|
Eroare Font Indesign CS3 |
|
|
|
Trimis: 11 Septembrie 2008 04:41 PM |
[ Ignoră ]
|
|
|
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.09.08
|
Buna,
Am si eu o problema care implica fonturi in indesign. Am de tansferat mai multe reviste din quark in indesign. Fonturile (familia de fonturi Utopia) functioneaza perfect in quark, insa in indesign CS3 imi dau urmatoarea eroare: imi sparge cuvantul dupa ț si î la sfarsit de rand, am probat fontul si in Indesign CS2 eroare aparand doar in cazul lui î. Fonturile le-am “mostenit”, erau in firma ca sa spun asa, astfel incat nu am cum sa va dau detalii despre cum au fost ele ramanizate, deasemenea ele nu am cum sa renunt la ele, deoare sunt fonturi cerute si trimise de catre client. Am atasat un exemplu poate ca va ajuta mai mult sa intelegeti despre ce vorbesc. M-as bucura foarte mult daca ati putea sa ma luminati si pe mine.
Va multumesc frumos
|
|
|
|
|
|
Trimis: 11 Septembrie 2008 04:57 PM |
[ Ignoră ]
[ # 1 ]
|
|
|
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05
|
ca să nu refaci fonturile, soluția este shift+enter și muți cuvântul pe rîndul următor
|
|
|
|
|
|
Trimis: 11 Septembrie 2008 05:00 PM |
[ Ignoră ]
[ # 2 ]
|
|
|
Newbie
|
nu-mi place shift+enter,si in plus ar insemna sa se piarda timp mereu cu verificarea fiecarui rand, volumul de lucru este mare, timpul scurt. Ce ar trebui sa refac la font? ai putea te rog sa ma ghidezi un pic?
|
|
|
|
|
|
Trimis: 11 Septembrie 2008 05:41 PM |
[ Ignoră ]
[ # 3 ]
|
|
|
Administrator
|
mi-e greu și mie să-mi refac fonturile vechi… 
trebuiesc corectate și regenerate fonturile în font lab - nu cred că e așa de ușor de explicat în vorbe
(sau nu mă pricep eu)
uite un model de font - ia probeaza-l si vezi daca stie sa faca despartirile ok
Edit by Admin: fontul atașat a fost șters ca să evităm un nou scandal cu Linotype.
|
|
|
|
|
|
Trimis: 11 Septembrie 2008 06:01 PM |
[ Ignoră ]
[ # 4 ]
|
|
|
Newbie
|
acest font functioneaza
|
|
|
|
|
|
Trimis: 11 Septembrie 2008 11:14 PM |
[ Ignoră ]
[ # 5 ]
|
|
|
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
|
Fonturile de care vorbeste elena sint mapate romaneste pe tastatura englezeasca. InDesign vede tastatura si considera ca diacritica de final poate fi separata. Singura solutie e rescrierea fontului corect, unicode si folosirea tastaturii romanesti.
|
|
|
|
|
|
Trimis: 12 Septembrie 2008 12:26 AM |
[ Ignoră ]
[ # 6 ]
|
|
|
Newbie
|
Este excat situatia despre care vb Iaru. Am reusit oarecum sa rezolv problema. M-am folosit de fontul recomandat de dacuBurebista, care functiona perfect in Indesign,am redenumit in fontlab codul si numele glypsurilor cu pricina in concordata cu cele ale universului, apoi am ales glyps name/reencode glyps/ MacOS Romanian. Fontul functioneaza corect acum pe tastatura romaneasca, in .pdf sunt vizibile si corecte. Totusi as vrea sa va intreb daca voi considerati ca este ortodoxa solutia mea, deoarece este prima data cand folosesc fontlab, deci am facut cum s-ar spune la “ghici” si nu as vrea sa am surprize neplacute.
Multumes iar
|
|
|
|
|
|
Trimis: 12 Septembrie 2008 01:06 AM |
[ Ignoră ]
[ # 7 ]
|
|
|
Administrator
|
este ok
dar si mai corect ar fi metoda laborioasa si mincatoare de timp, de a face (toate) fonturile corecte, de la bun inceput…
deh, timpul e cel care ne lipseste de fiecare data
bine ca ai rezolvat chestia urgenta
|
|
|
|
|
|
Trimis: 12 Septembrie 2008 01:34 AM |
[ Ignoră ]
[ # 8 ]
|
|
|
Sr. Member
|
Pentru ca miscarea sa fie si mai desteapta, ar fi bine sa introduci si codurile de Windows (adica s, Scedilla, t,Tcedilla). Nu de alta, dar in Win XP s-ar putea sa vezi niste patratele!
|
|
|
|
|
|
Trimis: 12 Septembrie 2008 01:42 AM |
[ Ignoră ]
[ # 9 ]
|
|
|
Administrator
|

am lasat asa ceva in arhiva aia…
|
|
|
|
|
|
Trimis: 12 Septembrie 2008 02:05 AM |
[ Ignoră ]
[ # 10 ]
|
|
|
Newbie
|
acum, ca tot sunteti atat de draguti, va intreb dc exista posibilitatea in fontlab sa modific aceste coduri intr-o lista? sa nu mai fac clik pe fiecare glyps in parte? am 22 de forturi de modificat
|
|
|
|
|
|
Trimis: 12 Septembrie 2008 02:46 AM |
[ Ignoră ]
[ # 11 ]
|
|
|
Sr. Member
|
Nu, din pacate, nu. Rabdare si tutun. Sau numai rabdare!
|
|
|
|
|
|
Trimis: 12 Septembrie 2008 03:12 AM |
[ Ignoră ]
[ # 12 ]
|
|
|