Auto-complete în română
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bergerac
Macuser din: 15.12.07

Deschid acest topic pentru că tot caut un răspuns la întrebarea asta şi se discută on-and-off printre rânduri în vreo 2-3 alte topicuri aşa că nu reuşesc să prind un fir.
Deci: înţeleg de la unii macuseri că în 2.1 se poate ca AutoComplete să fie în limba română. Mie nu-mi merge aşa şi aş vrea să ştiu ce trebuie să fac ca să meargă, dacă chiar se poate.

Mulţumesc

Semnătură 

Muşcat de măr

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Trebuie să-ți setezi tastatura în română.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Am instalat-o, desigur. Dar tot nu merge. Adică îmi dă sugestii din engleză. Mai trebuie şi altceva? Ce ai la International, de pildă?

Semnătură 

Muşcat de măr

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: cluj (nokia)
Macuser din: 20.08.08

eu la international am asa:

language: english
keyboards: 1 (romanian)

si nu imi ai da sugestii in engleza..poate una/sms.. dar totusi e diferenta..

Semnătură 

iPhone 8GB 3.1.3, 4.3 with whited00r

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 01.04.08

Eu recomand sa o dezactivezi pe cea in limba engleza. Lasa doar romana.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Din păcate aşa am făcut, dar tot nu merge. Un alt simptom e că nu pot să şterg dicţionarul suplimentar. I-am dat şi “Reset keyboard dictionary” şi am încercat chiar “Reset all settings”. Nimic. Îmi propune aceleaşi tâmpenii, fie în engleză, fie cuvinte pe care le-am scris eu în română. Mai propune şi aiurea. E enervant şi inutil chiar când scriu în engleză! Orice ajutor mă va face etern recunoscător smile

Semnătură 

Muşcat de măr

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Moderator

Scuze că vin cu răspunsul cam tîrziu. Nu știu dacă ai reușit să descoperi problema. Lîngă “space” pe tastatură ai un glob. Dacă apeși pe el, comută între tastaturile/limbile pe care le-ai ales în prealabil la Settings/General/International/Keyboards. Deschizi un nou SMS, o selectezi pe cea în română și gata. Succese!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Mulţumesc pentru răspuns. Am încercat aşa din prima, sigur. De fapt acum am o singură tastatură instalată, cea în română. Aşa cum o diagnostichez acum, problema pare să vină de fapt de la dicţionarul suplimentar. Eu scriu des bilingv, şi în română şi în engleză şi o vreme mi s-a părut că e activat dicţionarul în engleză. Apoi am realizat că are un vocabular foarte restrâns şi m-am prins că era, de fapt, dicţionarul ăla suplimentar cu care încearcă să înveţe cuvinte noi. Am încercat să-l resetez, din Preferences, am încercat chiar să-i fac reset general, nu a ţinut. E tot acolo. Nu ştiu cum aş putea să fac să-l şterg cu mâna, că nu sunt aşa dibaci. În plus, telefonul nu are jailbreak şi nici nu vreau să-i fac deocamdată, că nu ştiu cât e de sigur. Dacă are cineva vreo idee cum pot şterge blestematul ăla de dicţionar şi/sau de ce mama dracu’ nu se şterge când trebuie, voi fi, cum ziceam mai sus, etern recunoscător.

Semnătură 

Muşcat de măr

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Moderator

Păi fără jailbreak, nu ai acces în sistem. Fă-i un Restore în iTunes. Cu backup înainte, nu pierzi nimic, doar timp. Baftă!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

se poate scoate checkspelingul de tot? e terminat rau dupa parerea mea, dupa ce am termiant mesajul de scris m-am trezit ca erau cam toate cuvintele gresite.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

ai citit mai sus ce tre sa faci ca sa nuti mai apara t9`le ?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

mai sus in topicul asta? da, dar poate vrea cineva sa explice cap coada ce trebuie facut, pentru cei care nu stiu.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Grotania, Bucuresti
Macuser din: 15.06.07

Auto-correct-ul nu se poate scoate, oficial. Cine are jailbreak-ul facut, poate sa scoata autocorectia prin Cydia.
Daca iti setezi tastatura in lb. romana, cel mai bine se scoate definitiv cea in engleza. In mod normal, el nu mai face auto-correct decat la numele persoanelor care sunt in agenda(din pacate uneori cand scrii un cuvant care seamana cu un nume propriu o sa iti indice) Acum, daca tot face corectie in lb. engleza, te duci in settings, si resetezi dictionarul tastaturii, daca nici asa nu merge, din pacate cred ca mai ramane doar sa ii faci un restore in iTunes, desi eu zic ca nu mai e cazul
(Settings, General, Reset,  Reset Keyboard Dictionary)

Semnătură 

I take no joy in this, but I see no other way.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ms, am resetat dictionarul dar nu sunt sigur inca daca a functionat, in loc de Si mi-a pus So
alta problema este ca eu nu am limba romana, dar o sa ma uit pe aici ca probabil s-a discutat.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

la 2.1 la tastatura este si romana.. settings > general > keyboard > international keyboards > Romanian (ON).. restu sa fie off..
daca faci asta.. o sati mai schimbe cate ceva.. 2 - 3 cuvinte.. AR il schimba la mine in Se, AS in Sa.. si numele celor din agenda daca ii semanator.. cum o zis mai sus.. dar nu conteaza asta.. se vede schimbarea.. decat inainte..

Semnătură