Eu vad ca am o problema cu VLCul asta nou (si 9.3 si 9.2): nu mai pot vedea un film HD fara sa crape, de obicei pe la sfarsit; e frustrant. Si vede si prost diacriticele.
La instalare, ai dilit preferintele vechi? Ca, vezi, e un script acolo!
Si eu l-am lasat sa mi le dileasca. M-am gandit ca poate sunt preferinte mai mult sau mai putin compatibile cu versiunea noua. Nu-i asa de greu sa refaci encodarea pe ISO-8859-2 (Preferences > Input / Codecs > Other Codecs > Subtitles)
Ieri a aparut VLC 0.94. Parca merge ceva mai fluent. L-am testat si cu mkv-uri: deschis mkv, imediat derulat din progressbar spre sfarsitul filmului si apoi la inceput din nou - caz in care 092 si 093 crapa aproape de fiecare data si am vazut ca 094 rezista, evident dureaza cateva secunde, apoi apar cateva cadre pixelate, dar in principiu merge si nu mai crapa vlc-ul. Mie asta mi s-a parut un test de anduranta. Anticipez intrebarea, ce nevoie am sa derulez un mkv? Da, imi trebuie atunci cand vreau sa sincronizez subtirarea, doar trebuie sa navighez de la primul dialog la ultimul.
De asemenea, exista un mod simpatic (VLC-Lite) care unifica VLC intr-o singura fereastra (ca si mPlayer). Pentru cei interesati http://omegann.deviantart.com/art/VLClite2-Single-Window-Icons-98240441
Uau! Pe un mkv de juma de ora merge instant scroll-ul, fara pixelare, fara lag. Prima data cand vad asta la VLC.
Sper sa nici nu mai moara spre sfarsitul unui film lung.
Anticipez intrebarea, ce nevoie am sa derulez un mkv? Da, imi trebuie atunci cand vreau sa sincronizez subtirarea, doar trebuie sa navighez de la primul dialog la ultimul.
zicea Xantrax ceva mai sus…
Eu il derulez pentru ca adorm la film; deci, cum spune dacu.
In sfarsit!!!! Au reparat VLCul…
Ultima versiune de azi vede perfect MKV-uri oricat de mari sau lungi. Sare instant oriunde chiar de pe DVD.
Plus ca au reparat bugul prin care eu nu puteam sa vad nici un final de film. Se termina cu 5-10 minute inainte de final…
eu cum in trecut am avut ceva probleme cu vlc(vedeam wireless)am incercat alte solutii si acum merg cuMOVISTsi vreau sa va spun ca sunt multumit de el ,merge struna si destul de simplu de utilizat
In sfarsit!!!! Au reparat VLCul…
Ultima versiune de azi vede perfect MKV-uri oricat de mari sau lungi. Sare instant oriunde chiar de pe DVD.
Plus ca au reparat bugul prin care eu nu puteam sa vad nici un final de film. Se termina cu 5-10 minute inainte de final…
acusica il incerc si eu cu un 1080p. de sarit sare instant, dar vreau sa vad si eu ca nu mai moare la final.
1080p mai se poticneste (MBP 2.4 GHz, 4 RAM) la scenele complexe, insa daca e rulat de pe un hard extern, prin FireWire 400, se optinteste mult mai putin (ahh, good old FireWire…).