3 din 3
3
MACuser-ii votează PD-L?
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti(Madrid)
Macuser din: 19.04.08

eu ,unul ii dau totala dreptate lui Canaris dar…......eu cred ca asta e un subiect atit de delicat incit ar fi mai bine sa nu il discutati(discutam)doar datorita faptului ca se poate ajunge la polemica fara rost…..

Semnătură 

Camionagiu

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Ǻﭏdяei - 18 Septembrie 2008 01:01 PM

Mac-userii votează PD-L? (retoric spus)

UITE de ce întreb!

Dacă tot ne plângem că suntem nesemnificativi în lume, măcar să profităm de asta, nu? Doar nu s-ar obosi nimeni sa ne bată obrazul; să ne de-a în judecată nici nu intră în calcul.

Menținerea acestui topic sus de ceva zile e semn că trebuie să votăm cu acest partid, altfel se închide forumu.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05

Este un forum apolitic.. si nu se incurajeaza politica/discutii despre politica aici, eu asa stiu..

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
Alex Andreescu - 21 Septembrie 2008 05:38 AM

Este un forum apolitic.. si nu se incurajeaza politica/discutii despre politica aici, eu asa stiu..

Acest topic nici nu l-am deschis pentru a se discuta despre optiunile politice!
Era o paralela intre sloganul care a fost ales de acest partit si sloganul Apple!
Ca se discuta acum despre alegeri si discriminare… asta e!

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Eu zic ca nu stii bine.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Puteți să discutați politică cât doriți cu următoarele condiții:
- să fiți on-topic;
- să nu încălcați regulamentul (insulte & injurii).

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
psergiu - 22 Septembrie 2008 05:02 PM

Puteți să discutați politică cât doriți cu următoarele condiții:
- să fiți on-topic;
- să nu încălcați regulamentul (insulte & injurii).

- să nu publicați filmulețe compromițătoare…  cool grin

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Ǻﭏdяei - 21 Septembrie 2008 06:53 AM

Acest topic nici nu l-am deschis pentru a se discuta despre optiunile politice!
Era o paralela intre sloganul care a fost ales de acest partit si sloganul Apple!
Ca se discuta acum despre alegeri si discriminare… asta e!

Ei, menținerea topicului sus de ceva zile a semn că fu făcut cu skepsis, nu degeaba.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
CANARIS - 21 Septembrie 2008 01:14 AM

Așadar: există cazuri și cazuri…
[...]
DA, O MERITĂ.

Recunosc, nu am citit vorba cu vorba si nici nu m-am uitat la filmulete. Cred insa ca “am prins ideea”. Si pentru ca ti-ai dat silinta sa arumentezi, o sa incerc si eu, insa cat pot de pe scurt:

- Cand a aparut Lucy, eram cu totii negri. Prin cine stie ce ciudatenie, au inceput sa apara si albiciosi. Evident ca au fost haituiti si goniti: erau altfel; si urati.
- Dupa cateva milioane de ani, i-a venit randul si rasei asteia albe sa domine.Pana acum vreo mie cinci sute de ani mare branza n-a facut, stateau prin cocioabe si mureau de frig. Nu-mi dau seama cum se nasc si pier civilizatiile majore, banuiesc ca e un timp pentru toate si toti. (Oricum, suntem ultimii la rand, ma intreb ce urmeaza…)
- E in firea omului sa creada ca atunci cand are puterea l-a apucat pe Dumnezeu de picior. Eu cred ca incet-incet invatam ca nu-i asa. Oamenii au fost buni, frumosi, destepti si acum 10.000 de ani. Si sunt la fel si cei pe care istoria (noastra) i-a pus intr-un colt.
- Nu sunt adeptul relativismului cultural. Nu cred ca pot sa inchid ochii atunci cand o fata e mutilata genital si sa zic ca “asa e cultura lor, nu ma bag”. Toleranta se opreste atunci cand sunt incalcate drepturile omului, care sunt universale. Le neaga doar cei care ar pierde puterea respectandu-le.
- Migratii atat de rapide nu s-au mai intamplat in istorie. Nu suntem pregatiti. Daca finlandezii vad cersetori pe strazile lor curate, normal ca se mira; sau se enerveaza. Nu inteleg de ce, pentru ca nimeni nu le-a zis ca sunt si alte realitati decat cu ce s-au obisnuit si pentru care au muncit din greu. Crede cineva ca poporul roman, cel “tolerant si ospitalier”, e pregatit? Deja vin chinezii, indienii, pakistanezii etc. la munca la noi. Ne convine ca fac muncile grele si prost platite, dar nu vrem sa stim ca au nevoi specifice: “sa fie ca noi”. Frica asta de diversitate, combinata cu lipsa de informare, naste monstrii.
- Deja sunt satul de stirile cu infractorii Romi. Da, sunt reale. Dar sunt doar ei cei care fura, inseala, omoara, violeaza? (Nota: a vazut cineva batrani Romi cersind? Nu, pentru ca la ei batrani sunt foarte respectati. In schimb, babute foste profesoare, care mor de foame, vad zilnic)

