„Bootable Backups”
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Dacă aruncați un ochi pe
http://www.apple.com/business/theater/#tutorial=bootablebackups?sr=hotnews?sr=hotnews.rss
veți vedea cum se face o copie legală a unui DVD Leopard. Da, e legal să ai o copie, în caz că se deteriorează discul original. Buuun. Dacă vă uitați atent, vedeți cum flăcăul ăla selectează nivelul secund a ceea se se afișează. Și eu am făcut la fel, numai că, dacă vreau să pun driverele de Windows, aflate tot pe același disc, constat că lipsesc. Mi se pare că cineva a semnalat deja acest lucru pe forum.
Ca să văd dacă e vreo diferență, am mai făcut o copie, dar alegînd nivelul superior al unității optice, adică întreg discul. Mi-a ieșit o imagine cu 0.33 GB mai mare decît prima (adică făcută cum arată ei în tutorial), ceea ce, zic eu, ar fi tocmai driverele lipsă. Dat fiind că nu am acuma niciun DVD dl la îndemînă, nu pot verifica pînă la capăt dacă am sau nu dreptate. Dacă e așa cum presupun, le voi trimite un perdaf la Cupertino, deoarece, așa cum arată ei pe site‑ul apple.com, se pierd date de pe DVD, respectiv se pierde sesiunea ISO cu driverele de Windows. E drept, de treaba asta îți dai seama numai dacă vrei să pui și driverele de Windows, altfel e OK, iese disc de boot.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

În film tipul ăla se joacă cu DVD-ul de Mac OS X varianta retail, care nu include drivere de Windows.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 16 Septembrie 2008 02:41 PM

În film tipul ăla se joacă cu DVD-ul de Mac OS X varianta retail, care nu include drivere de Windows.

Cum să nu? Eu am retail cu driverele de Windows. Or fi alte retail fără? N-aș crede.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Cea mai curata copie iese pe un PC. Mergi la cineva care are un PC, cu Nero si unitate optica, ce stie sa scrie DVD-DL. Copiezi 1:1 prin DVD Copy cu viteza mai mica (4-8x) si asta este tot. Niciodata nu am avut probleme cu discuri de Mac copiate in acest mod, inclusiv CD-uri de OS 8-9.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Xanthrax - 16 Septembrie 2008 03:05 PM

Cea mai curata copie iese pe un PC. Mergi la cineva care are un PC, cu Nero si unitate optica, ce stie sa scrie DVD-DL. Copiezi 1:1 prin DVD Copy cu viteza mai mica (4-8x) si asta este tot. Niciodata nu am avut probleme cu discuri de Mac copiate in acest mod, inclusiv CD-uri de OS 8-9.

Da, corect, numai că eu începusem voroava de la cu totul altceva, anume că metoda prezentată pe apple.com am senzațiunea că sare peste sesiunile secunde.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 16 Septembrie 2008 05:13 PM
Xanthrax - 16 Septembrie 2008 03:05 PM

Da, corect, numai că eu începusem voroava de la cu totul altceva, anume că metoda prezentată pe apple.com am senzațiunea că sare peste sesiunile secunde.

Am făcut testul și pare să fie cum zic eu: trebuie selectat nivelul superior al unității optice și iese un DVD care cuprinde și driverele de Windows. Oricum, diferența dintre dmg-ul 1 (cum zice apple.com) și dmg-ul 2, cum zic eu, este de circa 400 MB, cam atît zice că ar avea sesiunea Boot Camp de drivere pt Windows.
Cine are măcar un dvd dl și vrea să facă un experiment, îl rog să confirme/infirme ce zic. Normal ar fi să iasă sesiunea de Windows și în felul descris pe apple.com, deși mie, anterior, nu mi-au ieșit driverele de Windows, dispăruseră de pe copie, a trebuit să pun originalul. Or, un dvd de backup îl faci tocmai pt a nu folosi originalul. Posibil să fie fost și altă cauză, nu mai țin minte detalii de am făcut atunci.

Semnătură