conexiune macbookpro la net prin iphone ...
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 19.01.07

salut,
am cautat prin forum si nu am gasit un raspuns la problema asta ... vreau sa-mi conectez MBP-ul la net prin iphone 3g (orange, legal samd )  la care am abonamentul lor de date ...
se poate ? cum? daca am postat aiurea - aratati linku cu problema asta . multumesc

Semnătură 

MBP+24"lg
iphone 2g, 3g, 4
ipods - multe ...

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 13.09.07

din ce stiu prin contractul tau cu orange nu ai voie sa faci asta. dar fuck the rules cauta aplicatia NetShare pe torente undeva pt ca fost retrasa din AppStore si roaga-te sa nu se prinda orange

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

hmmm, recunosc ca nu am citit contractu’ - dar de ce nu ar fi posibil ? - eu platesc un trafic - indiferent de terminal ...
ok, voi cauta , multumesc

[ Modificat: 08 Septembrie 2008 01:08 AM de g_eu ]
 Semnătură 

MBP+24"lg
iphone 2g, 3g, 4
ipods - multe ...

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

daca nu gasesti NetShare mai merge cu o aplicatie din Cydia, daca esti dispus sa faci jailbreak… tutorialul este pe iclarified.com

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

jailbreak nu voi face - am trecut la 3g - doar pt garantie si “legalitate” ...
am citit ceva despre netshare - si am inteles ca mergi pe net via 3g in mod gratuit ... nu prea inteleg cum ( si imi dau seama de ce se supara apple si orange daca o folosesti ...smile )
dar , mi se pare ciudat ca nu exista o aplicatie care sa faciliteze folosirea ifonfului ca un modem - din moment ce eu platesc deja un trafic !!! si telefonu poate sa o faca tehnic ...

Semnătură 

MBP+24"lg
iphone 2g, 3g, 4
ipods - multe ...

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

jailbreak-ul nu e asa o problema, pentru ca o resoftare iti readuce 3G-ul la starea lui initiala si nimeni de la orange n-o sa-si dea seama prea curand de treaba asta…

faptul cu suparatul celor de la orange e, intr-adevar, o cacanarie, dar daca ai luat optiunea de date speciala, de 12 euro, teoretic esti de acord si ca nu vei folosi telefonul drept modem… tocmai de aceea eu am luat 3G-ul la liber cum s-ar zice si mi-am largit abonamentul existent cu optiunea speciala de date de 10 euro plus TVA, in care, colac peste pupaza, am 1,5 GB de trafic fata de 1 GB ca la abonamentul vietii… raspberry deci sa-i vad eu aici ca fac gat, atata vreme cat e un abonament de date dedicat si general (valabil pentru orice telefon 3G)...

iti sugeram Cydia pentru ca nici eu n-am gasit netshare… dar o sa mai incerc, pe surse alternative… :D

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

pe vechiul 2g aveam un abonament de date 3g - cu 1,5 giga trafic inclus , cand l-am luat p’asta mic si negru - mi-au spus ca trebuie sa schimb tipul de abonament si sa iau chestia asta cu 1 giga ... recunosc ca l-am luat in noaptea lansarii si dupa multe beri ... si nu mai aveam chef sa pun prea multe intrebari ... inseamna ca merita sa ai arzi cu netshare ...

Semnătură 

MBP+24"lg
iphone 2g, 3g, 4
ipods - multe ...

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 30.08.07

g_eu
E logic ca Orange Romania sa nu te lase să folosești iPhone-ul pe post de modem deoarece asta ar însemna ca nimeni să nu-și mai faca abonamentele de date, respectiv cele de conectare la internet via modem Huawei. În plus serviciul acordat ție pe iPhone, cel de internet cu trafic inclus, nu provizioneaza în Activator APN-ul corespunzător utilizarii netului pe un calculator (iar viteza în cazul ăsta e destul de mică); și credeți-mă că dacă se încearcă vreo șmecherie din partea clientului își pot da seama foarte ușor (ce-i drept daca iau contul la puricat)

[ Modificat: 08 Septembrie 2008 02:50 AM de leopardu ]
 Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012
Intel i5 @ 2,5 GHz / Intel HD 4000 / 500 GB HDD

iPad Mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: London
Macuser din: 04.04.08

Da…dar uitati prostie din partea Orange:

Joi, 28 august, ma duc la orange sa iau iphone la abonamentul pe care-l am(Flexibil 30)...face tipa de-acolo toate modificarile, suna la bucuresti de 7000 de ori ca nu o lasa sistemu sa-mi activeze optiunea de iphone ca aveam optiunea aia de 5mb trafic activa. In sfarsit, reuseste s-o dezactiveze si programeaza ca pe data de 6(data facturarii) sa mi se activeze optiunea de iphone cu 12 euro.

Ok…vine sambata, 6 septembrie dimineata, dau Cronos sa vad si eu optiunea&stuff;. Surpriza! In cronos n-apare nik legat de iphone! Sun la 411…zice ala “tre sa mergeti la shop ca nu s-a reusit activarea si doar din shop se poate”. Avand nevoie de optiune, m-am dus. Altfel, o lasam balta si orangeu era in pierdere. Ma duc la orange, ii explic aceleiasi fete care e treaba si activeaza optiunea fara problema.

