5 din 16
5
Deblocare legală iPhone în România
  [ Ignoră ]   [ # 61 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.07.07

Deci se pare ca nici decizia ANC nu prea ma ajuta ...

http://www.anrcti.ro/DesktopModules/Interogation/DownloadFile.aspx?intSurveyID=256&intSurveyFilledInstancesID=1003573

Art. 5. – (1) Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului
are obligaţia deblocării terminalului pus la dispoziţie utilizatorului final înainte de împlinirea
termenului stabilit pentru încetarea contractului de furnizare a serviciului de comunicaţii
electronice, în condiţiile îndeplinirii clauzelor aplicabile în situaţia încetării contractului
înainte de termen
.
(2) Deblocarea terminalului în condiţiile alin. (1) se realizează în termen de 5 zile
lucrătoare de la îndeplinirea clauzelor aplicabile în situaţia încetării contractului înainte de
termen.

——-
în condiţiile îndeplinirii clauzelor aplicabile în situaţia încetării contractului înainte de termen = Plata abonamentului
pe perioada ramasa ... adica ce e si acum.

Semnătură 

Cristian.

[ Ignoră ]   [ # 62 ]
RankRank
Jr. Member

Se pare ca ceva merge bine ...
Mi-am pus un reminder peste 3 saptamani.

Inca sper sa mi-l deblochez legal.

BTW, am cumparat un X-SIM care a murit dupa 4 zile de folosire ... Mai bine dadeam banii unui amarat la metrou ...

Daca are cineva informatii despre cum o sa faca Orange deblocarea, ar fi excelent!

Am un iPhone 3G luat la fidelizare (din pacate).

Bafta!
Cristi.

Semnătură 

Cristian.

[ Ignoră ]   [ # 63 ]
RankRank
Jr. Member

Au trecut 3 saptamani ...

Nimic de la cei trei operatori.

Semnătură 

Cristian.

[ Ignoră ]   [ # 64 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti
Macuser din: 12.01.08

1. eu am vb la orange (la universitate) si mi-a zis ca ma costa 100E deblocarea, chiar daca telefonul a fost cumparat fara abonament.
2. am sunat la relatii cu clientii si mi-a zis tanti de acolo ca e gratis deblocarea, dar pierd garantia.
3. am vb la orange (in calarasi) si mi s-a spus ca ar trebui sa fie gratis, dar momentan nu se poate face.

mi-e frica sa sun iarasi si sa intreb, ca poate imi fac astia oferta de 200E pentru deblocare smile

Semnătură 

am mere.

[ Ignoră ]   [ # 65 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 17.02.08

LOL  tre sa mai ai putintica rabdare! e pe vine si deblocarea gratis..abia se reglementeaza!

[ Ignoră ]   [ # 66 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06
nks14 - 07 Aprilie 2009 04:53 PM

1. eu am vb la orange (la universitate) si mi-a zis ca ma costa 100E deblocarea, chiar daca telefonul a fost cumparat fara abonament.
2. am sunat la relatii cu clientii si mi-a zis tanti de acolo ca e gratis deblocarea, dar pierd garantia.
3. am vb la orange (in calarasi) si mi s-a spus ca ar trebui sa fie gratis, dar momentan nu se poate face.

mi-e frica sa sun iarasi si sa intreb, ca poate imi fac astia oferta de 200E pentru deblocare smile

mie mi-au spus ca e 360ron si in cazul in care se aproba legea cu deblocarea terminalelor il vom putea debloca gratuit smile

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 67 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti
Macuser din: 12.01.08

ar fi frumos sa fie blocarea gratis, mai ales ca apple deblocheaza terminalele 3g in us (nu mai stiu pe unde am citit).
nu cred ca orange o sa-si piarda prea curand clientii din cauza acestei deblocari (la mom. actual orange are cea mai buna oferta internet pe mobil), deci nu vad de unde vine grija asta a lor?!

astept ziua in care imi voi decoda gratuit telefonul la orange.

Semnătură 

am mere.

[ Ignoră ]   [ # 68 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 23.07.08

am castigat un telefon la orange si mi-au dat garantie 1 an + cartela prepay , de indata ce intra in vigoare decizia, il pot debloca la ei gratis ?

Semnătură 

iPod nano 4th gen (16Gb 1.0.4)
iPhone4 (16gb 6.1.3) neverlocked

[ Ignoră ]   [ # 69 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06
sandubloc - 08 Aprilie 2009 03:10 PM

am castigat un telefon la orange si mi-au dat garantie 1 an + cartela prepay , de indata ce intra in vigoare decizia, il pot debloca la ei gratis ?

da smile

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 70 ]
RankRank
Jr. Member

Tocmai am discutat cu o tanti de la orange (customer service) si mi-a confirmat ca pot sa deblochez un iPhone 3G
cumparat cu prelungire abonament (fidelizare). Am insistat ca e la fidelizare si nu la liber. Tot 360 lei. Fara penalizari
de reziliere abonament.

