Am un ibook de veo 3 zile ... si nu ma mai desprind de el…imi vine sa arunc celalt calculator pe fereastra.. , dar sa revin la subiect : am o problema cu subtitrarile in mplayer .. nu sunt afisate corect. Apar niste semne de intrebare sau linute .. in functie de ce font aleg. Codarea am last-o cea implicita, mac-roman . Am incercat si cu alta codare dar fara rezultat.Nu imi dau seama care a fi problema, totusi banuiesc ca e legata de fonturi. Daca a mai patit cineva asa ceva ..va rog sa ma ajutati ...
E putin probabil sa fie vorba de fonturi, cat de encodigul lor: alege ISO-8859-2 si ar trebui sa-ti mearga (eventual mai poti avea probleme cu ș si ț, ca nu sunt folosite corect de aia caer fac subtitrarile).
Aceeasi problema o am si eu cu taote ca am incercat cu mai toate “encodarile” acelea. Itzi recomand Cellulo un player depsre care am mai scris in in postul “VLC si subtitrari” din acest forum.
eu am o varianta mai veche la mplayer si merge foarte bine, nu are chiar nimic.
spune-mi daca il vrei si vb cum ti-l dau, si oricine il mai vrea sa imi spuna.
data viitoare incerc.
acum am luat de curiozitate cellulo si mai au de lucru baietii, generic MPEG-4 nu are sunet, divx5 merge ok. la astea n-am subtitrari sa incerc.
bagi acolo fonturile astea, dupa care alegi “arial” din preferences de la subtitles si encoding : ISO-8859-2
la mine ashea merge cu MPlayer 2.0b9
Am luat mplayeru de pe saitu unguresc (nu de pe version tracker) si am facu ce-o zis omu asta si acuma mere baieti.
Plus ca interfata ii mai faina (a la Quicktime).
Meserie.
Multam Tiz.
Si la mine mere si Cellulo si Movie Time si Mplayer.
Multam baieti, acuma am tri playere, am de unde alege, mai ales ca Mplayer foloseste un codec propriu cred (nu divx), ca am incercat un film care nu merea cu alelalte doua.
Ii fain sa ai mai multe, daca nu mere unu poate mere alalalt. Si ce bine ca tate tri vad si diacriticele acuma.
Buna treaba. Ma, ii bine ca exista forumu asta