Cum sa-ti creezi propriul Custom Boot Logo compatibil cu Pwnge Tool!
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 10.02.08

Pentru cei ce au incercat si nu au reusit si deasemenea au folosit o gramada de tutoriale de pe net si din nou fara rezultat, am incercat sa pun cap la cap schema asta. Nu am prea mult timp la dispozitie sa stau sa creez un tutorial ca lumea pe care sa-l public pe net, asa ca incerc doar sa va enumar pasii prin care am reusit sa introduc propria mea imagine in Pwnge Tool fara sa primesc faimoasa eroare “Sorry, that doesn’t seem to be a proper PNG, bla, bla, bla..”.

La urma, pentru cei interesati, am dat si o posibila explicatie. smile

1. Fiti siguri ca imaginea pe care vreti sa o folositi este de dimensiunile corespunzatoare, respectiv 320x480 si ca o editati in Photoshop. (cel putin asta l-am folosit eu)

2. Presupunand ca nu a-ti ales o imagine prea complicata, gen natura sau mai stiu eu ce, selectati functia Magic Eraser Tool de la butonul cu guma de sters (click dreapta pe guma si al treilea buton in jos) si dati click pe culoarea predominanta din poza, in cazul imaginii selectate de mine, evident, pe negru. (vezi atasament)

3. Din meniul Image selectati primul task -> Mode si apoi Indexed Color. O sa va apara o mica ferestruica cu o gramada de nebunii pe ea. In principiu totul trebuie sa fie cum este deja. Functia Transparency sa fie bifata, Forced sa fie pe Black&White;, nu prea are mare relevanta, apoi dati Enter.

4. Pasul 4 si ultimul este sa va duceti in File - Save for Web & Devices si va aparea fereastra ceea mare. Fiti siguri ca sub cele 3 butoane din dreapta sus, la functia Preset este selectat PNG-24 si in casuta imediat dedesubt, usor stanga tot PNG-24, Transparency este bifat iar Interlaced debifat.
Dati Save, denumiti fisierul si il uploadati in Pwnge. Pretty easy!

Acum chiar ca trebuie sa mearga! smile

Explicatia Mea:

Am observat ca folosind functiile pe care vi-i le-am sugerat din Image->Mode-> adauga faimosul canal Alpha de care are nevoie iPhon-ul pentru a-i aparea imaginea in Boot Screen. Multi care au incercat si au reusit din prima foloseau imagini in alb-negru, respectiv cu canale Grayscale ori Black&White;. Modurile astea doua au implicit canalul alpha built in. Am aflat asta dand Get Info (pe mac) la imaginea care o realizasem anterior pentru Boot. Atunci mi-a mers si mie pentru ca era Grayscale.
Problema aparea la imaginile color care sunt RGB si care se pare ca n-are nici o valoare. Tocmai d-aia am folosit Indexed Color, deoarece dintre toate modurile din lista printre care si Grayscale, este cel care nu afecteaza poza deloc vizual. Celelalte altereaza culorile, s.a.m.d.
Ce am exemplificat aici este un fel de compilatie intre tutoriale de pe net plus ce-am mai dibuit eu. Nush cati dintre userii de pe MacUser au intampinat problema asta, dar pe o gramada de alte forumuri am vazut ca-i un subiect aprins dezbatut. Deasemenea nu stiu daca asta este cea mai logica sau corecta explicatie, imi rezerv dreptul sa gresesc, dar ideea e ca functioneaza si sper sa va ajute! smile

Semnătură 

“Mr. Wizard! Get me the hell out of here!”

‹‹ WinPwn 3.0      Pt. call log ››