa il inlopcuiasca pe cel vechi inregistrat cand tu ai incheiat contractul.
Din septembrie din cate am auzit au obligatia toti operatorii sa deblocheze pe gratis la cererea cleintului orice telefon. Sper sa fie asa ca nu mai e mult pana atunci.