16 din 16
16
Deblocare legală iPhone în România
  [ Ignoră ]   [ # 226 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 16.01.11

Da, atata costa si tocmai de aia as vrea sa ma asigur mai ales ca voi folosi telefonul si afara. Am inteles ca cine si-a dus telefonul la service l-au facut factory unlocked . Sper ca e ok.

Semnătură 

“Any fool can use a computer.  Many do.”
-Ted Nelson-

[ Ignoră ]   [ # 227 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.12.07

La Vodafone auzisem ca e 50€ in per contr. si gratis dupa ce expira

Semnătură 

Mac Mini 2012, i7 2.3GHz, 16GB DDR3, 256 SSD
Magic Mouse Wireless | Track Pad | Wireless Keyboard

Time Capsule 2 TB | Airport Express Airtunes | LaCie 5big NAS PRO iRobot

iPad Air 2 Space Grey 64GB Wi-Fi + LTE | iPad 2 Black 64GB Wi-Fi

iPhone 6 Space Grey 64 GB

[ Ignoră ]   [ # 228 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Maz11 - 18 Noiembrie 2011 01:32 PM

Da, atata costa si tocmai de aia as vrea sa ma asigur mai ales ca voi folosi telefonul si afara. Am inteles ca cine si-a dus telefonul la service l-au facut factory unlocked . Sper ca e ok.

Tu ai dat 100€, iti expirase contractul, sau l-ai luat la liber?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 229 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Eu sunt in perioada de contract la Orange si de aia am dat 100 euro

Semnătură 

-Ted Nelson-

[ Ignoră ]   [ # 230 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Na ca nu este edit… dupa expirarea contractului e 30 de euro in cazul in care telefonul a fost cumparat de la ei.

Semnătură 

-Ted Nelson-

[ Ignoră ]   [ # 231 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Piatra Neamt
Macuser din: 02.01.10

La Vodafone e 50 euro in perioada contractuala si 10 euro dupa expirarea perioadei…Insa acestea se mai adauga ceva , la taxa de 10 euro se platesc de fapt vreo 12 euro si ceva….acum nu stiu o fi tva, sau alta taxa .... Asa mi s-a spus de la rel cu clientii. M-am interesat ca sa deblochez i4 luat in ianuarie 2010 de la ei. Acum, cand am luat i4s-ul obtinusem de la ei deblocarea imediata gratuita, dar m-am trezit cu tel neverlocked in pachet. :D

[ Ignoră ]   [ # 232 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Genial. Nu stiu ce sa fac. Daca ma duc la orange sa il deblocheze dau 100€ si nu merita, daca stau cu inca un tel e enervant, daca dar redirectionare pe numarul de Orange, voi plati suplimentar catre Vodafone.

Faza e ca am nevoie sa il folosesc in Vodafone pentru inca 5 luni, dupa care nu as mai avea nevoie de el unlocked. Daca ar aparea jailbreak si unlock la 5.0 ce bine ar fi. Sa astept? E posibil sa apara anul asta?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 233 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Piatra Neamt
Macuser din: 02.01.10

JB cu siguranta va fi si poate chiar untether, dar unlock…serios…ma cam indoiesc…
De la iOS4, primul baseband, nu prea s-a mai chinuit nimeni cu unlock-ul…. Da, e destul de mult la Orange, 100 euroi, dar gandeste-te ca peste un an cand ai sa il vinzi, daca e unlocked il vei vinde mult mai bine. Dupa perioada contractula la Orange decodarea e 30 euroi parca, deci practic e vorba de 70 euro si de atatea luni in care nu il vei putea folosi cum vrei tu. Din punctul meu de vedere daca ajungi sa dai 400 euro pe un telefon ce ai conteaza 70 ca sa il ai deblocat definitiv si legal….
Da, na…asta e parerea mea….fiecare judeca si procedeaza cum crede ca e mai bine pt el….

Era bine daca negociai cu cei de la Orange sa iti suporte ei deblocarea imediata, asa cum am obtinut eu de la Vodafone. Cat timp cumperi un tel de la ei, faci sau prelungesti un contract…nu prea ii intereseaza unde si cum folosesti tu terminalul…Tot ce ii intereseaza e sa te tina legat pe perioada si in conditiile stabilite… Asta mi-a spus mie tipa de la Vodafone care mi-a facut oferta…adik a lasat sa se inteleaga acest lucru din conversatie….Vodafone(in cazul eu) nu castiga si nici nu pierde nimic daca eu imi folosesc telefonul in reteaua lor sau in alte retele, de oriunde ar fi ele…nici daca eu folosesc efectiv serviciile lor sau nu…evident, atata timp cat eu imi respect obligatiile de plata lunara… La Vodafone totul se rezuma la bani…pe contract imi apar toate preturile foarte clar contabilizate…in sensul ca in ultima rubrica se insumeaza absolut toate costurile serviciilor de care beneficiez, din care se scad absolut toate reducerile si ramane un pret total/contract in valoare de XX ron, ce trebuie achiatat in perioada contractuala de XX luni…
Costul deblocarii imediate, a fost inclus in totalul reducerilor oferite…..Practic, eu nu am de unde sa stiu daca efectiv am platit sau ba deblocarea…suma respectiva putea foarte bine sa fie o ajustare, sau o luna gratuita de abonament, sau orice alta forma de reducere…Si, socotit la total, o reducere de 50 euro, oferita la un pachet total de peste 2500 euro e suma aproape neglijabila, mai ales ca sunt client platinum de f multi ani…

Prin urmare banuiesc ca si la Orange cam la fel stau treburile, cand achizitionezi un pachet de servicii, evident daca ai pe ce sa te bazezi, le poti solicita cu tupeu anumite reduceri…reduceri pe care nimeni nu vine sa le puna pe tava…rolul ofertantilor e sa te faca sa te multumesti cu cat mai putina reducere…..dar sunt dispusi spre discutie in vederea semnarii contractului…Nu stiu daca functioneaza si la persoane fizice, dar la persoane juridice,  unde se discuta de pachete de peste 2000-2500 euro pe 2 ani, cert e ca se poate….cine nu cere nu va primi nimic…

Scuze de offtopic, dar cu putina bunavointa se poate obtine o deblocare cel putin redusa, daca nu gratuita, pentru noile noastre jucarii…

[ Ignoră ]   [ # 234 ]
RankRank
Jr. Member
Din: beclean
Macuser din: 29.01.09

logic si legal cel putin, decodarea a-r trebui sa o poti face cel putin gratis in perioada contractuala dupa un anumit termen, in franta de ex. dupa 3 luni indiferent de terminal decodarea este gratis si asta este valabil pt toti operatorii.

Semnătură 

imac 27”
powerbook g4 15” 1.5 ghz
iphone 5 16 gb
iphone 4s 16 gb
iphone 3gs 32 gb
ipod touch 8 gb
ipad 16 gb wifi

[ Ignoră ]   [ # 235 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05
lute217 - 21 Noiembrie 2011 07:22 PM

logic si legal cel putin, decodarea a-r trebui sa o poti face cel putin gratis in perioada contractuala dupa un anumit termen, in franta de ex. dupa 3 luni indiferent de terminal decodarea este gratis si asta este valabil pt toti operatorii.

Teoretic. Practic am un 3GS blocat pe SFR și francezii nu vor să-l deblocheze pentru că nu am factura originală și nu sunt francez.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

16 din 16
16