Offf, sunt multe de spus. Mai bine hai la o intalnire si o punem de-o discutie “off-topic”. Nu ne baneaza nimeni smile

Concluzia mea ar fi asta: daca vrem sa traim in deplinatate trebuie sa vedem ce e bun peste tot. E vorba de modestie. Si de vazutul mai departe de primele imagini, cele orbitoare.

Discutia asta nu e off-topic, e legata de politica in sensul mai larg, cel al trairii impreuna in polis.

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRank
Member
Din: Black Mesa
Macuser din: 02.05.08

Altero educatia rezolva tot. Educatia este raspunsul, desigur combinata cu un mediu care sa o sprijine.
Boly polemica nu ca nu are rost, dimpotriva e un “antrenament” binevenit.
Daca tot zicea iaru parca sau tudor de politicieni dinastia parveniti cum avem noi, sa va prezint un caz. Era la TV pe un post despre cum e in Finlanda la parlament. La partier parlamentarii, la loje plin ochi de camere de filmat si ziaristi. La ei e cu votul uninominal cum este si la noi parca mai recent sau nu stiu sigur, in fine, rolul camerelor este acesta: care lipseste nemotivat sau prea des este dat la ziar, aratat cu degetu si nu mai pupa votul. Si cica merge treaba pe-acolo prin Finlanda.
Tot asa nu mai fiti pesimisti in special Tudor. Votati macar sa nu ajunga altii. Rromii din Stefanesti ati vazut ce se omorau la vot smile. De asemenea partidele etnice pot conta tot timpul pe voturile “parohiei”. In timp se va filtra clasa politica cat de cat, si o sa fie mai “bien” smile .

Semnătură 

“Every man needs the whorehouse and the inn.”

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07
altero - 22 Septembrie 2008 10:26 PM

Cand a aparut Lucy, eram cu totii negri. Prin cine stie ce ciudatenie, au inceput sa apara si albiciosi. Evident ca au fost haituiti si goniti: erau altfel; si urati.

Tocmai de aia am precizat încă din start că nu sunt rasist; nu m-a interesat niciodată culoarea pielii, nu cred în rase superioare/inferioare, cred doar în civilizație. În postul meu vorbeam despre comportamentul și valorile unor semeni, nu despre aspectul lor.

Nu sunt adeptul relativismului cultural. Nu cred ca pot sa inchid ochii atunci cand o fata e mutilata genital si sa zic ca “asa e cultura lor, nu ma bag”. Toleranta se opreste atunci cand sunt incalcate drepturile omului, care sunt universale. Le neaga doar cei care ar pierde puterea respectandu-le.

