Salut. Aveam o problema cu aproape toate husele pentru Nano: mi se parea ca ii strica exact ceea ce imi place cel mai mult la el, si anume forma. Pentru mine husa ideala e aceea care ii conserva cel mai bine design-ul si culoarea. Dupa o vreme in care am tinut Ipod-ul in acel plastic in care a venit, m-am hotarat sa cumpar un Invisible Shield. Problema: nu se poate lua decat dupa net, iar pretul transportului este mai mare decat pretul husei in sine. Apoi, am aflat ca se pune foarte greu, cu sapun, apa si multa bataie de cap, iar sub suprafata lui raman, de obicei, pungi de aer. La asta se mai adauga si faptul ca Shield-ul trebuie schimbat dupa cateva luni, pentru ca se zgarie si arata urat. Asa ca m-am gandit… si cred ca am o solutie: luati un scotch mai lat decat Nano-ul, si care sa fie cat mai transparent. Decupati-l astfel incat sa acopere suprafata frontala a Ipod-ului+cativa milimetri, care sa fie prinsi pe muchiile laterale. Decupati colturile si lipiti cat mai uniform, astfel incat sa reduceti la maxim pungile de aer. Nu cred ca e posibil sa lipiti atat de bine incat sa nu ramana pungi de aer. Oricum, sunt mici si pe mine unul nu ma deranjeaza prea tare.
Puteti face acelasi lucru si cu spatele Ipod-ului, daca credeti ca e nevoie. Scotch-ul se va zgaria dupa o perioada, si atunci va trebui repetata operatiunea. Avantajele sunt ca adera foarte bine la suprafata Ipod-ului, si ca este la fel de putin vizibil ca Invisible Shield-ul. Roata si butonul din mijloc sunt ceva mai rigide, dar asta se poate rezolva taind cu o lama scotch-ul in dreptul santurilor dintre buton, roata si restul Ipod-ului. Pe mine nu m-a deranjat atat de tare incat sa fac asta.
Sper ca v-am ajutat. Incercati si spuneti-mi cum v-a iesit. Oricum, rezultatul depinde de calitatea, transparenta si grosimea scotch-ului. Al meu e unul f. ieftin.
Am atasat poze. Aveti in vedere ca eu am fost la prima incercare, si nu m-am obosit prea tare. Cu ceva atentie si un scotch bun o sa aveti rezultate mai bune ca mine.
de ce ai invelit nano in schoch? pentru ca se zgarie foarte repede, raspund eu.
cum vaa fi data urmatoare cand vei scoate scotch-ul? tot eu iti spun, foarte lipicios si va trebui sa il stergi. daca il stergi il zgarii. unde te duce?
concluzie: parerea mea, nu faceti asta! il veti zgaria dupa ce scoateti scotch-ul si mai rau.
concluzie: parerea mea, nu faceti asta! il veti zgaria dupa ce scoateti scotch-ul si mai rau.
asta zic si eu
totusi am citit pe net despre niste tiple(sau scotch nu prea stiu exact) produse de catre 3M ....
produsul se cheama 3M ScotchCal ...
faza e ca nu stiu de unde sa-l cumpar….. :(
la brico ?
Nu e neaparat nevoie sa-l stergi. Inlocuiesti scotch-ul si gata. Daca totusi vrei sa-l stergi poti folosi vata umeda.
Intr-adevar, e posibil ca Invisible Shield-ul sau celelalte huse de acest tip, odata ce le ai, sa fie o solutie mai buna. Dar atat timp cat nu le ai…
Parerea mea: nu e bine ce faci cu scotch-ul, iPod Nano este o “bijuterie” si trebuie tratata ca atare. Am si eu un Nano si il ador, nu i-as face asta niciodata… so lasa-l sa respire fara scotch!
Nu dau in cap la nimeni, insa mi se pare o solutie extrema sa invelesti in scotch o bijuterie ca nano-ul, ce-i drept si nano-ul si ipod-ul 5G se zgarie ingrozitor de repede, motiv pentru care eu mai si astept sa vad daca cei de la apple nu scot un 6G care sa fie si facut dintr-un material mai rezistent. Nu zicea degeaba Steve ca cei care fac huse fac mai multi bani decat ce fac ei din productia Ipod-urilor.
Daca o sa aveti probleme vreodata cu un Ipod nano (eu sunt cazul mai nefericit)
Deci eu il conectam la calculator si cand sa-l accesez imi inghetza calculatorul si dupa vreo 10 min imi zicea ca drive-ul nu e accesibil. Dupa faze de astea clar te gandesti la ce e mai rau (s-a dus bunatate de Ipod pe apa sambetei :( )
Dupa vreo 2 ore de “sapat” pe net am gasit solutia dar spre surprinderea mea nu la Apple Support si pe un forum