Ce-i drept viteza Orange e mai mare din câte am văzut eu, așa ca observație. Ce am testat este și VMC-ul lor (cum i-o fi zicând) și stă mai bine la viteză.
Sincer nu știu din ce cauză, căci din câte știu eu, Vodafone stă mai bine la aparatură decât Orange.
In testele tale, este posibil ca pe Orange sa fi prins HSPA iar in Vodafone doar 3G simplu (UMTS)?
Nu stiu unde ai facut testele, dar, ca detinator de Broadband 3G de la Vodafone, pot sa iti spun ca acoperirea variaza, deci si testele tale ar putea fi un pic cu bias cand vine vorba de 3G. Pe langa asta, cifrele date de tine sunt f. rotunde, iar cei 400k de la Vodafone 3G se cam apropie de 348k cat este max la UMTS.
Nu am iPhone, dar banuiesc ca nu face distictie intre 3G/UMTS si 3G/HSPA, asa ca nu stiu cum ai putea sa iti dai seama de variatie. Pe de alta parte probabil depinde si ce abonament ai la VDF pentru 3G, cu modemul USB de la Vodafone am prins lejer 3.6 Mbps cat este maximul permis de abonamentul meu.
cauzele pot fi mai multe, de la zona, incarcarea retelei, pana la route-ul pana la (mt) unde sta iSpeed. in principiu as tine cu Vodafone, leopardule
@branix, le-am rotunjit ca la cat am testat iSpeed as avea cateva sute de result-uri.
vis-a-vis de HSUPA, mai demult am facut un test pe modemuri: http://wirelessisfun.com/2007/07/31/3g-hsdpa-evdo-burnout-tests/
now, cine mai are alte rezultate? hai sa scriem si unde sunt facute testele ca pana acu vad Bucuresti, Sibiu, Cluj! Multumesc!
***disclosure*** am fost angajat al Vodafone. N-am nici un interes sa alterez rezultatele.
ei bine am aflat si de ce apare diferenta intre cele doua rezultate. Pachetele de date de la Vodafone sunt doar 3G, iar 3G+ (pana la 7.2) sunt dedicate abonamentelor cu modem.
Incearca sa inchizi din pagini si sa restezi Safari/iPhone. Cu multe pagini deschise Safari devine lenes si iSpeed crede ca incarcarea paginii e intarziata de conexiune (dar e browserul).
Am dat restart la iPhone, deschis Safari (3 ferestre inclusiv asta cu testul) si tot la fel..
M-am speriat putin :p si am incercat si aici : http://i.dslr.net/iphone_speedtest.html
Cu desktopul am peste 5Mbps, iar cu iPhonul cam 2.3Mbps. La voi cum e ? Vrea sa vad daca e ceva in neregula cu Wi-Fi de pe iPhonul meu.