glosar de termeni
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Dacă vă aruncați un ochi pe
http://tmlug.ro/glosar/help.php
veți observa că acolo e un soi de glosar „open source” privind traducerea termenilor din engleză în română.
Dat fiind faptul că la rubrica RO am polemizat, mai ales, pe tema colontitlu/coloncifru (header/footer), poate ar fi timpul să facem un asemenea glosar chiar pe acest site.
Vă reamintesc faptul că Apple a declanșat prima tentativă de standardizare RO o dată cu MAC OS 7.6 (ah, nu-l mai am) și cu versiunea RO a manualului pt Claris (ei, pe ăsta îl am, cît dați pe el? e ditamai cartea, vreo 400 pagini).
Păcatul acelui glosar este că nu are o rubrică de comentarii / discuții / argumente.
Propunerea o fac și pt că pe forumul dexonline.ro s-a pus problema traducerii RO a lui google (aș adăuga aici și google mail), care este, adesea, aiurea.
Tudore, poți face aici așa ceva? Poate preiei ceea ce au făcut linuxiștii pe site-ul citat și facem unul mai bun aici. Marea problemă nu este că eu zic colontitlu / coloncifru, iar alții antet / ?, ci faptul că terminologia NU este uniformă, fiecare traduce cum îl taie capul (și-i taie, frate, de te doare capul personal).
Voi ridica chestiunea și mîine, la Bucharest macuser meeting… hai s-o facem, doar că bazele astea de date tip dicționar + motor de căutare au un șpil… dar dacă l-au făcut alții (prost), poate o facem aici mai bine.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

eu subscriu

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

daca optati pt. php+mysql pot ajuta si eu…

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
D.O.R.U.T.Z. - 30 Martie 2006 04:56 AM

daca optati pt. php+mysql pot ajuta si eu…

Pt mine este OK. Cei care va pricepeti la treaba asta ar trebui sa decideti cum e mai bine. De fapt, site-ul citat este bun ca principiu, doar ca, dupa luni de zile, nu l-au imbunatatit, respectiv ferestra este prea mica si nu au introdus, cum le-am sugerat de mult, un camp de discutii / argumentari / variante, fara de care nu se poate face un pas inainte. Daca il cunoasteti pe autorul site-ului si reusiti sa-l convingeti sa faca pasul asta, atunci poate n-ar mai fi nevoie de transferat totul aici… hai sa vedem cum ar fi mai bine.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti

Eu propun să facem un Wiki - e o metodă bună să găzduim informaţie editată colaborativ.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Da, cand o sa am timp, voi pune un wiki.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
shadow - 30 Martie 2006 08:56 PM

Eu propun să facem un Wiki - e o metodă bună să găzduim informaţie editată colaborativ.

Evident, colaborativ.
Tocmai am inchis o polemica pe forumul dexonline despre folosirea persoanei a II-a singular, nu a II-a plural (adica tutuire, nu „cu dv.) pe forumul dexonline.

Semnătură