A reusit cineva asta pana acum?
(deblocare legala, contra cost la orange, iPhone 3G luat cu abonament)

Sper sa fie asa ... Am trimis pe cel care are iPhone-ul cumparat pe firma la sediul lor sa intrebe inca o data grin.

Ciudat e ca tot insista sa le dau iPhone-ul in service ... Deblocarea se face online ... In fine, nu ma deranjeaza.

Multumesc!
Cristi.

Semnătură 

Cristian.

[ Ignoră ]   [ # 71 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
iedutu - 25 Iunie 2009 04:12 PM

Tocmai am discutat cu o tanti de la orange (customer service) si mi-a confirmat ca pot sa deblochez un iPhone 3G
cumparat cu prelungire abonament (fidelizare). Am insistat ca e la fidelizare si nu la liber. Tot 360 lei. Fara penalizari
de reziliere abonament.

A reusit cineva asta pana acum?
(deblocare legala, contra cost la orange, iPhone 3G luat cu abonament)

Am facut si eu demersuri pentru asta (n-am mai dus totul pana la capat) dar exact aceleasi lucruri mi s-au zis si mie. Eu tot la fidelizare l-am luat.
Deci se pare ca asa este. Nu am reusit sa aflu, in schimb, daca garantia de 2 ani oferita de Orange ramane sau se reduce la doar un an, oferita de Apple.

Ziceai de penalizari de rezilierea a contractului, dar nu se aplica pentru ca tu nu reziliezi contractul ci ai obligatia in continuare de a-l pastra.

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 72 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 06.03.08

Interesant. Totusi, ca sa inteleg mai bine, Orange deblocheaza Iphone-uri cumparate de la ei dar trebuie sa platesti 360 RON ????

In ceea ce priveste garantia, normele EU spun ca orice produs ce se vinde pe teritoriul EU trebuie sa fie insotit de o garantie de minim 2 ani. Deci nu vad o problema aici. Sunt obligati sa ofere 2 ani garantie.

Semnătură 

email: 1. [...] De asemenea, semnătura nu poate conține linkuri sau adrese de e-mail, sau orice alt text care să trimită către sau să sugereze un site, reclame sau comerț (anunțuri de vânzări-cumpărări);
Macbook Pro 15” i7 2.3Ghz | MacMini i7 2.6Ghz | iPad 3G [gen 3] | iPhone 4s | Apple TV [gen 3] | iPad 2 3G [gen 2] Ipad Mini 4G [gen2]

[ Ignoră ]   [ # 73 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07

e oficial>
ANCOM a decis! Operatorii sunt obligaţi să deblocheze, la cerere, terminalele din reţeaua lor. (din SEPTEMBRIE)

AICI (realitatea.net)

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 74 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

E un pas inainte dar totusi zice ca fiecare operator isi stabileste “tariful de deblocare” ceea ce inseamna ca in cazul Orange si iPhone lucrurile vor ramane la fel.

O decizie mai curajoasa era deblocarea gratuita a terminalelor la sfarsit de contract.

[ Ignoră ]   [ # 75 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 06.03.08
gorrocs - 29 Iunie 2009 11:24 PM

E un pas inainte dar totusi zice ca fiecare operator isi stabileste “tariful de deblocare” ceea ce inseamna ca in cazul Orange si iPhone lucrurile vor ramane la fel.

O decizie mai curajoasa era deblocarea gratuita a terminalelor la sfarsit de contract.

Decizia face referire la acest aspect. Operatorii sunt obligati sa deblocheze telefoanele din oferte (e.g. Iphone) dupa expirarea contractului initial. Pe perioada derularii contractului utilizatorul poate cere deblocarea, dar contra cost. Costul este stabilit de operator pe baza beneficiilor ofertei.

Semnătură 

email: 1. [...] De asemenea, semnătura nu poate conține linkuri sau adrese de e-mail, sau orice alt text care să trimită către sau să sugereze un site, reclame sau comerț (anunțuri de vânzări-cumpărări);
Macbook Pro 15” i7 2.3Ghz | MacMini i7 2.6Ghz | iPad 3G [gen 3] | iPhone 4s | Apple TV [gen 3] | iPad 2 3G [gen 2] Ipad Mini 4G [gen2]

5 din 16
5