Îmi amintesc de reacția unei femei, cadru militar SUA în Arabia Saudită, care a făcut acum vreo 2 ani un scandal monstru datorită faptului că nu-i era permisă ieșirea din baza militară neînsoțită de un bărbat, în vestimentație “neacoperită” și nici nu putea conduce singură o mașină. Mi se par absurde pretențiile astea? DA. Dar atâta timp cât sunt un OASPETE și atâta timp cât sunt militar și fac parte dintr-o unitate militară care se supune regulilor extrateritorialității, trebuie să am curtoazia să mă port după obiceiurile gazdelor. Iar dacă unitatea mea va fi transferată în Anglia, n-o să am pretenția ca englezii să circule pe stânga pentru că așa mi se pare mie normal. Ca să revin, nu mă bag pentru că nu mă consider îndreptățit să judec obiceiurile, cultura, tradițiile altora. Pot doar să le respect, să le adopt sau să le resping. Iar dacă eu la mine acasă intru încălțat până-n dormitor, dacă vin la tine în vizită mă descalț și n-o să am pretenția să intru încălțat pentru că deh…

Daca finlandezii vad cersetori pe strazile lor curate, normal ca se mira; sau se enerveaza. Nu inteleg de ce, pentru ca nimeni nu le-a zis ca sunt si alte realitati decat cu ce s-au obisnuit si pentru care au muncit din greu. Ne convine ca fac muncile grele si prost platite, dar nu vrem sa stim ca au nevoi specifice: “sa fie ca noi”. Frica asta de diversitate, combinata cu lipsa de informare, naste monstrii.

Ar accepta senini alte realități dacă acele “alte realități” n-ar intra cu bocancii în viața lor, alterându-le stilul de viață cu care sunt obișnuiți, pe care l-au ales și pentru care au muncit din greu. Se crizează finlandezii oare pentru că diversitatea respectivă se manifestă în altă parte? Nu, se crizează pentru că se manifestă în ograda lor, iar ei nu sunt încântați de ceea ce văd.

- Deja sunt satul de stirile cu infractorii Romi. Da, sunt reale. Dar sunt doar ei cei care fura, inseala, omoara, violeaza?

Evit și eu să aduc vorba de romi. N-am nimic cu ei. (Îmi aduc aminte de o emisiune în care Johnny Răducanu e întrebat dacă recunoaște că-i țigan. Iar el, în stilul lui mucalit, răspunde: “Dom’le, eu îs țigan. Da’ nu-s țigan borât!”) Se face categoric prea mult caz pe seama lor, dar și ceilalți au dreptate: nu iese fum fără foc. 

Concluzia mea ar fi asta: daca vrem sa traim in deplinatate trebuie sa vedem ce e bun peste tot. E vorba de modestie. Si de vazutul mai departe de primele imagini, cele orbitoare.

Omul trebuie educat să fie tolerant, nu să-i fie impus acest lucru în numele corectitudinii politice: consecința “discriminării pozitive” a unora este discriminarea negativă a altora; dacă sunt alb, heterosexual, creștin, bărbat și n-am cazier, nu trebuie să fiu discriminat doar pentru că sunt majoritar.

Aud neîncetat despre “drepturi”; drepturile omului sunt omniprezente în declarații, revendicări, ideologii. Toată lumea știe despre declarația ONU a drepturilor omului (care-mi pare că-și are originea într-o declarație a drepturilor omului din Franța, sfârșitul anilor 1700). Ce nu aud pe nimeni pomenind e altă declarație, care o însoțea pe cea a drepturilor omului: e vorba de declarația OBLIGAȚIILOR omului. Toți se folosesc de prima, revendicând câte-n lună și-n stele, dar pe cea de-a doua o uită toți - deh, în ziua de azi toți sunt niște victime și niște persecutați (e și-o afacere bănoasă, de altfel, pentru unii). Dar drepturile sunt fundamentate pe RESPONSABILITĂȚI. Cine are drepturi, are și responsabilități, lucru pe care toți “persecutații” se grăbesc să-l uite sau să-l treacă sub tăcere.

Offf, sunt multe de spus. Mai bine hai la o intalnire si o punem de-o discutie “off-topic”.

Mi-ar face multă plăcere, dar sunt 600km între noi smile

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Mda, nu m-am uitat la locatia ta; si esti printre cei nu multi care si-au completat-o. Ne-om vedea noi cumva, daca e sa fie.

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Partidu’ nu mai gândește diferit, ci “ține cu tine” (copy/paste link):
http://www.gandul.info/politica/pd-l-nu-mai-gandeste-altfel-incepand-de-azi-tine-cu-tine.html?3928;3316461

Semnătură 

The Day Is My Enemy

3 din 3
3