Ei mi-au dat iphone la pret de continuitate a abonamentului pe 2 ani+optiune 12 euro/2 ani. Daca eu nu aveam nevoie de optiune puteam s-o las balta si tot ei erau fraieri in fata lu Steve:))

Aa, apropo, pentru cine e interesat, de azi se poate activa optiunea cu 12 euro pe orice abonament.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

smile))))

naspa de tipa…ai fost tot la ea sau la alt coleg….ca o sa cantareasca la evaluartea ei smile)

Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012

iPad Mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
leopardu - 08 Septembrie 2008 11:49 PM

smile))))

naspa de tipa…ai fost tot la ea sau la alt coleg….ca o sa cantareasca la evaluartea ei smile)

Da, la ea am fost. Dar chiar nu o invinuiesc. Sistemul e prost. E chiar cea mai competenta de la shop din Arad si tot timpul cand am ceva probleme incerc sa ajung la ea, nu la colegii ei. Se descurca…dar daca n-a lasat-o softu…
Cat despre activarea optiunii in 28 august, n-avea cum sa vada daca functioneaza sau nu pana la data facturarii ca optiunea iphone nu e compatibila cu alte optiuni de date si atunci la ora respectiva se bateau cap in cap…

[ Modificat: 09 Septembrie 2008 02:39 AM de sorinc03 ]

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara, Romania
Macuser din: 10.07.07

Revin dupa 6 septembrie,ziua mea, cand am fost in consum prea mare sa mai scriu ceva pe aici care sa aiba sens…:) am citit actualizariile cu ajutorul mailuriilor ce le primesc pe iphone. ok ,revin la subiect,si mie mi se pare ceva cam imputit daca platesti un trafic de date (1.5 gb ) in cazul meu,si sa nu pot sa intru si eu pe yahoo sa mai scriu la o gagica de pe macbook. si mai grav,din cate am inteles in acel trafic nu e inclus nici im’ul de pe tel cu aplicatii de pe app store :(....buuuuuuu :(

[ Modificat: 09 Septembrie 2008 04:01 AM de rvxtm ]
 Semnătură 

iPod 30Gb 5G
White MacBook (Late 2006)
iPod Nano 4G 16Gb Black
iPhone 4   iOS 5
iPad 1 WiFi 64Gb iOS 5
Core 2 Quad Retail-Install Hakintosh

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 11.10.05
VladTm - 09 Septembrie 2008 03:57 AM

ok ,revin la subiect,si mie mi se pare ceva cam imputit daca platesti un trafic de date (1.5 gb ) in cazul meu,si sa nu pot sa intru si eu pe yahoo sa mai scriu la o gagica de pe macbook. si mai grav,din cate am inteles in acel trafic nu e inclus nici im’ul de pe tel cu aplicatii de pe app store :(....buuuuuuu :(

Da, e imputit si de fapt e strategia Orange de a scoate bani. Tu nu o sa faci niciodata 1G trafic de pe iPhone (doar daca stai pe youtube toata ziua). Deci de fapt ei estimeaza sa castige cam dublu per kilobyte cel putin. Traficul nu se trece de la o luna la alta desigur (de ce oare daca e platit ?).

Oricum, pana una-alta, orice tentativa de a ocoli chestia asta clar violeaza contractul semnat in Romania cu Orange iar cei de pe forum de pe aici cam incearca sa respecte treburi din-astea.

Cea mai buna solutie e iPhone la liber si abonament separat pentru date. Asta e, teapa de la Orange si n-ai ce face.

Semnătură 

This signature is intentionally left blank.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

fierarul
E normal ca Orange să procedeze așa, trebuie să scoată și ei un profit, nu? ei cotizează la France Telecom, așa cum Vodafone cotizează la Vodafone Group. Iar telefonia mobilă din Romania le-a adus mari profituri, încet - încet o să devină ca in Vest unde nu vor mai putea stoarce așa mulți bani de la consumatori. Prin noiembrie va intra portabilitata…dar sunt curios cine va porta, sau mai bine zis câți vor porta numerele….deoarece este o taxa de portare care e destul de mare.

sorinc03
smile sistemul nu e chiar așa de prost, chestia e că ai în față toat contul clientului și vezi ce trebuie activat și dezactivat. Spre exemplu eu o data am avut o chestie de genul asta când mi-a venit un client cu două servicii de Internet activate, una era cu trafic inclus și cealaltă era cu plată per MB, a făcut un cost suplimentar enorm, ar i-am rezolvat scoțându-i serviciul cu plată și dându-i ajustare conform costului făcut.
Despre compatibilitate - ea e trecută în intranetul operatorului unde spune regulile de compatbilitate între extraopțiuni (reguli business - combinare posibilă, dar care nu aduce profit, adică oferă prea multe clientului wink, și reguli software - chiar intră în conflict); mai mult ai posibilitatea să vezi ce opțiune se va activa din data de facturare și așa vezi dacă e incompatibilă cu vreuna existentă căreia trebuie să-i dai expirare în data de facturare.
Si uite așa e totul OK.
În cazul ei a fost ceva neglijență...dar nu e o problemă, suntem oameni cu toții și putem greși, mai ales când suntem obosiți și crede-mă că lucrul într-un Shop extenuează pe oricine.

Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012

iPad Mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member

Ultima parte cu oboseala chiar pot sa o confirm. Am mers la shop la 19, shop-ul inchizandu-se la 19.30 si a reusit sa-mi dea iphoneu activat cu totu pe la 20:15. Nu ma grabeam nici unde, imi doream iphone-ul…de ce sa ma fi enervat?:)