Inca o intrebare legata de OS 9: am activat Apple Talk si File Sharing pe iMac, la fel si pe PowerMac G4. Dar nu se vad in retea (PM-ul nu vede iMac-ul in Finder, iar iMac-ul nu vede PM-ul din Network Browser - nici la AppleTalk, nici la Local Network).
Tragedia nu este mare, pentru ca ma pot conecta manual, dar as vrea ca PM-ul sa vad “vechitura” automat si, daca OS 9 permite, invers…
Mersi.
PS: pe iMac am pus PM-ul in favorites, deci nu la solutia asta ma astept…
Încearcă asta: pe Mac OS 9, la File Sharing ar trebui să existe o opţiune care zice ceva de genul “enable file sharing over TCP/IP”. Activeaz-o, că altfel nu se înţelege cu OS X 10.4+
Începând cu 10.4 apple a început să renunțe la compatibilitatea cu versiunile vechi de AppleTalk. Cu OS9 se mai pupă un pic, cu alea mai vechi - deloc.
Am inteles; asta e. Oricum, macar merge manual. Si am ramas surprins cat de bine merge build-ul de Mozilla 1.3.1. Adica il pot folosi ca un office machine umil, plus ca ruleaza unul dintre jocurile mele preferate: Escape from Monkey Island.
Ceva gen Skype exista? E pacat sa nu folosesc microfonul ala si boxele chiar misto…
Am facut rost de versiune retail si merge… Daca are cineva nevoie sa-mi zica…
ce versiune de retail ai?
9.0?
ma caznesc si eu cu unul la 450 MHz si nu vrea si pace sa incarce setupul de classic (imi ramane la floapa cu “?” iar hardul imi placane ciudat )
am inteles ca e o intreaga polologhie cu instalarea de classic (gen daca imac-ul suporta 9.2.2, nu inseamna neaparat ca merge instalat direct cu 9.2.2 ci cu 9.0 si porma updatat si dus “la zi”)
eu scot acum niste versiuni de classic si vad daca imi booteaza.. daca nu misca, cred ca o sa apelez la tine cu un mic “ajutor” :D
Da, mai intai a trebuit sa pun 9.0, dupa care update-urile… am doua CD-uri scrise la Brasov; cand ajung in weekend vorbim pe PM. Iti pot zice ca astea functioneaza sigur. In plus, mai am o imagine cu 9.0.4, cica, plus o droaie de soafte pentru Classic… vorbim si despre asta, cu cea mai mare placere…
salut man…am si eu un imac la 333 si ma tot chinui cu instalarea unui mac os 9.04..dar nu reusesc….imi poti da vreo idee de vreun 9.0 de unde as putea face rost?....sper sa nu deranjez pe nimeni cu intrebarea mea…